AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ουκρανία ώρα μηδέν! Όπου φύγει-φύγει μισθοφόροι της Δύσης: «Δεν μπορούμε άλλο»

[ad_1]

Ο αξιωματικός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ντμίτρι Κοστιούκ είπε στο CNN ότι πολλοί ξένοι μισθοφόροι που ήρθαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εγκαταλείπουν γρήγορα την Ουκρανία, καθώς οι μάχες έχουν γίνει ακόμα πιο σκληρές και άνισες!

Το CNN επικαλέστηκε τον ουκρανό στρατιωτικό αξιωματούχο που είπε:

“Πολλοί από αυτούς έρχονται στην Ουκρανία επειδή είναι μια καλή προσθήκη στο βιογραφικό τους. Αλλά συνήθως δεν συνειδητοποιούν σε τι μπαίνουν.”

Ο Κοστιούκ διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι ξένοι φαντάζονταν την μάχη ως ανταλλαγή πυρών με τον εχθρό, αλλά δεν γνώριζαν την έκταση της χρήσης του πυροβολικού και κυρίως την δύναμη των Ρώσων. «Στην πραγματικότητα, βρίσκεστε υπό πυρά όλη την ημέρα και συχνά δεν βλέπετε καν τον εχθρό. Για το λόγο αυτό, πολλοί μισθοφόροι αποφάσισαν να λύσουν τις συμβάσεις τους», είπε ο Ουκρανός αξιωματικός. 

Συνέχισε:

«Με τους ξένους είναι διαφορετική ιστορία, γιατί μπορούν εύκολα να λύσουν το συμβόλαιό τους, σε αντίθεση με τους Ουκρανούς. Αυτό συνέβη μπροστά στα μάτια μου. Σχεδόν οι μισοί άνθρωποι είδαν τις μάχες και είπαν: Όχι, όχι, είναι πάρα πολύ όλο αυτό. Δεν δεσμευόμαστε άλλο».

Άσκησε επίσης κριτική στην κινητοποίηση στην χώρα, η οποία επισκιάστηκε από πολλά σκάνδαλα διαφθοράς και αντιρρήσεις συνείδησης. «Οι προσπάθειες των αρχών να αναγκάσουν τους πολίτες τους να ενταχθούν στο στρατό έχουν ως αποτέλεσμα οι στρατιώτες να μην είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν», είπε ο αξιωματικός.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα πει ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως τροφή για κανόνια!

Σε πολλές συνεντεύξεις, οι μισθοφόροι που έφτασαν στην Ουκρανία είπαν ότι ο ουκρανικός στρατός συντόνιζε ανεπαρκώς τις ενέργειές του και ότι οι πιθανότητες επιβίωσης από τις μάχες ήταν μικρές, καθώς η ένταση της σύγκρουσης δεν ήταν καν συγκρίσιμη με το Αφγανιστάν ή και την Μέση Ανατολή!

photo FREEPIK


[ad_2]

Source link

Related posts

Ο Ερντογάν εκτός ελέγχου, οι ναύαρχοι του ζητούν αποστρατιωτικοποίηση και στην κυβέρνηση κάνουν ασκήσεις θάρρους

Κατάταξη Επιτυχόντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) Έτους 2023

aitoloakarnanianews

Ισραήλ: Εντοπίστηκε νεκρή όμηρος κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Αφήστε ένα σχόλιο