AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Ελεγχόμενη στάθμευση στο Αγρίνιο: Επεκτείνεται τη νέα χρονιά

[ad_1]

Ελεγχόμενη στάθμευση στο Αγρίνιο: Επεκτείνεται τη νέα χρονιά


Ελεγχόμενη στάθμευση στο Αγρίνιο: Επεκτείνεται τη νέα χρονιά όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Αποδεχτό καθώς εύχρηστο το νέο σύστημα, όμως θα επεκταθεί για να βελτιωθεί το πρόβλημα με το παρκάρισμα μετά τις αναπλάσεις που μείωσαν τις θέσεις. Σχεδόν 2.000 οδηγοί έχουν «κατεβάσει» την εφαρμογή στο κινητό τους για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Εδώ και περίπου ένα μήνα έχει λήξη η «περίοδος χάριτος» που υπήρχε για τους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους του Αγρινίου, καθώς το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης έχει τεθεί σε λειτουργία, αφού νωρίτερα υπήρξε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι πολίτες, αλλά και οι δημοτικοί αστυνομικοί, γνώρισαν και εξοικειώθηκαν με το νέο σύστημα ελεγχομένης στάθμευσης, το «Agrinio Smart Parking».

Η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα του Δήμου Αγρινίου, το «Agrinio Smart Parking», να τονίσουμε πως έχει βραβευτεί στο πλαίσιο της έκθεσης Smart Cities Expo & Conferences!

Αυτό το διάστημα που ήδη λειτουργεί η νέα πλατφόρμα, οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας είναι στη διάθεση των πολιτών, ώστε να τους βοηθήσουν για να μάθουν καλύτερα το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ παράλληλα εφαρμόζουν το νόμο και βεβαιώνουν πρόστιμο όπου χρειάζεται.

Βέβαια, φαίνεται πως οι περισσότεροι πολίτες το αποδέχθηκαν το σύστημα αυτό, ενώ για πολλούς εξ’ αυτών, που είναι εξοικειωμένοι περισσότερο με την τεχνολογία, αποδείχθηκε πως είναι «εργαλείο», που τους γλιτώνει από την αναζήτηση θέσης.

Με το νέο αυτό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις τον «χάρτη» των θέσεων της ελεγχόμενης στάθμευσης (να δεις πόσες ελεύθερες θέσεις υπάρχουν, που βρίσκονται ακριβώς οι θέσεις αυτές, πόσες είναι καταλυμένες κλπ) πριν ακόμη φτάσεις στο σημείο για να παρκάρεις!

Η κράτηση θέσης στάθμευσης πλέον γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι ότι μπορείς να «κατεβάσεις» στο κινητό σου την εφαρμογή «agrinio smart parking», την οποία βρίσκεις στο play store του κινητού και μέσα από τον τρόπο αυτό έχεις δύο δυνατότητες. Υπάρχει η δυνατότητα είναι να κάνεις εγγραφή στο σύστημα και να μπορείς να πληρώσεις με το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», το οποίο το γεμίζεις από το περίπτερο.

Για τν στάθμευση με τη χρήση του «ηλεκτρονικού πορτοφολιού» κάνοντας την εγγραφή παραλαμβάνεις ένα pin, το οποίο μπορείς να το εξαργυρώσεις με 5 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 10 ώρες στάθμευσης ή με 10 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 20 ώρες στάθμευσης ή με 20 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 40 ώρες στάθμευσης και έτσι δεν χρησιμοποιείς καθόλου την πιστωτική/χρεωστική σου κάρτα.

Παράλληλα, υπάρχουν και αυτοί όπου δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους. Αντί της παλιάς κάρτας που υπήρχε (και θα υπάρχει ακόμη για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι δηλαδή να εξαντληθούν πλήρως), μπορούν πλέον αυτοί που το επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον τετραψήφιο κωδικό που υπάρχει στο πεζοδρόμιο, αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο. Με τον κωδικό αυτό και εφόσον έχεις σταθμεύσει το αυτοκίνητό σου επισκέπτεσαι ένα περίπτερο και του ζητάς θέση στάθμευσης στο ηλεκτρονικό σύστημα και ειδικότερα στο σημείο που άφησες το αυτοκίνητό σου, δίνοντας τον κωδικό που είναι στη θέση που στάθμευσες το αυτοκίνητό σου. Μέσω της διαδικασίας αυτής στο περίπτερο φαίνεται πως η θέση είναι καταλυμένη. Σ’ αυτή την περίπτωση, από την στιγμή που θα σταθμεύσεις το αυτοκίνητό σου μέχρι και να πας στο περίπτερο και να δηλώσεις στο σύστημα την συγκεκριμένη θέση που κατέλαβες με το όχημά σου έχεις χρόνο 10 λεπτών, όπως επίσης στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει την κράτηση της θέσης στάθμευσης.

Ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος ανέφερε:

«Η πιλοτική λειτουργία του «Agrinio smart parking» έχει τελειώσει και πλέον λειτουργεί κανονικά. Τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά και φαίνεται πως ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει. Τα downloads για το κινητό που υπάρχουν μέχρι στιγμής από τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν ξεπεράσει τα 1.790. Η εφαρμογή είναι απλή και γρήγορη και εξυπηρετεί πολύ, διότι σε πραγματικό χρόνο ο ενδιαφερόμενος οδηγός μπορεί να διαπιστώσει που υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης και να πάει αμέσως στο σημείο να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του. Επίσης, μέσω της εφαρμογής μπορεί εύκολα ο καθένας να «οδηγηθεί» από το σημείο που βρίσκεται με το αυτοκίνητό του στην ελεύθερη θέση μέσω GPS. Βασικό είναι ότι ο Δήμος Αγρινίου διαθέτει δωρεάν wi-fi. Οι αισθητήρες, οι θέσεις στάθμευσης δηλαδή, που έχουν τοποθετηθεί σε προγενέστερη φάση είναι συνολικά 600 και με τη βοήθειά τους μειώνεται πάρα πολύ ο χρόνος αναζήτησης χώρου στάθμευσης. Το τηλέφωνο που μπορεί να εξυπηρετηθεί ο καθένας αποκλειστικά για το «Agrinio smart parking» είναι το 2641 3 60692».

Για τις «χαμένες» θέσεις στο κέντρο του Αγρινίου στους δρόμους που έγινε ανάπλαση και ενώ στο παρελθόν τα αυτοκίνητα στάθμευαν και από τις δύο πλευρές του δρόμου, ενώ μετά την ανάπλαση σταθμεύουν μόνο από την μία, σύμφωνα με τον κ. Σκορδόπουλο αναμένεται εντός της νέας χρονιάς να υπάρχει επέκταση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η Προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Αντωνία Σκιαδά μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«Αυτό που διακρίναμε από 15 Ιουνίου που ξεκίνησε πιλοτικά, αλλά και κατά το διάστημα του ενός μηνός που λειτουργεί κανονικά το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και βεβαιώνουμε παραβάσεις είναι ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται στην ηλεκτρονική κράτηση θέσης, η οποία γίνεται μέσω της εφαρμογής που κατεβάζεις από το κινητό σου. Το στοίχημα αυτό ήταν και είναι ακόμη και τώρα. Θέλουμε ο κόσμος να μάθει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή από το κινητό του, ενώ σύντομα, πολύ σύντομα, θα ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα κράτησης θέσης στάθμευσης μέσω πιστωτικής κάρτας. Η δυνατότητα αυτή θα είναι ακόμη πιο ευέλικτη και ο οδηγός δεν θα χρειάζεται καθόλου να μεταβεί σε σημείο πώλησης. Σημαντικό στο όλο σύστημα είναι οι αισθητήρες, αλλά και η στάθμευση του αυτοκινήτου εντός των διαγραμμίσεων της εκάστοτε θέσης. Οι αισθητήρες έχουν διττό σκοπό. Κατά πρώτον οι πολίτες να μπορούν να έχουν σωστή εικόνα για το που βρίσκονται ελεύθερες θέσεις στάθμευσης για να μεταβούν αμέσως εκεί, χωρίς να ψάχνουν και κατά δεύτερον η δημοτική αστυνομία έχει εικόνα για το που πρέπει να κινηθεί για να βεβαιώσει παραβάσεις σε περίπτωση που οι θέσεις είναι παράνομα κατειλημμένες. Έχει αποδειχθεί πως είναι ιδιαίτερα λειτουργικό για τους πολίτες το νέο σύστημα, αρκεί όμως η στάθμευση του οχήματος να γίνεται σωστά, να γίνεται δηλαδή εντός των διαγραμμίσεων της εκάστοτε θέσης, όπως προαναφέραμε, διαφορετικά θα βεβαιώνονται παραβάσεις και στα οχήματα που θα σταθμεύονται εκτός της «οριογραμμής» της θέσης στάθμευσης. Παράλληλα όμως υπάρχει ακόμη η ευχέρεια να συμβουλέψουμε τους πολίτες, να τους δείξουμε την εφαρμογή του νέου τρόπου στάθμευσης και να τους επιλύσουμε ότι απορία έχουν, καθώς το σύστημα αυτό είναι νέο, ενώ το προηγούμενο υπήρχε για πολλά χρόνια».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κλείνει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Αιτωλικό – Στο…Μεσολόγγι θα μεταβαίνουν οι πελάτες      

 

 

[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Αφαιρέθηκαν τα επικίνδυνα κολωνάκια στους κόμβους της Εθνικής Οδού (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Χριστιανική Ένωση Αγρινίου: Αγιασμός και πρώτη ομιλία την Κυριακή 22/10

aitoloakarnanianews

«Άνεσις»: Το Σαββατοκύριακο δείτε την παιδική ταινία «Ευχή»

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο