AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Πώς θα ζεστάνουμε αποτελεσματικά και οικονομικά το μπάνιο του σπιτιού μας;

[ad_1]

Τελειώνουμε το ντουζ μας, βγαίνουμε από τη μπανιέρα μας και από το πρώτο λεπτό παγώνουμε. Το ζήτημα που τρέχει συνέχεια στο μυαλό μας είναι πώς θα ζεστάνουμε το μπάνιο μας, ώστε να νιώθουμε την ίδια ζεστασιά με αυτή που μας προσφέρει το καυτό νερό που πέφτει πάνω μας.

Το μπάνιο αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού μας, αφού εκεί ξεκινάει και εκεί τελειώνει η μέρα μας. Όταν ο χειμώνας κάνει όλο και πιο έντονη την εμφάνιση του, κύριο μέλημα μας είναι να διατηρούμε το σπίτι μας ζεστό, ώστε να αποτελεί το safe place μας, που μας κάνει να νιώθουμε άνεση και ασφάλεια. Ειδικά όσον αφορά στο μπάνιο μας, αυτό που θέλουμε είναι να μην νιώθουμε τον κρύο αέρα να διαπερνά το σώμα μας, κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τη ντουζιέρα. Ωστόσο, τη θέρμανση του συγκεκριμένου χώρου, συνήθως την παραβλέπουμε, ώστε να μην επιβαρυνθεί παραπάνω ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Όμως, υπάρχουν οικονομικοί τρόποι, που όχι απλά θα μας προσφέρουν την αίσθηση ζεστασιάς μετά το ντους μας αλλά και θα εξοικονομούν ενέργεια για να αποφύγουμε περιττές σπατάλες.

Η θερμάστρα μπάνιου ως πιο safe επιλογή

Safe γιατί με τον χρονοδιακόπτη και τον αισθητήρα κίνησης, η θερμάστρα μπάνιου εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα αλλά και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ατυχημάτων. Εκπέμπει ακτινοβολία και συνήθως τοποθετείται πάνω από την πόρτα. Είναι αδιάβροχη, λειτουργεί με ρεύμα, χωρίς όμως να μας κάνει να ανησυχούμε για την κατανάλωση που κάνει και θερμαίνει ένα χώρο ακαριαία.

Επιτοίχιοι ή επιδαπέδιοι θερμοπομποί για απόλυτα ζεστό μπάνιο

Οι θερμοπομποί υποδέχονται τον ψυχρό αέρα του χώρου και τον μετατρέπουν σε θερμό, χωρίς, όμως, να τον ξηραίνουν. Διαθέτουν θερμοστάτη για να ρυθμίζουμε την επιθυμητή κάθε φορά θερμοκρασία, αλλά και έξυπνο αισθητήρα θερμοκρασίας για εξοικονόμηση ενέργειας. Διατίθενται σε επιτοίχιους και επιδαπέδιους ώστε να επιλέξουμε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο μας.

Το αερόθερμο ως μέσο θέρμανσης κάθε χώρου

Η κατασκευή των αερόθερμων είναι τέτοια που μας δίνει την δυνατότητα μετακίνησης τους και άρα τα καθιστά μέσα θέρμανσης για κάθε πιθανό χώρο του σπιτιού. Ειδικότερα, στο μπάνιο βοηθά στο στέγνωμα των υδρατμών, διαθέτει μηχανισμό προστασίας κατά της υπερθέρμανσης, αισθητήρα ανοιχτού παραθύρου και χρονοδιακόπτη για μικρότερη κατανάλωση. Με όλες αυτές τις δυνατότητες, πώς να μην αποτελεί το κλασικό μέσο θέρμανσης για μικρότερους και μεσαίους χώρους;

Πετσετοκρεμάστρα: Η λύση για την αποφυγή υγρασίας στο μπάνιο μας

Οι πετσετοκρεμάστρες είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και κομψότερους τρόπους θέρμανσης, καθώς έχουν πολλαπλά οφέλη. Αρχικά, ζεσταίνουν το μπάνιο, επομένως δεν κρυώνουμε, ενώ βοηθούν στο να στεγνώνουν γρηγορότερα οι πετσέτες μας, αποφεύγοντας την περιττή υγρασία. Επιπλέον έχουμε ζεστές πετσέτες κάθε φορά που θα βγαίνουμε από το ντους μας.

Το μπάνιο είναι ένας από τους σπουδαιότερους χώρους του σπιτιού μας, για αυτό και είναι απαραίτητο να το διατηρούμε πάντα ζεστό ή τουλάχιστον κατά τον χρόνο που το χρησιμοποιούμε. Τα συγκεκριμένο μέσα μας προσφέρουν ακριβώς αυτό: Θέρμανση, όποια ώρα και στιγμή τη χρειαστούμε, ώστε να απολαμβάνουμε το μπάνιο μας, όπως το χουχούλιασμα στο κρεβάτι μας.

[ad_2]

Source link

Related posts

Όσα δεν ξέρατε για τον καφέ και την καφεΐνη

Γυμναστική: Την Παρασκευή έχει καλύτερα αποτελέσματα

Μητέρα ταξίδεψε business class κι άφησε το μωρό της στις οικονομικές θέσεις του αεροπλάνου

Αφήστε ένα σχόλιο