AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

ΕΝΦΙΑ 2024: Εδώ η εκτύπωση του εκκαθαριστικού – Τι ισχύει για την 1η πληρωμή

[ad_1]

Τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ 2024 είναι διαθέσιμα στην ΑΑΔΕ και στο myaadeapp από το βράδυ της Κυριακής 8/4, ενώ αρκετοί θέλησαν να απαλλαχτούν από τον βραχνά της πρώτης δόσης, πληρώνοντάς την απευθείας από το κινητό τους μέσω IRIS.

Όσοι δεν έχετε δει ακόμη το εκκαθαριστικό σας, μπορείτε να το δείτε άμεσα, άκολουθώντας απλά μερικά βήματα.

Υπενθυμίζεται, πως φέτος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ «σπάει» σε 11 δόσεις, ενώ όσοι διαπίστωσαν λάθη, σε λίγες μέρες θα μπορούν να τα διορθώσουν.

Εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2024 με λίγα βήματα

Αρχικά θα πρέπει να μπείτε στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κάνοντας κλικ εδώ και στη συνέχεια να εντοπίσετε το «MyΑΑDE» και την επιλογή «Εφαρμογές». Πατώντας αυτή την επιλογή θα βρεθείτε σε ένα ψηφιακό περιβάλλον όπου εκεί υπάρχουν έξι διαφορετικές επιλογές. Θα πρέπει να πατήσει κλικ στην επιλογή με τίτλο «Δημοφιλείς Εφαρμογές».

Εν συνεχεία θα βρεθείτε σε ένα ακόμη ψηφιακό περιβάλλον όπου υπάρχουν οι «Πιο Δημοφιλείς εφαρμογές». Εκεί πρέπει να επιλέξετε και να κάνετε κλικ στο σημείο που γράφει «ΔΗΛΩΣΗ Ε9/ΕΝΦΙΑ».

Αμέσως μετά θα βρεθείτε στην επόμενη ηλεκτρονική σελίδα όπου έχει τίτλο «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε κλικ πάνω στην επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

Το επόμενο βήμα είναι να σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το «όνομα χρήστη» και τον κωδικό πρόσβασης που είναι οι ίδιοι κωδικοί που χρησιμοποιείτε για την συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσής σας. Μόλις συμπληρώσετε τα εν λόγω πεδία θα πατήσετε την επιλογή «ΣΥΝΔΕΣΗ» και αμέσως μετά εφόσον τα στοιχεία σας είναι σωστά θα βρεθείτε στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου όπου κάτω χαμηλά θα πρέπει να πατήσετε την επιλογή «Είσοδος».

Στη συνέχεια θα βρεθείτε σε μία σελίδα όπου αριστερά αναγράφεται «Έτος», «Στοιχεία υπόχρεου», «Διαθέσιμες ενέργειες», «Εκτυπώσεις». Το πρώτο πράγμα που θα δειτε είναι ότι εκεί που αναγράφει «Έτος» εμφανίζει την επιλογή «2024». Για να μπορέσετε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους θα πρέπει να κάνετε κλικ σ’αυτή την επιλογή και να βάλετε ως έτος το 2024.

Αμέσως μετά θα διαπιστώσετε ότι στο πεδίο «Εκτυπώσεις» εμφανίζεται η επιλογή «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2024» και σε παρένθεση αναγράφει «αρχείο pdf». Ακριβώς σ’ αυτή την επιλογή πρέπει να κάνετε κλικ για να του εμφανιστεί το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2024.

Μόλις κατέβει στον υπολογιστή το αρχείο με το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ και το ανοίξετε θα πρέπει πάνω δεξία να αναγράφετε «ΕΝΦΙΑ 2024». Αυτό σημαίνει ότι έχετε κατεβάσει σε ηλεκτρονική μορφή το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος.

Πότε λήγει η πρώτη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2024

Από τις 10 δόσεις, ο ΕΝΦΙΑ 2024 σπάει πια σε 11 με την πρώτη δόση να πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Απριλίου 2024 και την τελευταία έως τις 31 Μαρτίου 2025.

Μάλιστα, οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν θα διαπιστώσουν αλλαγές στο ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να καταβάλουν σε σύγκριση με το 2023, καθώς ο φόρος υπολογίζεται με βάση τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες και τις ίδιες εκπτώσεις.

Related posts

Πλατφόρμα «Εύδοξος»: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις και η διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου

aitoloakarnanianews

Απεργία την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου – Ποιοι συμμετέχουν

aitoloakarnanianews

Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια: Αναβάλλονται μαθήματα και εξεταστική

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο