AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Η ανθρωπιστική βοήθεια άρχισε να περνά από την Αίγυπτο

[ad_1]

Λωρίδα της Γάζας - Ανθρωπιστική βοήθεια

Η ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας έχει αρχίσει να περνά από την Αίγυπτο στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για άνοιγμα του μεθοριακού περάσματος σήμερα στις 10 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει προκειμένου να απομακρυνθούν από τον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακα ξένοι πολίτες.

Η μοναδική δίοδος

Το πέρασμα της Ράφα, μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου, είναι η μοναδική δίοδος για να εισέλθει βοήθεια στη Λωρίδα απευθείας από περιοχές εκτός του Ισραήλ και η μοναδική έξοδος που δεν οδηγεί σε ισραηλινό έδαφος.

Tο πέρασμα βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μιας στενής λωρίδας γης που κατοικούν 2,3 εκατ. άνθρωποι, και βρίσκεται μεταξύ του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Μεσογείου. Ελέγχεται από την Αίγυπτο.

Οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών, έχουν προσεγγίσει το σημείο με την ελπίδα να τους επιτραπεί να διέλθουν στο πλαίσιο κάποιας συμφωνίας.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ έχει ζητήσει από τους κατοίκους της Γάζα να κινηθούν προς τα νότια, πιο κοντά στη Ράφα, για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς, αν και οι κάτοικοι λένε ότι δεν μπορούν να βρουν προστασία πουθενά στον πυκνοκατοικημένο θύλακα.

ΠΗΓΗ: Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

“Φάουλ” της φον ντερ Λάιεν για την επίθεση του Ισραήλ σε ΜΚΟ

O Πούτιν περιμένει τον Τραμπ για να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, εκτιμούν Ευρωπαίοι ηγέτες

Ανέβαλε την επίσκεψή του στην Τουρκία για άλλη ημερομηνία

Αφήστε ένα σχόλιο