AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΕΙ!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΠΕΚΑ Α21!!!

[ad_1]

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΕΙ!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (efka.gov.gr) ΚΑΙ ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) Α21!!! – Όσα θέλετε να ξέρετε!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Μια δύσκολη εβδομάδα ξεκίνησε με το πρώτο σοβαρό κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αγρότες να πληθαίνουν στα μπλόκα και να ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και με την πανεπιστημιακή κοινότητα να περιμένει την έκβαση της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων που έχει προγραμματιστεί για σήμερα με αφορμή τις καταλήψεις.

ΕΞΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΠΛΗΡΩΜΕΣ!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός

Διαρκείς, σημειώνει το newsbeast.gr, είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν από το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο χτύπησε από το βράδυ της Δευτέρας τη χώρα. Ειδικά για την Αττική έχει σημάνει συναγερμός, έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε φαινόμενα σαν αυτά που συνέβησαν τέτοιες ημέρες τον Ιανουάριο του 2022 με χιλιάδες οδηγούς να εγκλωβίζονται στην Αττική Οδό.

Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι πολύ αυστηρά και παρακολουθούνται συνεχώς τα μετεωρολογικά δεδομένα τα οποία αλλάζουν διαρκώς.

Ήδη, υπάρχουν συστάσεις για προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές τις οποίες θα πλήξει η κακοκαιρία. Από την Κυριακή στις 22:00 ξεκίνησε η απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέων οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών. Επίσης, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 απόψε τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.

Καμία ένταση με τους αγρότες

Το απόγευμα της Κυριακής το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου για μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και σε αυτή κυριάρχησε το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Με τα μπλόκα να αυξάνονται στις εθνικές οδούς η κυβέρνηση προσπαθεί να εκτονώσει την κατάσταση και όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από διάλογο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί για όλα όσα έχουν γίνει όσον αφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις καταστροφές αγρότες.

Μεταξύ άλλων ειδικά για το θέμα αυτό τονίστηκε ότι μέχρι στιγμής συνολικά, έχουν κατατεθεί 2.327 δηλώσεις απώλειας ζωικού κεφαλαίου και 30.048 δηλώσεις απώλειας φυτικής παραγωγής.

Έχουν καταβληθεί προκαταβολές 150 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις σε φυτική παραγωγή (133,5 εκατ. ευρώ σε 33.000 δηλώσεις που καλύπτουν το 90% των καλλιεργειών των δηλωθέντων στρεμμάτων) και ζωικό κεφάλαιο (16,5 εκατ. ευρω σε 2.100 δηλώσεις).

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε καταβλήθηκαν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο (18 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για δηλώσεις για τη ζωική παραγωγή, και 25 μετά τη λήξη της προθεσμίας για τη φυτική παραγωγή).

Η εξόφληση αναμένεται να γίνει έως 30 Ιουνίου 2024 ενώ η ΕΕ έχει δώσει περιθώριο τετραετίας.

Το σύνολο των αποζημιώσεων που θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 260 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, μετά την αναγκαία άδεια από την ΕΕ.

Στην κυβέρνηση επιμένουν ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαλόγου με τον αρμόδιο υπουργό να καλεί τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να συζητήσουν και να ακούσει από πρώτο χέρι τα αιτήματά τους. Οι αγρότες από την άλλη ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και δίνουν προθεσμία στην κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους έως την Πέμπτη που ξεκινά και η έκθεση Agrotica.

Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια

Οι Πρυτάνεις όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας συνεδρίασαν χθες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα καταλήψεων ενόψει και της νομοθέτησης έως το τέλος Φεβρουαρίου των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και θεωρεί ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια τέτοια μεταρρύθμιση στην παιδεία.

«Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η κατάληψη είναι μια παράνομη πράξη, πρόσθεσε και η κυβέρνηση όποτε κληθεί θα επιβάλλει το νόμο, εμείς δεν θέλουμε συγκρούσεις, θέλουμε τα πανεπιστήμια να είναι ανοιχτά και οι εξεταστικές να γίνονται στην ώρα τους».

Στην Σύνοδο των Πρυτάνεων αποφασίστηκε οι εξεταστικές στα πανεπιστήμια να διεξαχθούν εξ αποστάσεως, κατόπιν παρότρυνσης και του αρμόδιου υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το υπουργείο, οι εξ αποστάσεως εξετάσεις αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος, ενώ για να άρει τις οποίες επιφυλάξεις ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να καταθέσει προτάσεις τεχνικού τύπου που, όπως επισημαίνεται, εκτιμάται πως θα διασφαλίσουν τη διαδικασία.

Με την εγκύκλιο που έχει ήδη εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας, οι ηλεκτρονικές εξετάσεις προβλέπονται ρητά όταν είναι αδύνατη η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του ΑΕΙ για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. Ο νόμος προβλέπει ωστόσο ότι την απόφαση λαμβάνουν οι αρχές των ιδρυμάτων όπως επιβάλλει το αυτοδιοίκητο.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΕΙ!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΠΕΚΑ Α21!!! – Oλοκληρώνονται οι πληρωμές!

Ξεκίνησε ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης 24/1 η καταβολή των συντάξεων (efka.gov.gr) καθώς για αυτό τον μήνα είχε αποφασισθεί να ξεκινήσει μια ημέρα νωρίτερα η πληρωμή.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Φεβρουαρίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024.





Συγκεκριμένα:

Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Η ΔΕΗ (dei.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με το newmoney.gr οι συνταξιούχοι θα βλέπουν σταδιακά τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, από την προηγούμενη εργάσιμη μέρα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΕΙ!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΠΕΚΑ Α21!!! – Ποιοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα!

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 θα γίνουν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ(opeka.gr) για το επίδομα παιδιού.

Όσοι δικαιούχοι πρόλαβαν και έκαναν την σχετική αίτηση, πριν κλείσει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ,  θα δουν τα ποσά που θα πιστωθούν στον προσωπικό τους λογαριασμό, αυξημένα ενώ θα λάβουν και αναδρομικά.

Επίδομα παιδιού: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 που θα πληρωθούν 31 Ιανουαρίου 2024 θα είναι:

  • όσοι υπέβαλαν αίτηση από το άνοιγμα της πλατφόρμας 19 Δεκεμβρίου 2023 ως 15 Ιανουαρίου 2024 και
  • όσοι επισύναψαν δικαιολογητικά τα οποία ελέγχθηκαν και η αίτηση τους εγκρίθηκε

Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι θα λάβουν εκτός του επιδόματος παιδιού και την έκτακτη επιδότηση του Επιδόματος Αλληλεγγύης, που είναι μιάμιση δόση.





Επίδομα παιδιού: Δείτε αναλυτικά τα νέα ποσά

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2024 ισχύει η αύξηση στο επίδομα παιδιού, τα νέα ποσά του επιδόματος διαμορφώνονται ως εξής:

  • για ένα παιδί, από τα 50 ευρώ θα ανέλθει στα 70 ευρώ
  • για δύο παιδιά, από τα 70 ευρώ θα αυξηθεί στα 120 ευρώ
  • για τρία παιδιά, θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ ευρώ από 120 ευρώ
  • για 4 παιδιά οι δικαιούχοι θα λάβουν 220 ευρώ από 170 ευρώ

Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ

Όσα πρέπει να ξέρετε για το Α21 του ΟΠΕΚΑ

Η αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά κάθε χρόνο από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών Taxisnet.

Οι Έλληνες πολίτες, οι Ομογενείς αλλοδαποί, οι πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, οι πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ε.Ο.Χ, οι πολίτες τρίτων χωρών ή απάτριδες που τους έχει χορηγηθεί το καθεστώς πρόσφυγα ή επικουρικής προστασίας ή παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, απαιτείται να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια τα τελευταία 5 έτη πριν την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος. Oι πολίτες άλλων κρατών, πλην των παραπάνω περιπτώσεων απαιτείται να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια τα τελευταία δώδεκα (12) έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης Α21.

Η μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελληνική Επικράτεια, αποδεικνύεται από την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος καθ’ έκαστο φορολογικό έτος, των ιδίων ή των συζύγων τους ή, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης, από τη φορολογική δήλωση, στην οποία εμφανίζονται ως εξαρτώμενα τέκνα.

Λαμβάνονται υπόψη μόνο οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1) που έχουν υποβληθεί κατά τη διάρκεια του έτους, εντός του οποίου τασσόταν η προθεσμία για την υποβολή τους και όχι μεταγενέστερα.

Για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος προσμετράται το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, εξαιρουμένων των επιδομάτων που δεν προσμετρούνται στο φορολογητέο εισόδημα, όλων των μελών της οικογένειας που συμμετέχουν στην αίτηση Α21 και διαθέτουν ΑΦΜ με υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης (άρθρο 214 του ν.4512/2018).

Ο υπολογισμός γίνεται κάθε φορά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και τα στοιχεία αντλούνται από την ηλεκτρονική εφαρμογή του Επιδόματος Παιδιού (Α21), αυτόματα. Το ποσό που ανακτάται μέσω της διαλειτουργικότητας των δύο ηλεκτρονικών συστημάτων (της ΑΑΔΕ και του Α21), είναι συνολικό και προκύπτει από το άθροισμα των επιμέρους εισοδημάτων όλων των ΑΦΜ που συμμετέχουν στην αίτηση, χωρίς να προσδιορίζεται η πηγή προέλευσης των εισοδημάτων αυτών ή το μέλος της οικογένειας στο οποίο αντιστοιχούν.

Διευκρινίζεται, σημειώνει το workcenter.gr, ότι ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Πηγη LIVE -ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ – ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ- ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2024!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ – ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ΑΠΟ 25/1/2024

[ad_2]

Source link

Related posts

Έρχεται διορθωτική πληρωμή ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των 150 ευρώ στα αμύγδαλα

Τα νέα τιμολόγια του ρεύματος ανέλυσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υπεραξία από τη Yara για τους Leaders στη γεωργία

Αφήστε ένα σχόλιο