AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Μικρό κακό τα POS και στα γυμναστήρια του Αγρινίου – O κόσμος δεν επέστρεψε από τον covid

[ad_1]

Μικρό κακό τα POS και στα γυμναστήρια του Αγρινίου – O κόσμος δεν επέστρεψε από τον covid


Μικρό κακό τα pos και στα γυμναστήρια του Αγρινίου – O κόσμος δεν επέστρεψε από τον covid όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”.  Τι λένε Αγρινιώτες γυμναστές και προπονητές για την υποχρεωτική πλέον τοποθέτηση pos στα γυμναστήρια

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Εκτός από τα ταξί, τις λαϊκές αγορές και τα περίπτερα ακόμη ένας κλάδος, αυτός των γυμναστηρίων και των αθλητικών συλλόγων, είναι πλέον υποχρεωμένος να συνδεθεί με τα pos, ώστε οι αθλούμενοι να έχουν το δικαίωμα το να επιλέξουν αν θα πληρώσουν με μετρητά ή pos. Στον κλάδο αυτό φαίνεται πως αρκετοί είχαν προμηθευτεί pos πριν ακόμη το covid και πλέον η συναλλαγή με πλαστικό χρήμα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Όμως, ακόμη και σήμερα, μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομίας και της ΑΑΔΕ για την υποχρεωτική ύπαρξη pos στα γυμναστήρια και τους αθλητικούς συλλόγους, η προσέγγιση στο ζήτημα είναι σαν τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος!

Και αυτό γιατί το μεγαλύτερο προβληματισμό που έχουν οι άνθρωποι του κλάδου δεν έχει να κάνει με τα pos, αλλά με το γεγονός το ότι μετά το «λουκέτο» λόγω covid πολλοί από τους αθλητές – πελάτες τους δεν επέστρεψαν στα γυμναστήρια, με αποτέλεσμα τόσο η «επανεκκίνηση» που έκαναν μετά τη λήξη των περιορισμών της πανδημίας μέχρι και σήμερα να είναι με αρνητικό πρόσημο σε σχέση με την προ covid εποχή!

Σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους κλάδου ο κόσμος μετά τον covid δεν επέστρεψε στα γυμναστήρια. Πάρα πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν μέσω διαδικτύου και άλλων τρόπων να βρουν βίντεο για να παρακολουθούν και να αθλούνται, αλλά πολλοί εξ’ αυτών τελικά επιστρέφουν στο γυμναστήριο τραυματισμένοι, με σκοπό να διορθώσουν την ζημιά που προκάλεσαν. Άρα γυμναστές και προπονητές καταλαβαίνουν ότι γυμνάζονται μόνοι τους.

Ο Χρήστος Γιαννιώτης

Ο Χρήστος Γιαννιώτης επεσήμανε: «δεν πιστεύω πως θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τα pos. Εμείς που έχουμε pos εδώ και καιρό διαπιστώνουμε πως πολλοί είναι αυτοί που εξυπηρετούνται να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα και μέσω pos. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι έχουν μισθοδοσίες σε λογαριασμούς τραπέζης δεν κινούν χρήματα πλέον και τους βολεύει η αποπληρωμή με κάρτα και pos. Μπορεί και οι μισοί πελάτες μας να εξυπηρετούνται με την κάρτα. Δεν επηρεάζει το pos τα γυμναστήρια θεωρώ, διότι όποιoς επιθυμεί μπορεί και στο μέλλον να πληρώνει και με μετρητά, αν και πλέον οι πληρωμές με pos έχουν ενταχθεί στον τρόπο ζωής μας».

Ο Γιάννης Διώτης

Ο Γιάννης Διώτης ανέφερε: «όλα έχουν την σημασία τους. Το pos βοηθάει στην εξέλιξη του χρήματος, αλλά δεν ξέρω αν η Ελλάδα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σωστά. Είναι σα να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε να πάρουμε ένα μεγάλο σπίτι, αλλά δεν μας ενδιαφέρει πως θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες του, στην συντήρησή του κλπ. Κάπως έτσι είναι και το pos, διότι αρκετοί συνάνθρωποί μας μπορεί να έχουν ένα χρέος στη ΔΟΥ και να το ρυθμίζουν με συγκεκριμένες δόσεις και μέσω των λογαριασμών τους να μαζεύουν παράλληλα χρήματα για να πληρώσουν την ΔΕΗ ή για να καλύψουν άλλα έξοδα και ξαφνικά να δουν ο λογαριασμός τους να αδειάσει. Τότε υπάρχει ζήτημα και είναι δύσκολο. Το να παλεύεις να ανταποκριθείς στις ανάγκες και στις απαιτήσεις όταν οι γονείς είναι άνεργοι και δεν είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης και τα έξοδα να «τρέχουν», τότε το pos κάνει τη διαφορά, γιατί τα χρήματα συγκεντρώνονται αργά και με κόπο».

Ο Γιώργος Καψιμάλης

Ο Γιώργος Καψιμάλης επισήμανε: «το pos, τόσο στα γυμναστήρια όσο και στους συλλόγους, είναι εφαρμόσιμο από την προ covid εποχή. Πλέον, με τις πρόσφατες σχετικά ρυθμίσεις του Υπουργείου θα αναγκαστούν και οι τελευταίοι που δεν διαθέτουν pos να τοποθετήσουν, ανεξαρτήτως αν ο κόσμος που έρχεται στα γυμναστήρια και στους αθλητικούς συλλόγους θα μπορεί να έχει την επιλογή να πληρώσει όπως επιθυμεί, είτε δηλαδή με pos, είτε με μετρητά. Από την στιγμή που είχαν αριθμό λογαριασμού τραπέζης οι αθλητικοί σύλλογοι ήταν υποχρεωμένοι να διαθέτουν και pos, πόσο μάλλον τα γυμναστήρια. Αυτό προβλέπονταν, αλλά η πρόσφατη εγκύκλιος ζητά την εναρμόνιση και των τελευταίων, ώστε ο καθένας που αθλείται να έχει το περιθώριο της επιλογής».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Νέο πειθαρχικό σύστημα – ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας: «Ό,τι απλοποιεί τις διαδικασίες είναι καλό, όμως τα προβλήματα είναι άλλα»

 


[ad_2]

Related posts

Νέα εποχή στο Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου

aitoloakarnanianews

“Έχασε” το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι το Αγρίνιο!

aitoloakarnanianews

Live η διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου – Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο