AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ποια ακριβώς «παραγωγή» ξεκίνησε στα ΕΑΣ και ποιοι μας κοροϊδεύουν συστηματικά πλέον;

[ad_1]

Μπορούν τα ΕΑΣ να παράγουν πυρομαχικά 155 χιλιοστών ;

Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα  (ΕΑΣ) έχουν ξεκινήσει την παραγωγή πυρομαχικών 155 χιλιοστών. Μια τέτοια είδηση, φυσικά θα αποτελούσε μια εξαιρετικά θετική είδηση, μετά την πληθώρα αρνητικών δημοσιευμάτων για την πορεία των ΕΑΣ. Δυστυχώς, τα ΕΑΣ περιορίζονται μόνο στη γόμωση των πυρομαχικών μεγάλων διαμετρημάτων όπως τα 155 χιλιοστών και δεν παράγουν πλέον τα μεταλλικά μέρη.

Η απόφαση μετεγκατάστασης του εργοστασίου του Υμηττού για τη δημιουργία Πάρκου Υπουργείων είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής των μεταλλικών μερών πυρομαχικών μεγάλων διαμετρημάτων.

Η απόφαση της διοίκησης των ΕΑΣ για ξήλωμα και αποθήκευση της γραμμής παραγωγής μεταλλικών μερών πυρομαχικών 155 χιλιοστών και ο περιορισμός των ΕΑΣ μόνο στη γόμωσή εισαγόμενων βλημάτων, στερεί από την εταιρεία τεράστια έσοδα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα βλήματα 155 χιλιοστών πωλούνται προς 2.000 € το βλήμα, ενώ τα ΕΑΣ, για την γόμωση τους,  εισπράττουν μόνο 90 € ανά βλήμα. Ταυτόχρονα,  περιορίζει τις δυνατότητες αξιοποίησης της τεράστιας ζήτησης πυρομαχικών 155χιλιοστών που υπάρχει διεθνώς αλλά και στα πλαίσια του προγράμματος ASAP, διότι μετατρέπει τα ΕΑΣ από εταιρία αυτοτελούς παραγωγής πυρομαχικών μεγάλων διαμετρημάτων σε εταιρία φασόν, με ελάχιστη προστιθέμενη αξία.

Οι συνέπιες για την αμυντική ικανότητα της χώρας είναι προφανείς. Η Ελλάδα είτε θα εισάγει τα πυρομαχικά, είτε τα μεταλλικά μέρη τους, τα οποία τα ΕΑΣ θα γομώνουν.

Αυτή την περίοδο τα ΕΑΣ ξεκίνησαν τη γόμωση 50.000 εισαγόμενων βλημάτων 155 χιλιοστών, αντικείμενο σύμβασης με την  σλοβακική εταιρία MSM EXPORT. Ακόμα και αυτή η δραστηριότητα ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα τα 50.000 γομωμένα βλήματα που έπρεπε  να έχουν ήδη παραδοθεί, να παραδοθούν με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Ο υπουργός ΥΕΘΑ κ Δένδιας, ως εποπτεύων των ΕΑΣ και προσφάτως και της ΕΑΒ, έχει δηλώσει ότι μετά την ΕΑΒ θα ασχοληθεί με την παραπαίουσα παραγωγικά και οικονομικά ΕΑΣ. Αναμένουμε ….

[ad_2]

Source link

Related posts

Αναγκάστηκε να εμπλακεί και η Σ. Αραβία! Κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο που αιφνιδίασε το Ισραήλ

aitoloakarnanianews

Η ”προβληματική” αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ ξεπαγώνει τις κορβέτες

aitoloakarnanianews

Ευχαριστήρια επιστολή Στρατιωτικών

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο