AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Επιμένουν στην Τουρκία για την αγορά 40 Eurofighter από την Βρετανία

[ad_1]

eurofighter

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσαν ότι συνολικά 40 αεροσκάφη Eurofighter στην τελευταία έκδοση θα προμηθευτεί η Τουρκία και ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση του υπουργού Γκιουλέρ με τον Βρετανό ομόλογό του.

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκαναν δήλωση σχετικά με τα αεροσκάφη Eurofighter που ζητήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ζητήθηκε η προμήθεια συνολικά 40 αεροσκαφών Eurofighter τελευταίας έκδοσης, 20 στην πρώτη φάση και 20 στην επόμενη φάση.

Αναφέροντας ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ με τον Βρετανό ομόλογό του, οι πηγές ανέφεραν ότι οι Βρετανοί επανέλαβαν την υπόσχεσή τους ότι θα βοηθήσουν να πειστούν οι Γερμανοί να πουλήσουν τα αεροσκάφη.

Οι πηγές του υπουργείου υπενθύμισαν ότι, εκτός από την προμήθεια των αεροσκαφών Eurofighter, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το τουρκικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος KAAN να πραγματοποιήσει σύντομα την πρώτη του πτήση και να μπει στον στόλο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Πέρασε ο νόμος για να μην «κλείσει» η κυβέρνηση αλλά κινδυνεύει ο πρόεδρος της Βουλής

Πράκτορες της Ρωσίας δρούσαν στην έδρα του ΝΑΤΟ!

«Εμφύλιος» Ζελένσκι-Ζαλούζνι, για «ευρύτερες αλλαγές» μιλάει το Κίεβο

Αφήστε ένα σχόλιο