AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Ξεκινάει το ξήλωμα του ΜΤΣ με ευλογίες μερίδας αποστράτων;

[ad_1]

Σύμφωνα με  πληροφορίες, εδώ και λίγες ώρες συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ του ΜΤΣ με θέμα την παραχώρηση του ισογείου και του  ημιορόφου κατόπιν απαιτήσεως του ΥΦΕΘΑ. Ο λόγος, υπενθυμίζουμε, είναι για να παραχωρηθούν στο νέο εταιρικό σχήμα που θα ασχοληθεί με την καινοτομία στις ΕΔ. Ακόμα δεν έχει καν συσταθεί, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Για την ακρίβεια, δεν έχει έρθει καν για ψήφιση ο σχετικός νόμος.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν,  διέρρευσε η πληροφορία, πως η ΕΑΑΣ είχε στείλει… οργισμένο εξώδικο προς το ΥΠΕΘΑ που προειδοποιούσε για τις εξελίξεις. Ωστόσο, στο ενδιάμεσο φέρεται να υπήρξε συνάντηση της ΕΑΑΣ με την πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ όπου προφανώς κάτι πρέπει να «συνέβη». Γι΄ αυτό και επικρατεί πολύ περίεργη σιγή ασυρμάτου.

Τα περίεργα δεν σταματούν εδώ. Μικρός αριθμός εν ενεργεία αστυνομικών αλλά και αποστράτων (στρατιωτικών και αστυνομικών) έχει μαζευτεί εδώ και ώρα έξω από το ΜΤΣ και διαμαρτύρεται για το επικείμενο ξήλωμα δύο ορόφων με κρίσιμα γραφεία και υποδομές. Δεν θα σχολιάσουμε την κινητοποίηση διότι θεωρούμε ότι από πίσω έχει πολύ ψωμί και παρασκήνιο.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα υπήρξε η οργισμένη αντίδραση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), που μέχρι σήμερα φαίνεται να είναι ο μόνος επίσημος εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών που έχει αντιδράσει, υποσχόμενη, μάλιστα, μηνύσεις και αγωγές σε όποιους ζημιώσουν τους στρατιωτικούς.

Είναι προφανές ότι όλη η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί σε σκάνδαλο: μόλις διαπιστώθηκε ότι για να εκχωρηθεί περιουσιακό στοιχείο ΜΤ πρέπει να υπάρχει απόφαση του ΔΣ αυτού, υπήρξε μέσα σε λίγες μέρες έκτακτη συνεδρίαση. Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι βάσει νόμου, τα ακίνητα ενοικιάζονται μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού. Φαίνεται όμως ότι όταν απαιτεί το ΥΠΕΘΑ, ο νόμος περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Ενδιαφέρον έχει και η, προς ώρας ανεπιβεβαίωτη, πληροφορία ότι η αλλαγή στάσης της ΕΑΑΣ προκάλεσε παραιτήσεις στο εσωτερικό της. Σε κάθε περίπτωση, κοντός ψαλμός αλληλούια, μιας και είναι βέβαιο ότι εντός της μέρας, αν όχι από στιγμή σε στιγμή, θα ξέρουμε τι αποφασίστηκε και με τίνος τις ψήφους. Κι εκεί μάλλον θα πρέπει πολλοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

[ad_2]

Source link

Related posts

Στεφανοβίκειο και «διασπορά ψευδών ειδήσεων» όχι από δημοσιογράφους!

Παντελής Σαββίδης: Γνωρίζει τί θέλει η Αθήνα για τα εξοπλιστικά;

Φιντάν σε Μπλίνκεν: Όσοι έχουν επιρροή, να στείλουν το σωστό μήνυμα

Αφήστε ένα σχόλιο