AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Πίσω στην OpenAI ο Σαμ Άλτμαν με νέο διοικητικό συμβούλιο

[ad_1]

Σαμ Άλτμαν

Εδώ είναι ο Άλτμαν, εκεί είναι ο Άλτμαν, πού είναι ο Άλτμαν; Κάπως έτσι μοιάζει το “παιχνίδι” της ειδησεογραφίας των τελευταίων ημερών περί του αίφνης συνοπτικά απολυθέντος Σαμ Άλτμαν, επικεφαλής της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης OpenAI – την οποία ο ίδιος ανέστησε – που δημιούργησε το αμφιλεγόμενο chatbot γλωσσικού μοντέλου ChatGPT, το οποίο άνοιξε το δρόμο για μια σημαντικά ευρύτερη εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη ζωή μας, απ’ όσο γνωρίζαμε πως ήταν δυνατόν μέχρι σήμερα.

Η OpenAI, η οποία απέλυσε μόλις την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα τον διάσημο διευθύνοντα σύμβουλό της, ανακοίνωσε πως… τον ξαναπροσλαμβάνει, σε μια επική γκάφα διοικητικού συμβουλίου εταιρείας με τεράστια στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ, που θα διδάσκεται στο μέλλον στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ως παράδειγμα επιχειρηματικής πρακτικής προς αποφυγή.

Η υποτιμητική απόλυση του Άλμταν, που χαίρει ιδιαίτερα μεγάλης εκτίμησης από την παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα για την ικανότητά του να παράγει κολοσσιαίες υπεραξίες – κυρίως στην OpenAI – στον τομέα των εμπορικών εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, με συνοπτικές διαδικασίες τύπου “περάστε από το λογιστήριο” πυροδότησε σειρά συζητήσεων σχετικά με το μέλλον της νεοφυούς εταιρείας τεχνολογίας με αποτίμηση ήδη δεκάδων δισ. Δολαρίων ΗΠΑ, από το πουθενά.

Σε κανέναν δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι η επιστροφή του Άλτμαν στον “τόπο του εγκλήματος” συνδυάζεται με… μερική ανασύσταση του διοικητικού της συμβουλίου. Συγκεκριμένα, στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα ενταχθούν ο πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Μπρετ Τέιλορ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λάρι Σάμερς και ο διευθύνων σύμβουλος της Quora, Άνταμ Ντ’ Άντζελο, όπως αναγκάστηκε να παραδεχθεί η OpenAI.

“Ανυπομονώ να επιστρέψω στο OpenAI”, ανέφερε ο κ.Άλτμαν σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter). “Αγαπώ την OpenAI και όλα όσα έκανα τις τελευταίες ημέρες ήταν για να διατηρήσω ενωμένη αυτή την ομάδα για την αποστολή της”, προσθέτει ο ίδιος.

Επισημαίνεται, ότι η OpenAI είχε διορίσει τη Δευτέρα ως προσωρινό διεύθυνοντα σύμβουλο τον πρώην επικεφαλής του Twitch, μιας Αμερικανικής υπηρεσίας live streaming. Παράλληλα, ο κ.Άλτμαν είχε δηλώσει ότι θα ενταχθεί στην “οικογένεια” της Microsoft. “Οταν αποφάσισα να ενταχθώ στη Microsoft το απόγευμα της Κυριακής, ήταν σαφές πως αυτό ήταν το καλύτερο μονοπάτι για εμένα και την ομάδα”, όπως αναφέρει ο κ.Άλτμαν. “Με το νέο διοικητικό συμβούλιο και την υποστήριξη του Σάτια [Ναντέλα, του Ινδού πανίσχυρου διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft] ανυπομονώ να επιστρέψω στην OpenAI και να οικοδομήσω περαιτέρω την ισχυρή συνεργασία μας με τη Microsoft”.

Αρχικά, με την ανακοίνωση της αντικατάστασης του κ.Άλτμαν, πολλοί δυσαρεστημένοι υπάλληλοι της OpenAI είχαν εξέλθει ομαδόν από τα κεντρικά γραφεία της OpenAI στο Σαν Φρανσίσκο, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα The Information. Παράλληλα, δεκάδες μέλη του προσωπικού γνωστοποίησαν ευθύς αμέσως, ότι θα αποχωρήσουν από την εταιρεία, όπως ανέφερε η ίδια ιστοσελίδα, επικαλούμενη πηγή με γνώση της κατάστασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>


[ad_2]

Source link

Related posts

Επιταχύνθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα της Βρετανίας τον Δεκέμβριο

«Αν κλιμακώσετε τον πόλεμο θα μας βρείτε στην αυλή σας»

Αμφίβιο Ρωσικό αποβατικό πλοίο καταστράφηκε από Ουκρανική επιδρομή

Αφήστε ένα σχόλιο