AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Οι Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν 100 Παλαιστίνιους σε μια από τις φονικότερες νύχτες του πολέμου

[ad_1]

Γάζα: 100 Παλαιστίνιοι νεκροί σε μια από τις φονικότερες νύχτες του πολέμου

Τουλάχιστον 20.674 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 54.536 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η χθεσινή νύχτα ήταν μια από τις πιο θανατηφόρες του θύλακα στη μάχη των 11 εβδομάδων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Οι επιθέσεις που ξεκίνησαν ώρες πριν από τα μεσάνυχτα συνεχίστηκαν και σήμερα, Δευτέρα. Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ισραήλ ενίσχυσε τους αεροπορικούς και χερσαίους βομβαρδισμούς στο κέντρο της Γάζας.

Μεγάλες οι απώλειες αμάχων

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Άσραφ Αλ-Κίντρα δήλωσε ότι πολλοί από τους νεκρούς στο Μαγκάζι, στο κέντρο της Γάζας, ήταν γυναίκες και παιδιά. Οκτώ άλλοι σκοτώθηκαν καθώς ισραηλινά αεροπλάνα και άρματα μάχης πραγματοποίησαν δεκάδες  επιδρομές σε σπίτια και δρόμους στις κοντινές περιοχές αλ-Μπουρέιτζ και αλ-Νουσεϊράτ, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας.

Γιατροί δήλωσαν ότι σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα σκοτώθηκαν 23 άτομα, με αποτέλεσμα οι συνολικοί νεκροί Παλαιστίνιοι κατά τη διάρκεια της νύχτας να ξεπεράσουν τους 100.

Ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του τη Δευτέρα ότι τα παιδιά που πεθαίνουν σε πολέμους, μεταξύ άλλων και στη Γάζα, είναι οι “μικροί Ιησουίτες του σήμερα” και ότι τα ισραηλινά πλήγματα θερίζουν μια “τρομακτική συγκομιδή” αθώων αμάχων.

Στην ομιλία του “Urbi et Orbi” (προς την πόλη και τον κόσμο) την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Φραγκίσκος χαρακτήρισε επίσης “αποτρόπαια” την επίθεση κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την απελευθέρωση των ομήρων.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δημοσίευσε πλάνα από τη μεταφορά τραυματισμένων κατοίκων σε νοσοκομεία. Είπε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδιζαν κεντρικούς δρόμους, εμποδίζοντας τη διέλευση ασθενοφόρων και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι επανεξετάζει την αναφορά για το περιστατικό στο Μαγκάζι και ότι δεσμεύεται να ελαχιστοποιήσει τη βλάβη στους αμάχους. Η Χαμάς αρνείται την ισραηλινή κατηγορία ότι δρα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές ή ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Θύελλα με την πειραγμένη φωτογραφία της

Στα πρόθυρα κρίσης η οικονομία της χώρας

Αποκάλυψη Bloomberg: «Φρένο» στην χερσαία εισβολή αποφάσισε το Ισραήλ

Αφήστε ένα σχόλιο