AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ έκανε σοκαριστική δήλωση για τον πόλεμο με την Ρωσία

[ad_1]

Ο άμαχος πληθυσμός πρέπει να προετοιμαστεί για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία τα επόμενα 20 χρόνια, αναφέρει η The Telegraph σύμφωνα με τα λόγια του επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ρομπ Μπάουερ.

“Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ειρηνική ύπαρξή μας δεν είναι δεδομένη. Και γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σύγκρουση με την Ρωσία. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα μας επιτρέπει να εκπαιδεύουμε περισσότερους ανθρώπους σε περίπτωση του πολέμου – άσχετα αν θα γίνει ή όχι», είπε.

Ο Μπάουερ επαίνεσε τηn Σουηδία που ζήτησε από τους πολίτες να προετοιμαστούν για πόλεμο πριν η χώρα ενταχθεί επίσημα στη Συμμαχία.

“Όλα ξεκινούν από αυτό. Η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορούν να προγραμματιστούν όλα και δεν θα είναι όλα καλά τα επόμενα 20 χρόνια”, λέει, αφήνοντας να εννοηθεί πως πλέον ξεκινά περίοδος, κατά την οποία, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος!

Επιπλέον, ο Bauer ζήτησε τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας, έτσι ώστε τα όπλα και τα πυρομαχικά να μπορούν να παράγονται ταχύτερα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας  Μπόρις Πιστόριους ζήτησε επίσης να προετοιμαστούν για μια πιθανή σύγκρουση στην Ευρώπη. Σε απάντηση σε αυτό, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την Κριμαία  Mikhail Sheremet είπε ότι οι γερμανικές αρχές, με την επιθετική τους πολιτική, προσκαλούν τον πόλεμο στις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο οι φιλικές και καλής γειτονίας σχέσεις με την Ρωσία μπορούν να είναι το κλειδί για την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή .

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της. Ταυτόχρονα, παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά σε ισότιμη βάση, και η Δύση πρέπει να εγκαταλείψει την πορεία της προς τη στρατιωτικοποίηση  της Ευρώπης.

Όπως σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία δεν επιθυμεί μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με την Βορειοατλαντική Συμμαχία, αλλά αν κάποιος τη θέλει, τότε είναι έτοιμη για αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, περίπου 90.000 στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες, γνωστή ως Steadfast Defender 2024, που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα τελειώσει τον Μάιο του 2024!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP


[ad_2]

Source link

Related posts

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ξαναστείλουν όπλα στο Ισραήλ

aitoloakarnanianews

Συναγερμός από ΔΟΑΕ: Αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος στη Ζαπορίζια

Αποζημίωση (120€/ημέρα) και εφάπαξ (1.500€ στις οικογένειες) για το πλήρωμα της Φ/Γ YΔPA που θα πάει στην Ερυθρά

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο