AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Εκκίνηση αγροτικών κινητοποιήσεων από την Καρδίτσα

[ad_1]

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, υπό την ομπρέλα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας στον Παλαμά όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 23 Αγροτικών Συλλόγων και αγρότες από τουλάχιστον 30 χωριά. Σύμφωνα με τον Κώστα Τζέλλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας, «μπορεί τις προηγούμενες μέρες να πήραμε τις προκαταβολές για τις ζημιές, ωστόσο τα τελικά ποσά που θα δοθούν δεν αντιστοιχούν στο 100% της ζημιάς, δεν καλύπτουν σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν το αυξημένο κόστος παραγωγής. Χρειάζεται επίσης άμεσα να ξεκινήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας και να αποκατασταθούν οι ζημιές στα αναχώματα κλπ. που έχουν γίνει από τις πλημμύρες. Μας ανησυχούν και μας βρίσκουν απέναντι τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα από τους αρμόδιους ή τους διάφορους εμπειρογνώμονες, όπως οι περίφημοι Ολλανδοί. Στην ουσία μας λένε ότι πρέπει να συνηθίσουμε να πνιγόμαστε κάθε λίγα χρόνια, ενώ και οι προτάσεις τους για αναδιάρθρωση καλλιεργειών, ουσιαστικά οδηγούν στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αγρότες του νομού που καλλιεργούν σε μεγάλο ποσοστό βαμβάκι.».

Αντίστοιχα πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση με τρακτέρ στους δρόμους, διοργανώνεται από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου με επίκεντρο περιοχές της χώρας που καλλιεργούν δενδρώδεις καλλιέργειες και έμειναν εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων των ώρα που πλήττονται από ασθένειες και υψηλά κόστη.  Νωρίτερα, την  Κυριακή 10 Δεκέμβρη στη Λάρισα θα αποφασιστούν οι συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στο μεταξύ, πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις έδρες όλων των περιφερειών της χώρας με κυρίαρχο αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα, αποφάσισαν οι αγρότες σε μαζική σύσκεψη στη Σκάλα Αταλάντης της Φθιώτιδας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψη τονίστηκαν τα προβλήματα που έχει επιφέρει η γενικευμένη και εκτεταμένη ακαρπία στην ελιά που σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 90 με 95%, αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής.

[ad_2]

Source link

Related posts

Μεγάλο το ενδιαφέρον για πιστοποιήσεις Βιολογικών στο περίπτερο της Eurocert στην 30η Agrotica

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντιστρέψαμε την κατάσταση – Είμαστε η θετική ιστορία στην Ευρωζώνη

Αγροτικό συλλαλητήριο: Ολοένα και περισσότερα τρακτέρ στο Σύνταγμα 

Αφήστε ένα σχόλιο