AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Π. Καψάλης για «κοριό» στη ΔΕΥΑ Αγρινίου: «Να γίνει μήνυση και από το Δ.Σ., πέραν του προέδρου»

[ad_1]

Π. Καψάλης για «κοριό» στη ΔΕΥΑ Αγρινίου: «Να γίνει μήνυση και από το Δ.Σ., πέραν του προέδρου»


Η πρωτοφανής και σοβαρή υπόθεση με την συσκευή παρακολούθησης στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα φαίνεται πως τώρα αρχίζει να παίρνει διαστάσεις.

Όπως είχε γράψει πρώτο το sinidisi.gr την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, εντοπίστηκε “κοριός”  από την Αστυνομία σε γραφείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγρινίου (ΔΕΥΑΑ) και συγκεκριμένα απέναντι από γραφείο του προέδρου.

Η Αστυνομία είχε εντοπίσει συσκευή που φέρεται να κατέγραφε ήχο και εικόνα, την κατέσχεσε και είχε σχηματιστεί δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων!

Όπως ήταν φυσικό δεν υπήρξαν δηλώσεις ή περισσότερες λεπτομέρειες αρχικά πάνω στο ζήτημα. Το μηχάνημα καταγραφής έμοιαζε με έναν φορτιστή τηλεφώνου, για την ακρίβεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως τέτοιος, ενώ αρχικά δεν φαινόταν να γίνεται αναμετάδοση σε πραγματικό χρόνο.

Όμως η Ασφάλεια Αγρινίου έχει αποστείλει την συσκευή στην Αθήνα και εξετάζεται σε εργαστήρια διότι έχει μεγάλη σημασία, ακόμη και για την βαρύτητα του παραπτώματος, το αν έχουν «τραβηχτεί» αρχεία από την συσκευή. Πράγμα που θα διαπιστωθεί άμεσα γιατί η υπόθεση κρίνεται ως βαρύνουσας σημασίας και η τοπική Αστυνομία αναμένει απαντήσεις μιας και η υπόθεση έχει πάει στον εισαγγελέα.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Φαρμάκης αρχικά είχε καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων αλλά στην συνέχεια κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία οι πληροφορίες λένε ότι περιόρισαν σημαντικά τον κύκλο των υπόπτων που εμπλέκονται.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο κ. Πάνος Καψάλης, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ και επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», που είναι η μείζων αντιπολίτευση στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο (σ.σ. μέχρι 1/1/2024), εξήγησε ότι είχε ζητήσει την σύγκλιση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ και η νεότερη εξέλιξη είναι ότι έχει προγραμματιστεί διοικητικό συμβούλιο και εκεί ο
πρόεδρος Γιάννης Φαρμάκης αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη αναφορικά με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας.

Σύμφωνα με τον κ. Καψάλη, πρόκειται για μείζον ζήτημα δημοκρατίας κα προσωπικών δεδομένων που δεν μπορεί να περιορίζεται στην μήνυση μόνο από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ.

«Η δική μου θέση, και η θέση θεωρώ της παράταξης, είναι πως πρέπει το Δ.Σ. της υπηρεσίας να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων κι εκείνο, δεν μπορεί να περιοριστεί η δικαστική διερεύνηση στην μήνυση που έχει κάνει ο πρόεδρος κ. Φαρμάκης. Μας αφορά όλους όσους βρισκόμασταν στον χώρο και τα γραφεία της ΔΕΥΑΑ, όπως πιστεύω ότι αφορά και το σύνολο της κοινωνίας του Αγρινίου κι όχι μόνο. Αφορά συνολικά και τον πολιτικό κόσμο, τα κόμματα και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών».

 

[ad_2]

Related posts

Χριστιανική Ένωση Αγρινίου: Χριστουγεννιάτικη εορτή την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

aitoloakarnanianews

Αρτοποιοί Αγρινίου: Ψωμί για 4 ημέρες στις 23 και 30 Δεκεμβρίου

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Ιδιοκτήτης παράτησε τον σκύλο του – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ μετά από παρέμβαση του Δήμου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο