AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Πιέσεις στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις σε απλήρωτους Θεσσαλούς πριν τα Χριστούγεννα

[ad_1]

Η ΕΘ.Ε.Α.Σ. απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο με θέμα τις ενδιάμεσες πληρωμές για τους πλημμυροπαθείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που πρόκειται να καταβληθούν λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η επιστολή της ΕΘ.Ε.Α.Σ.:

«Κατόπιν επικοινωνίας με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς – μέλη μας στις πληγείσες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διαπιστώθηκε πως στην πληρωμή του Οκτωβρίου από τον ΕΛΓΑ, τόσο οι δικαιούχοι αγρότες έλαβαν αποζημίωση, όπως είχε ορθώς αποφασιστεί και από τους αρμοδίους, για το καλαμπόκι, το βαμβάκι, τη βιομηχανική ντομάτα, τη μηδική, όσο και οι κτηνοτρόφοι για τις δηλωθείσες απώλειες των ζώων τους. Ωστόσο, βάσει του Κανονισμού του ΕΛΓΑ δεν αποζημιώθηκαν όσοι δεν είχαν τακτοποιήσει την οικονομική τους υποχρέωση για το έτος 2021 και αρκετοί των οποίων τα αγροτεμάχια δεν αναγνωρίστηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για διάφορους τεχνικούς λόγους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες έχουν περιέλθει οι εν λόγω άνθρωποι μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και δεδομένου πως προσπαθούν να ορθοποδήσουν σχεδόν τρεις μήνες μετά την ολοκληρωτική καταστροφή, χωρίς να έχουν λάβει την παραμικρή αρωγή, ζητούμε την άμεση στήριξη και συνδρομή σας.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, παρακαλούμε οι πληγέντες, που έχουν αποπληρώσει την οφειλή τους και διορθώθηκαν τα όποια τεχνικά προβλήματα αντιμετώπιζαν, όπως συμπεριληφθούν στην ενδιάμεση πληρωμή αποζημιώσεων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων».

 

[ad_2]

Source link

Related posts

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!! ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 2024- ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ ΤΗΝ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Σπάει ταμεία η Φόνισσα – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί

Σύνοδος κορυφής αναζητεί λύσεις για την κρίση στη Γάζα

Αφήστε ένα σχόλιο