AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Πώς θα κινηθούν τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα | Ειδησεις

[ad_1]

Στις 17:30 στην Ομόνοια και στις 18:30 στο Σύνταγμα.

Προς την Αθήνα κατευθύνονται οι αγρότες, για το σημερινό συλλαλητήριο. Τα τρακτέρ από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας, ενώ παράλληλα φθάνουν λεωφορεία με αγρότες από άλλες περιοχές. Επίσης, αγρότες από την Κρήτη έφτασαν λίγο μετά τις 6 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Συνολικά θα είναι περίπου 200 άτομα και έχουν φτάσει από Χανιά και Ηράκλειο.
Αυξημένα μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αστυνομία, ενόψει της συγκέντρωσης που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στην Πλατεία Συντάγματος. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στον Star τόνισε πως πολλά αιτήματα των αγροτών είναι δικαιολογημένα, ωστόσο σημείωσε ότι πολλά από τα αιτήματά τους η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί. Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ρύθμισε το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και η δέσμευσή του είναι από το 2025 να υπάρχει μόνιμη λύση σε συνεννόηση με τους αγρότες.
Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο των αγροτών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι καταλαβαίνει γιατί θέλουν να κάνουν μία συμβολική παράσταση στο κέντρο της Αθήνας. «Στο κάτω-κάτω, πολλές κοινωνικές ομάδες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα, γιατί να μην έχουν και οι αγρότες το δικαίωμα να το κάνουν; Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σε συντονισμό με την αστυνομία και ζητώ από τους αγρότες οι οποίοι θα κατέβουν να είναι απολύτως, θα έλεγα, σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την αστυνομία, για να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν λιγότερη αναταραχή. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, όπως το είδαμε στις Βρυξέλλες όπου ήμουν στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», πρόσθεσε και σημείωσε: «Πάντα η προϋπόθεση είναι πρώτον, να μη διαταράσσεται, στο μέτρο του εφικτού, η ομαλή κυκλοφορία της πόλης, δηλαδή όπου γίνεται, όπου αυτό είναι εφικτό, να μην κλείνουν τελείως δρόμοι και φυσικά να αποφεύγεται οποιαδήποτε βία, οποιαδήποτε ακρότητα.

Η κάθοδος προς την Αθήνα

Η κάθοδος προς την πρωτεύουσα θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί, με στόχο, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Άγιοι Ανάργυροι: Κάμερα στο κελί του 39χρονου και συνοδεία φρουρού στην τουαλέτα [vid] | Ειδησεις

Σε προσαγωγές ατόμων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» [vid] | Ειδησεις

Σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις δηλώσεις του Ν. Φαραντούρη | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο