AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Πόσα γραμμάρια είναι ένα λίτρο;

[ad_1]

Πόσα γραμμάρια είναι ένα λίτρο; Το λίτρο (L) είναι μονάδα μέτρησης όγκου υγρών και αερίων – Σε αυτό το άρθρο θα μας λυθεί η απορία


Αντιστοιχεί στην ποσότητα του υγρού ή του αερίου που χωράει σε 1 κυβικό δεκατόμετρο (δηλαδή σε έναν κύβο με ακμή 10 εκατοστά).

Το κυβικό δεκατόμετρο είναι υποδιαίρεση του κυβικού μέτρου (1 κ.μ. = 1.000 κ. δεκ.), το οποίο αποτελεί μονάδα μέτρησης του όγκου ενός στερεού σώματος – δηλαδή του χώρου που αυτό καταλαμβάνει.

Πόσα γραμμάρια είναι ένα λίτρο;
Πόσα γραμμάρια είναι ένα λίτρο;

Ανάλογα με την πυκνότητα

Η μετατροπή ενός λίτρου σε γραμμάρια εξαρτάται από την πυκνότητα του υγρού ή του αερίου που θέλουμε να μετρήσουμε. Εκτός από το νερό, 1 λίτρο του οποίου ζυγίζει 1 κιλό, η αντιστοιχία σε άλλα γνωστά υγρά ποικίλει. Για παράδειγμα, 1 liter ελαιόλαδο αντιστοιχεί σε περίπου 915 γραμμάρια, ενώ 1 λίτρο γάλα σε περίπου 1 κιλό και 38 γραμμάρια.

Πόσα γραμμάρια είναι ένα λίτρο;
Πόσα γραμμάρια είναι ένα λίτρο;

Τα οφέλη του νερού στην καθημερινότητά μας

Το νερό, κυρίαρχο στοιχείο του γήινου κόσμου, καλύπτει το 70% της επιφάνειας του πλανήτη μας, αλλά βρίσκεται και στα φυτά και στα ζώα. Το νερό είναι χρήσιμο στην καθημερινότητα μας, είτε για καθαριότητα, είτε για κατανάλωση μέσω των τροφίμων αλλά και αυτούσιο.

Η σημασία του νερού για τον οργανισμό

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό στη ζωή μας. Βρίσκεται σε κάθε κύτταρό μας, διότι συμμετέχει στις βιολογικές λειτουργίες τους, όπως στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου στο σώμα μας, αλλά και στην αποβολή των άχρηστων ή τοξικών ουσιών, μέσω της αναπνοής, του ιδρώτα, των ούρων αλλά και των κενώσεων. Συμμετέχει στη ρύθμιση και διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, στη ρύθμιση της αρτηριακής πιέσεως, στη σωστή λειτουργία των νεφρών αλλά και του εντέρου.

Χωρίς το νερό δεν θα υπήρχε ζωή. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60% νερό στους ενήλικες και ακόμα περισσότερο στα παιδιά και στα βρέφη. Στην αγορά βρίσκουμε διαφορετικά είδη νερού, όπως το νερό της βρύσης, τα εμφιαλωμένα νερά (νερό πηγής, φυσικό μεταλλικό νερό, επιτραπέζιο νερό, αλλά και ανθρακούχο νερό). Η διαφορά είναι στην προέλευση τους, στο εάν έχουν υποστεί επεξεργασία η όχι, αλλά και στην περιεκτικότητα τους σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Πόσα γραμμάρια είναι ένα λίτρο;

Είστε κουρασμένοι, έχετε βαρύ κεφάλι, ή πρόβλημα συγκέντρωσης; Διερωτηθείτε μήπως είστε αφυδατωμένοι

Το σώμα μας αποβάλλει καθημερινά 2 λίτρα νερού μέσω της ούρησης, του ιδρώτα, αλλά και της αναπνοής. Αυτή η ποσότητα αυξάνεται εάν ο καιρός είναι ζεστός ή κατά την άσκηση. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να ενυδατωνόμαστε επαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην περιμένουμε να νιώσουμε δίψα, ενώ όταν ασκούμαστε πρέπει να πίνουμε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.

Πέραν όμως της ενυδάτωσης, το νερό είναι απαραίτητο λόγω της σύστασης του για τη σωστή λειτουργία του νευρικού μας αλλά και του μυϊκού μας συστήματος. Επίσης, είναι πολύτιμο για τον γυναικείο οργανισμό.

Σε περιόδους όπως η εγκυμοσύνη (διαδικασία που απαιτεί πολλά από το σώμα) το νερό παίζει θεμελιώδη ρόλο κατά την εξέλιξή της, αυξάνοντας τον όγκο αίματος και παίζοντας ρόλο στη σύσταση του αμνιακού υγρού.

Γι’ αυτό συνιστούμε στις έγκυες να πίνουν περισσότερο νερό, 2,5 λίτρα ημερησίως, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη διάρκεια του θηλασμού.

Συνοψίζοντας, επισημαίνουμε την αναγκαιότητα λήψης 1,5 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα. Η φύση μας έχει δώσει ποικιλία επιλογών. Το νερό είναι πηγή ζωής, ευεξίας και ομορφιάς και επηρεάζει θετικά όλους τους τομείς της ζωής μας.

Ας το απολαύσουμε λοιπόν σε συνδυασμό με μια γενικότερη καλή διατροφή και ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

[ad_2]

Source link

Related posts

Η light εκδοχή πολυθερμιδικών φαγητών: Υπάρχει;

Μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού;

Και αυτές τις γιορτές τα ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ο απόλυτος προορισμός

Αφήστε ένα σχόλιο