AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Πώς να οργανώσεις σωστά το ψυγείο σου;

[ad_1]

Είναι η ζωή σου ένα χάος; Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε, γιατί είναι κρίμα να μείνουν τόσοι ψυχολόγοι άνεργοι, τώρα που τους έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Είναι μήπως το ψυγείο σου ένα χάος και χάνει η μάνα το αυγό και το παιδί βρίσκει το ληγμένο γιαουρτάκι της; Εμείς είμαστε εδώ για σένα και το παγωμένο χάος σου για να σου δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές κι άλλο τέτοιο κακό να μην σε ξαναβρεί.

Eν αρχή ην η καθαριότητα

Το πρώτο βήμα είναι η καθαριότητα και τα… σκουπίδια. Καθάρισε σχολαστικά το ψυγείο (εξάλλου είναι μια δουλειά που δεν κάνουμε κάθε μέρα) και πέταξε τα λαχανικά και το κρέας που έχουν χαλάσει, τις σος και τις κονσέρβες που έχουν λήξει και ό,τι άλλο πιάνει άδικα χώρο.

Σαν την κατηγοριοποίηση δεν έχει

Χώρισε τα τρόφιμα σε κατηγορίες όπως φρούτα, λαχανικά, κρέας και τυροκομικά. Αυτό καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό και τη χρήση τους.

Τον νου σου στις ημερομηνίες λήξης

Τοποθέτησε τα τρόφιμα στα ράφια του ψυγείου σου με βάση την ημερομηνία λήξης τους. Πρώτα βάλε αυτά που λήγουν πιο άμεσα, αφήνοντας προς τα πίσω εκείνα που έχουν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο μέχρι να λήξουν.

Εφάρμοσε τον κανόνα του “First In, First Out” (FIFO)

Τοποθέτησε τα νέα τρόφιμα στο πίσω μέρος του ψυγείου, έτσι ώστε τα παλαιότερα να είναι εμπρός. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις ότι χρησιμοποιείς πρώτα τα παλαιότερα τρόφιμα.

Μην βάζεις ευαίσθητα τρόφιμα στην πόρτα του ψυγείου

Η πόρτα του ψυγείου είναι το πιο ζεστό σημείο του. Γι’ αυτό, αποφύγετε να βάζετε εκεί όλα τα ευαίσθητα τρόφιμα. Ενδεικτικά, το γάλα, τα αυγά και τα τυριά προτίμησε να τα βάλεις στα ράφια για να διατηρούνται περισσότερο. Τα αναψυκτικά, το κρασί και ό,τι άλλο δεν χρειάζεται πολλή ψύξη, μπορεί να μπει άφοβα στην πόρτα.

Τα καλαθάκια σώζουν ζωές

Χρησιμοποίησε καλάθια και κοντέινερ για να ομαδοποιήσεις μικρά τρόφιμα ή σάλτσες, διευκολύνοντας την πρόσβαση και αποφεύγοντας το χάος.

Αυτοκόλλητο ή σουπλά για να προλάβεις ατυχήματα

Όσο συχνά και να καθαρίζεις το ψυγείο σου, πάντα θα στάξει λίγη κέτσαπ ή κάποι@ ατσούμπαλ@ ένα τάπερ φέρνοντας την… καταστροφή. Σου βρήκαμε την τέλεια λύση. Στρώνοντας τα ράφια με σου πλα, με το που γίνεται ένα «ατύχημα», απλώς τα βγάζεις και τα καθαρίζεις χωρίς να χρειαστεί να μπεις- κυριολεκτικά- ολόκληρ@ μέσα στο ψυγείο.

Κρέας και λαχανικά στη θέση τους

Υπάρχει κάποιος λόγος που όλα τα ψυγεία στο κάτω μέρος τους έχουν δύο ευρύχωρα ντουλάπια. Το ένα προορίζεται για τα λαχανικά και το άλλο για το κρέας. Ακολούθησε, λοιπόν, τις… οδηγίες του ψυγείου σου και μην τ’ αφήνεις να πιάνουν περιττό χώρο στα ράφια.

Συνδετήρες για τα σακουλάκια των τροφίμων

Ψάχνεις έναν μαγικό τρόπο ώστε να κλείνεις τα σακουλάκια τροφίμων και συγχρόνως να τα κρεμάς από τις σχάρες του ψυγείου σου. Επίτρεψέ μας να σου συστήσουμε τους πατροπαράδοτους συνδετήρες που θα σε βγάλουν για άλλη μια φορά ασπροπρόσωπ@ εξοικονομώντας χώρο και χρόνο για την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το ψυγείο σου.

 

 

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Ποιες είναι οι επικίνδυνες ουσίες των κραγιόν;

Άσε αυτή την προσευχή να φτάσει στον ουρανό – Όπου και αν είσαι, ότι και αν κάνεις

Μουσική: Πως επηρεάζει τα κύτταρα μας

Αφήστε ένα σχόλιο