AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Οργή στο Κρεμλίνο για το «crazy S.O.B.» του Μπάιντεν για τον Πούτιν: «Εξευτελίζει τις ΗΠΑ»

[ad_1]

Την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε καθόλου κολακευτικό σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ για τον Ρώσο ομόλογό του, καθώς μιλούσε με δημοσιογράφους.

«Crazy S.O.B.»

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο τρελός σκύλας γιος (σ.σ. “crazy SOB”), ο Πούτιν και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή», ενώ διεμήνυσε ότι την Παρασκευή θα ανακοινώσει νέες, «μείζονες» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, κατηγορώντας προσωπικά τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους «τραμπούκους» του για τον θάνατο του Ρώσου ακτιβιστή.

Σχολιάζοντας τη επίμαχη δήλωση, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Τζο Μπάιντεν εξευτελίζει τις ΗΠΑ και εκείνους που χρησιμοποιούν τέτοια φρασεολογία προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια αποτυχημένη απόπειρα να εμφανιστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ ως «κάουμποϊ του Χόλιγουντ». «Η χρήση τέτοιας έκφρασης εναντίον του επικεφαλής μιας άλλης χώρας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ δεν είναι πιθανό να μειώσει τον πρόεδρό μας, τον πρόεδρο Πούτιν. Αλλά εξευτελίζει εκείνους που χρησιμοποιούν τέτοια γλώσσα», δήλωσε ο port parole της Ρωσικής Πρόεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ντροπή για την ίδια τη χώρα»

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχόλιο «ήταν προφανώς, τρόπον τινά, μια προσπάθεια να εμφανιστεί (σ.σ. ο Μπάιντεν) ως κάουμποϊ του Χόλιγουντ. Αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι αυτό είναι δυνατό. Έχει ποτέ χρησιμοποιήσει ο κ. Πούτιν μια αγενή λέξη προς το πρόσωπό σας; Δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό. Επομένως, θεωρώ ότι αυτό το λεξιλόγιο εξευτελίζει την ίδια την Αμερική». «Είναι ντροπή για την ίδια τη χώρα, εννοώ τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Πεσκόφ, λίγες ημέρες αφότου ο Πούτιν δήλωσε στη συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον ότι θα προτιμούσε τον Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ αντί τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι η έκφραση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε την αντίδραση και της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία σε εξαιρετικά αιχμηρή ανάρτησή της στο Telegram έγραψε ότι «την επόμενη φορά που ο Τζο Μπάιντεν θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον όρο “τρελός σκύλας γιος”, βοηθήστε τον να θυμηθεί ότι οι Αμερικανοί τον ταυτίζουν περισσότερο με τον δικό του απόγονο, τον Χάντερ Μπάιντεν», αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη δικαιοσύνη ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ και τις πιέσεις που ασκεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για τις παρελθούσες δραστηριότητές του σε χώρες όπως η Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Νέα «εμπλοκή», η κυβέρνηση του Ιράκ ζητά την αποχώρηση της πολυεθνικής δύναμης από τη χώρα

«Συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος..” δηλώνει η Κομισιόν

Ρεκόρ παραγωγής οχημάτων από την Toyota

Αφήστε ένα σχόλιο