AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Η φέτα Τσατσουλή ξεκουράζεται σε μετσοβίτικα βαρέλια

[ad_1]

Από παιδάκι ο Θόδωρος Τσατσουλής έµαθε τη δουλειά του τυροκόµου, ακολουθώντας κατά πόδας τα χνάρια του πατέρα του, καθώς όπως λέει «βρήκα το τυροκοµείο από τον πατέρα µου και το συνέχισα, διατηρώντας µέσα µου ασίγαστη την αγάπη και το µεράκι γι’ αυτό που κάνω έως και σήµερα. Το 2008 δηµιούργησα ένα νέο σύγχρονο τυροκοµείο και σταδιακά άρχισαν να µπαίνουν στη δουλειά οι δύο µου γιοί Νίκος και ∆ιαµαντής».

Σήµερα, σε ηλικία 69 ετών συνεχίζει ακούραστα την καθηµερινή προσπάθεια στο τυροκοµείο της Βυτίνας, έχοντας θέσει τις βάσεις για τη συνέχιση της δραστηριότητας της επιχείρησής του από τα δύο παιδιά του.

Το τυροκοµείο, που ξεκίνησε το 1958 από τον παππού Νίκο Τσατσουλή, παραµένει συνεπές στην παραγωγή παραδοσιακών συνταγών, χωρίς να ακολουθεί την τάση εκµοντερνισµού που θέλει τα τελευταία χρόνια την προσθήκη αρωµατικών ή µπαχαρικών σε πολλά τυριά που πωλούνται στην αγορά. Σήµερα η επιχείρηση εξακολουθεί και διατηρεί τις παραδοσιακές συνταγές και διαδικασίες στην παραγωγή των τυριών. Τα  προϊόντα που παράγει και διαθέτει σε µικρά παντοπωλεία και σούπερ µάρκετ ανά την Ελλάδα είναι φέτα, γραβιέρα, µυζήθρα, ανθότυρο, γιαούρτι µε πρώτη ύλη το πρόβειο και το γίδινο γάλα.

Καύχημα η βαρελίσια φέτα που φέρνει πίσω τις μνήμες παιδικών χρόνων

Καύχηµα του τυροκοµείου Τσατσουλή αποτελεί η βαρελίσια ΠΟΠ φέτα Βυτίνας, η οποία φιλοξενείται και ωριµάζει σε χειροποίητα βαρέλια που παράγονται στο Μέτσοβο. Και καθώς τα βαρέλια αυτά ανοίγουν, αφήνουν τη γεύση και το άρωµα του τυριού να επαναφέρει τις µνήµες παιδικών χρόνων σε όσους τη δοκιµάζουν. Το βαρέλι φέτας του Τσατσουλή εκτός από τα µικρά σηµεία έχει εισέλθει και σε όλες τις µεγάλες αλυσίδες σούπερ µάρκετ, λαµβάνοντας θέση πίσω από τον πάγκο των τυριών. Με αυτόν τον τρόπο κατέφερε να κερδίσει µία θέση ανάµεσα σε µεγάλους παραδοσιακούς µεταποιητές της φέτας.

Όπως λέει ο τρίτης γενιάς τυροκόµος της οικογένειας, Γιάννης Τσατσουλής, ο ίδιος ξεκίνησε τη δουλειά, λαµβάνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του το 2012. Από εκείνη τη στιγµή κύρια προσπάθεια και επιθυµία του είναι να ενισχύσει την παραγωγή του και τη συνεργασία που διατηρεί µε τους τυροκόµους της περιοχής του.

Επεξεργασία έως και 40 τόνων γίδινου και πρόβειου την ηµέρα


Το τυροκοµείο Τσατσουλή επεξεργάζεται από 30 έως και 40 τόνους γίδινου και πρόβειου γάλακτος ηµερησίως, το οποίο προµηθεύεται από τις περιοχές της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας. «Στόχος µας τα επόµενα χρόνια είναι να αυξήσουµε ακόµα περισσότερο τις ποσότητες γάλακτος που εισκοµίζουµε από τους παραγωγούς. Είναι µία κίνηση που µελετάµε µε προσοχή, διότι οι συνθήκες τις περιόδου που διανύουµε είναι ιδιαίτερες λόγω του ευρύτερου περιβάλλοντος αύξησης του κόστους για τον παραγωγό και τον µεταποιητή, που έχει µετακυλιστεί στα σηµεία πώλησης, µε αποτέλεσµα σε κάποιες των περιπτώσεων να µειώνονται οι ποσότητες που αγοράζουν οι καταναλωτές», εξηγεί ο Γιάννης Τσατσουλής.

Σηµειωτέον, το αποτέλεσµα της πολύ καλής ποιότητας προϊόντων είναι και οι εξαγωγές σε Αµερική και Ευρώπη.

[ad_2]

Source link

Related posts

Σε άνοδο ο πληθωρισμός το Μάρτιο, ανατιμήσεις 67,2% σε ελαιόλαδο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΟΣΔΕ! ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2024!!!

Άνοιξε τις πύλες της η Fruit Logistica, ρεκόρ συμμετοχών

Αφήστε ένα σχόλιο