AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Μακάμπι-Ερυθρός Αστέρας 92-98: Άρχοντας στο… σπίτι του

[ad_1]

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έδωσε το δικό του show και ο Ερυθρός Αστέρας αν και φιλοξενούμενος ένιωσε σαν στο σπίτι του καθώς επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι με 92-98 βασιζόμενος στην τρομερή επιθετική λειτουργία του αλλά και την ευστοχία του στο μακρινό σουτ.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς πλησίασε όλα τα ρεκόρ καριέρας του στην Euroleague ισοφαρίζοντας μάλιστα αυτό των ασίστ με τις 14 (σ. σ. τόσες είχε δώσει και με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε αγώνα απέναντι στην Μπασκόνια το 2016) που μοίρασε παράλληλα με τους 27 πόντους με 8/12 σουτ. Ο Σέρβος γκαρντ ήταν ο ιθύνων νους του Ερυθρού Αστέρα ο οποίος απέκτησε το προβάδισμα από τις αρχές της δεύτερης περιόδου κι εκ τότε δεν το έχασε ποτέ φτάνοντας έως και το +18.

Ο αγώνας

Η επιθετική μηχανή του Ερυθρού Αστέρα χρειάστηκε χρόνο για να πάρει μπρος, στοιχείο που δεν αξιοποίησε η Μακάμπι (10-6, 6’) σουτάροντας απελπιστικά από μακρινή απόσταση, αλλά όταν βρήκε ρυθμό ήταν ασταμάτητος. Για την ακρίβεια, στα επτά αγωνιστικά λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε 7/9 τρίποντα. Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ο παίκτης ορχήστρα, κάποια στιγμή συντονίστηκαν και οι υπόλοιποι κι έτσι μετά το 20-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου (με buzzer beater του Λορέντζο Μπράουν) ήρθε το επιμέρους σκορ των φιλοξενούμενων.

Η διαφορά έφτασε στο +11 (23-34, 13’) έπειτα από διαδοχικά τρίποντα του Μάικ Τόμπι. Εκεί η Μακάμπι βρήκε σωσίβιο επιβίωσης, για την ακρίβεια το πρόσφεραν οι Νίμπο, Κλίβελαντ (29-34), αλλά δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της αντιμετώπισης του Τόμπι (35-45, 18’). Μετά από τέσσερις εύστοχες βολές, ο Ουέιντ Μπόλντουιν βρήκε το πρώτο του καλάθι 30’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (!) το οποίο ολοκληρώθηκε με εύστοχο σουτ τριών πόντων του Χάνγκα (42-51), το 9ο του Ερυθρού Αστέρα στο πρώτο μέρος. Ο δε Τεόντοσιτς είχε 15 πόντους και οκτώ ασίστ στο ημίχρονο!

Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε από το σημείο που σταμάτησε παίρνοντας λύσεις και από τον Γκεντράιτις και η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +15 (42-57). Η σερβική ομάδα διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο (56-72, 26′) με μοναδικό ψεγάδι την αδυναμία στην εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ μέσω του οποίου η Μακάμπι βρήκε δεύτερες επιθέσεις και τη δυνατότητα μείωσης του σκορ αλλά δεν τις αξιοποίησε. Κι έτσι η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (65-79, 30′).

Αν η Μακάμπι σχεδίασε πλάνο επιστροφής στο παιχνίδι, στις αρχές της τελευταίας περιόδου, αυτό προδόθηκε από την άμυνά της αλλά και δύο λάθη. Γιατί μειώνοντας σε 69-81, ο Ερυθρός Αστέρας απάντησε με 0-6 σερί ανεβάζοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (69-87, 32:30). Η Μακάμπι προσπάθησε βελτιώνοντας την επιθετική συμπεριφορά της αλλά ο Μπολομπόι εξανέμισε κάθε ελπίδα της.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η επιθετική λειτουργία του Ερυθρού Αστέρα θύμισε καλοκουρδισμένο ρολόι. Όταν η ομάδα η ομάδα του Σφαιρόπουλου βρέθηκε στο +18 (69-87) είχε 14/25 τρίποντα και τριπλάσιο αριθμό ασίστ (21) σε σύγκριση με λάθη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε τρομερό παιχνίδι… φλερτάροντας με τα ρεκόρ καριέρας στην Eurolegue. Τελικώς δεν τα κατέρριψε όλα (σ. σ. παραμένουν οι 34 πόντοι και οι 43 βαθμοί στο ranking αλλά ισοφάρισε τις 14 ασίστ). Απόψε τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, 14 ασίστ και 40 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μάικ Τόμπι έκανε εξαιρετική δεύτερη περίοδο ενώ ο Ρόκας Γκεντράιτις ήταν ο πρωταγωνιστής στην αμέσως επόμενη. Ο Μπολομπόι ήταν από τις σταθερές του Ερυθρού Αστέρα και στην τελευταία περίοδο έκοψε κάθε ελπίδα επιστροφής στη Μακάμπι.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Μπάλντγουιν δεν… υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο αλλά πάλεψε στο δεύτερο μαζί με τον Λορέντζο Μπράουν. Ο Νίμπο έμεινε στο καλό πρώτο ημίχρονο.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μπόνζι Κόλσον δεν μπήκε στο παιχνίδι, ομοίως και ο Τζέιμς Ουέμπ. Ο Ντος Σάντος έκανε ένα σωρό λάθη στο τέλος για τον Ερυθρό Αστέρα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε σχεδόν τους μισούς πόντους του έξω από τα 6.75 με 15/33 προσπάθειες.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μακάμπι θα αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας και ο Ερυθρός Αστέρας θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τον αγώνα μες τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-51, 65-79, 92-98

[ad_2]

Source link

Related posts

Φενέρμπαχτσε – Μπεσίκτας: Επεισόδια οπαδών μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου (vids)

Ολυμπιακός: Ο Φαλ ακολούθησε τον Βολκόφ μετά από 28 χρόνια και 351 μέρες

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Εύκολα Μπολ και Βάρχολμ στα ημιτελικά, θρίλερ τα 400μ ανδρών (vids)

Αφήστε ένα σχόλιο