AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Πως και γιατί οι μερισματούχοι ΠΝ και ΠΑ έχασαν έξτρα βοήθημα-μέρισμα!

[ad_1]

Βλέποντας τις τελευταίες ανακοινώσεις των ΜΤ Ναυτικού και Αεροπορίας βλέπουμε ότι αποφασίστηκε να δοθεί ένα έξτρα βοήθημα/μέρισμα στους μερισματούχους των παραπάνω Ταμείων στις 28/12.

Το ΜΤΣ η τελευταία ανακοίνωση που έβγαλε ήταν Ευχές για τις γιορτές και ότι θα είναι κλειστά η Ένωση μέχρι τις 7/1 του νέου έτους.

Από το ρεπορτάζ που κάναμε προκύπτει ότι το ΜΤ Ναυτικού είχε εισηγηθεί έγκαιρα και ομοφώνα λόγω των υπερπλεονασμάτων των φετινών στόχων, να δοθούν στα μέλη του δύο έξτρα βοηθήματα.

Η εισήγηση πήγε στον αρμόδιο Υφυπουργό και εκεί κάποιοι “σύμβουλοι” θεώρησαν σκόπιμο να πουν ότι θα ήταν άκομψο να πάρουν οι Μερισματούχοι του ΠΝ δύο βοηθήματα και οι του ΣΞ κανένα.

Αυτό βέβαια είναι εντελώς και πέρα από το γράμμα του νόμου που διέπει τα Μετοχικά Ταμεία. Τα οποία είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, αυτόνομα ως ΝΠΔΔ και διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο διορισμένο από το ΥΠΕΘΑ.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί συνέβη το εξής παράδοξο. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, να το πούμε κι αυτό.

Επεστράφη η εισήγηση πίσω στο ΜΤΝ με την εκτός θεσμικού πλαισίου απαίτηση να σταλεί νέα που να προτείνει ένα βοήθημα αντί για δύο, χωρίς καμία βάσιμη αιτιολογία. Πιθανόν για να μην “γκρινιάζουν” οι μερισματούχοι του ΣΞ χρονιάρες μέρες.

Το νέο ΔΣ του ΜΤΝ αντί να συναινέσει στην παράλογη αλλά και αντιθεσμική ενέργεια του επιτελείου του ΥΦΕΘΑ, (που φαίνεται να εφαρμόζει την τακτική “να ψοφήσει κι η κατσίκα του γείτονα”),  θα έπρεπε να προτείνουν με νέα άμεση εισήγηση εναλλακτική πρόταση για να μην χαθούν και τα φετινά χρήματα στα άδυτα της Τράπεζας της Ελλάδος και αντί να τα πάρουν όπως δικαιούνται από τον καταστατικό νομό οι μερισματούχοι να τα έχει προίκα το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του αποθεματικού στην ΤτΕ.

Ποιά θα ήταν η  εναλλακτική;

Άνετα μπορούν να εισηγηθούν εκ νέου, το δεύτερο βοήθημα να δοθεί το Πάσχα, ή να αυξηθεί για το 2024 η τιμή του μερίσματος.

Είναι αδιανόητο η πολιτική του εκάστοτε Μετοχικού Ταμείου να εξοικονομεί κάθε χρόνο χρήματα εις βάρος των Μερισματούχων κι αυτά αντί να δοθούν ένα μεγάλο μέρος όπως προβλέπεται ως μέρισμα σ’ αυτούς, να καταλήγει πανωπροίκι στο αποθεματικό της Τράπεζας της Ελλάδος και μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί κάνεις πέραν του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο για πολλοστή φορά σχωρνάει με ξένα κόλλυβα.

Η διοικήσεις των Ενώσεων ΠΝ και ΠΑ, (ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ) που είναι εκλεγμένες (και όχι διορισμένες) για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μελών τους και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης, καλό θα είναι να κάνουν ότι προβλέπεται, ενεργοποιώντας μέχρι και τις νομικές τους υπηρεσίες, ώστε να πάψει αυτή η αντιθεσμική και παράνομη εκμετάλλευση των αποθεματικών των Μετοχικων Ταμείων εις βάρος των μερισματούχων.

[ad_2]

Source link

Related posts

Ισραηλινό μαχητικό F-35I κατέρριψε πύραυλο κρουζ σαν παιχνιδάκι (Βίντεο)

aitoloakarnanianews

«Οι διαστάσεις ενός ‘επικίνδυνου σεναρίου’ που φοβάται το Ισραήλ στα σύνορα με την Ιορδανία»

aitoloakarnanianews

«Ή τους κόβουμε τα πόδια ή…»! Το ΒΙΝΤΕΟ του ΝΑΤΟ με την απειλή πόλεμου στην Ρωσία σοκάρει

Αφήστε ένα σχόλιο