AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Νέο τραγούδι των Beatles με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

[ad_1]

Υπάρχουν Σκαθάρια χωρίς τον Τζον Λένον; Όχι βέβαια. Υπάρχουν, όμως, Σκαθάρια με τον Τζον Λένον, την φωνή του οποίου διέσωσε η τεχνητή νοημοσύνη, χάρη στην οποία το πολυαναμενόμενο τελευταίο τραγούδι των Beatles θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 15.00 ώρα Ελλάδας. Και το όνομα αυτού… Now and Then.

Όπως επιβεβαίωσαν τα δύο μέλη του συγκροτήματος που βρίσκονται στη ζωή, ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ, το κομμάτι βασίζεται σε μια ηχογράφηση που είχε κάνει τη δεκαετία του 1970 ο Τζον Λένον, την οποία έδωσε στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ το 1994 η Γιόκο Όνο.

«Είναι αρκετά συγκινητικό. Και όλοι παίζουμε σε αυτό, είναι μια γνήσια ηχογράφηση των Beatles. Το 2023, το να δουλεύω ακόμα πάνω στη μουσική των Beatles και να κυκλοφορώ ένα νέο τραγούδι που δεν έχει ακούσει το κοινό, νομίζω ότι είναι κάτι συναρπαστικό» δήλωσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Την φωνή του Τζον Λένον κατάφερε να απομονώσει το μακρινό 2021 ο σκηνοθέτης του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Πίτερ Τζάκσον, για την σειρά ντοκιμαντέρ Get Back. Ο Τζάκσον, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, διαχώρισε την φωνή του αείμνηστου Σκαθαριού από το πιάνο της αρχικής ηχογράφησης.

Στο αρχικό κομμάτι προστέθηκαν ηχογραφήσεις ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας που είχε κάνει ο Τζορτζ Χάρισον το 1995, έξι χρόνια πριν από τον θάνατό του. Το τραγούδι συμπληρώθηκε πέρυσι σε στούντιο του Λος Άντζελες, με τον Ρίνγκο Σταρ στα ντραμς, τον Μακάρτνεϊ στο πιάνο και το μπάσο, και τις φωνές των δύο εν ζωή Beatles.

Μία μέρα πριν την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, θα προβληθεί στο κανάλι των Beatles στο YouTube ένα 12λεπτο ντοκιμαντέρ σχετικά με το Now and Then.

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Nευροδιεγέρτες μνήμης: Μπορούν να «κλέψουν» τις αναμνήσεις μας

Με delivery είναι δυνατόν να κάνετε διατροφή;

Ήξερες πόσα μπορείς να κάνεις με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο;

Αφήστε ένα σχόλιο