AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Παραβόλα: Κινητοποίηση για την αναστολή εργασιών του Υποκαταστήματος Ε.Λ.Τ.Α

[ad_1]

Παραβόλα: Κινητοποίηση για την αναστολή εργασιών του Υποκαταστήματος Ε.Λ.Τ.Α


Κινητοποίηση φορέων και κατοίκων της Διευρυμένης Κοινότητας Παραβόλας, λόγω της Απόφασης Αναστολής Εργασιών του Υποκαταστήματος Ε.Λ.Τ.Α στην περιοχή.

Μια ακόμα υποβάθμιση, στην ήδη υποβαθμισμένη από την πολιτεία περιοχή μας, πρόκειται να συντελεστεί, καθώς αιφνιδίως πληροφορηθήκαμε την αναστολή της λειτουργίας του Υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ

Το εν λόγω υποκατάστημα για πολλές δεκαετίες είναι το κέντρο εξυπηρέτησης υπερηλίκων συνάνθρωπων μας, ανθρώπων που αδυνατούν να μεταφερθούν στην πόλη του Αγρινίου, ανθρώπων με χρόνια προβλήματα υγείας και κινητικότητας.

Επιπλέον το υποκατάστημα των Ε.Λ.Τ.Α είναι άμεσα συνυφασμένο με την οικονομική ζωή της μικρής μας κοινωνίας και αποτελεί ένα κύτταρο ζωής για τον τόπο μας. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εξαγγελία της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ, η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, θα είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του Υποκαταστήματος Παραβόλας.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Παραβόλας κ. Διονύση Γιαννακά παραβρέθηκαν σημαντικοί άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η προσφάτως εκλεχθείσα Δημοτική Σύμβουλος κ. Γεωργία Μπόκα, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Σωτήρης Κολοβός, τοπικοί Πρόεδροι της πρώην Δημοτικής Ενότητας Παραβόλας, καθώς και τα Δ.Σ όλων των Τοπικών Συμβουλίων και Συλλόγων.

Ανάστατοι άπαντες οι φορείς αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής συζήτησαν και αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά στην απόφαση αυτή, που θα ερημοποιήσει την Κοινότητα Παραβόλας και θα υποβαθμίσει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.

Όλοι γνωρίζουμε την εικόνα εγκατάλειψης και μαρασμού που παρουσιάζει η περιφέρεια της χώρας μας και στην προκειμένη περίπτωση αυτό μέλλει να συμβεί και στην Παραβόλα. Οι κάτοικοι και όλοι οι πολίτες έχουν αναστατωθεί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η δομή αυτή θα είναι μια ακόμα σε μια σειρά δομών που έβαλαν λουκέτο στην περιοχή, όπως προσφάτως συνέβη και με το ΚΔΑΠ Παραβόλας.

Κόντρα σε όλη αυτή την απαξίωση της ζωής εκτός αστικού ιστού και προασπίζοντας το δικαίωμά τους να ζουν σε μια αποκεντρωμένη περιοχή, δίχως να χάνουν τα βασικά τους δικαιώματα ως πολίτες, οι κάτοικοι του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου αποφάσισαν να προβούν σε άμεσες κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα αύριο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. άπαντες οι φορείς, οι κάτοικοι και τα μέλη των Τοπικών Συλλόγων, δίνουν ένα δυναμικό ραντεβού έξω από το κατάστημα ΕΛΤΑ Αγρινίου, στην πλατεία Ειρήνης, προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Στόχος όλων των συμμετεχόντων είναι η υπεράσπιση του δικαίου και του ορθού για τους οικονομικά αδύναμους και ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που πρόκειται να βληθούν άμεσα από την αναστολή των ΕΛΤΑ Παραβόλας και να οδηγηθούν σε βέβαιη οικονομική και κοινωνική απομόνωση.

Παρακαλώ για την δημοσιοποίηση και την παρουσία σας στις ειρηνικές μας κινητοποιήσεις.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση/ρεπορτάζ παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Διονύση Γιαννακά Πρόεδρο της Κοινότητας Παραβόλας στο τηλέφωνο 6973477165.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

Αιφνιδίως πληροφορηθήκαμε όλοι στην Παραβόλα και στις Τοπικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Παραβόλας, ότι η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος στην Παραβόλα του Δήμου Αγρινίου.

Όπως μάλιστα γνωρίζουμε, η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα είναι η τελευταίαμέρα λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος. Οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της περιοχής είναι ανάστατοι, μετά το τελεσίγραφο της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ.

Για τον λόγο αυτό όλοι οι φορείς συγκεντρώθηκαν σε λαϊκή Συνέλευση, με πρωτοβουλία του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας, για να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις, σε ότι αφορά τις περαιτέρω ενέργειες, προς αποτροπή της απαράδεκτης αυτής απόφασης.

Ειδικότερα στη Γενική Συνέλευση παρευρίσκονται οι κάτωθι :
·        Κοινοτικό Συμβούλιο Παραβόλας (παλαιό και νέο)

·        Πολιτιστικός Σύλλογος Παραβόλας

·        Σύλλογος Γυναικών Παραβόλας «Η Τριχωνίδα»

·        Διοίκηση Αθλητικού Συλλόγου Θύελλας

·        Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

·        Διοίκηση ΤΟΕΒ Παραβόλας

·        Αθλητικός Φιλεκπαιδευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω-Κάτω Τραγάνας
·        Κάτοικοι του χωριού

Είναι γνωστό πως το υποκατάστημα της Παραβόλας, λειτουργεί από ιδρύσεως του Ταχυδρομείου, όντας το παλαιότερο σε όλο το Δήμο Αγρινίου. Ιδρύθηκε το 1936 και βρίσκεται επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αγρινίου-Θέρμου-Παραβόλας-Γαβαλούς. Είναι αξιοσημείωτο  να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς εξυπηρετεί πέραν της Παραβόλας, με τους συνοικισμούς που αυτή περιλαμβάνει (Πλατανιά, Κάτω Τραγάνα, Άνω Τραγάνα, Νέα Αγ.Βαρβάρα) -και όλες τις Κοινότητες του πρώην Δήμου Παραβόλας (νυν Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου), που είναι το Περιστέρι, το Αφράτο, η Κυρά-Βγένα, η Παλαιοκαρυά, το Κρύο Νερό, η Νερομάνα, η Παντάνασσα, ο Βλοχός και τα Προσήλια.

Οι κάτοικοι όλων των παραπάνω χωριών είναι απογοητευμένοι γιατί η εξυπηρέτηση τους καθίσταται πλέον δύσκολη έως αδύνατη. Η ενέργεια αυτή της αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ στην Παράβολα, πρόκειται να περιθωριοποιήσει την πλειοψηφία των πολιτών που διαμένουν σε όλη αυτή την περιοχή, καθώς είναι οι περισσότεροι υπερήλικες και οικονομικά αδύναμοι να μετακινούνται στο κέντρο του Δήμου Αγρινίου.

Κατόπιν τούτου :
1.     Αιτούμαστε προς την Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ την επανεξέταση της απαράδεκτης για την περιοχή μας απόφασής της και την άμεσηανάκλησηαυτής.

2.     Την άμεση συνδρομή του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου με όλα τα νόμιμα μέσα.

Αγρίνιο: Γαστρονομική εκδήλωση στο πλαίσιο του Welcome to UP 2023

[ad_2]

Related posts

ΚΥΑ άναψε φωτιές στα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας: Άμεση λύση ζητούν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές – Τι λέει στη “Σ” ο Ν. Καραγέωργος

aitoloakarnanianews

Χριστίνα Σταρακά: Τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την Ελευθερία μας. Σε αυτούς θέλουμε να μοιάσουμε και να προσφέρουμε στην πατρίδα μας το καλύτερο δυνατό

aitoloakarnanianews

Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Γ. Παπαναστασίου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο