AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

O Μπάιντεν στηρίζει Ισραήλ για την επίθεση στο νοσοκομείο, ο Πούτιν μιλά για τραγωδία,το Ιράν ζητά τιμωρία

[ad_1]

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δήλωσε στο πλευρό του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι φαίνεται πως η «άλλη πλευρά» φέρει την ευθύνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

«Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από την αντίπαλη πλευρά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν στο πλευρό του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει ό,τι χρειάζεται στο Ισραήλ ώστε να αμυνθεί απέναντι στην οργάνωση Χαμάς.

«Πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του παλαιστινιακού λαού και δεν του φέρνει παρά δεινά», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε το πρωί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όπου τον υποδέχθηκε ο ισραηλινός πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του  θα συναντηθεί με οικογένειες θυμάτων της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι Αμερικανοί κλαίνε μαζί σας», είπε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επρόκειτο να συμμετάσχει σήμερα σε συνάντηση κορυφής στην Ιορδανία μαζί με το ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα, τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Θα ήταν η πρώτη φορά από την υπογραφή των συμφωνιών του Οσλο που οι ΗΠΑ,  η Παλαιστινιακή Αρχή, ως αναγνωρισμένη εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού, οι αραβικές δυνάμεις Αίγυπτος και Ιορδανία, παραδοσιακοί και διαχρονικοί  μεσολαβητές στην παλαιστινοϊσραηλινή διένεξη θα συμμετείχαν από κοινού σε συνάντηση κορυφής, ανοίγοντας, ενδεχομένως, μία προοπτική κάποιου είδους αναβίωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, που σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την αναγγελία της και λίγες ώρες πριν από την πραγματοποίησή της, τίναξε στον αέρα την συνάντηση κορυφής του Αμμάν και ματαίωσε αυτήν την προοπτική, τουλάχιστον προς το παρόν.

 

 

Ο Πούτιν κάνει λόγο για “τραγωδία” στο νοσοκομείο της Γάζας, ζητά διαπραγματεύσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι το χτύπημα σε νοσοκομείο στη Γάζα, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστινίους, είναι μια τρομερή καταστροφή που δείχνει ότι η σύγκρουση πρέπει να τερματιστεί.

«Αναφορικά με το χτύπημα στο νοσοκομείο, η τραγωδία που συνέβη εκεί είναι τρομερό γεγονός», δήλωσε ο Πούτιν ύστερα από συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο. «Εκατοντάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι φυσικά καταστροφή».

«Πραγματικά ελπίζω ότι αυτό θα είναι ένα μήνυμα ότι χρειάζεται να τερματιστεί αυτή τη σύγκρουση το συντομότερο δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να επικεντρωθούμε στην δυνατότητα να ξεκινήσουν κάποιες επαφές και διαπραγματεύσεις».

Βρετανία: Ας περιμένουμε τα γεγονότα, λέει ο ΥΠΕΞ Κλέβερλι για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι προέτρεψε σήμερα τον κόσμο να περιμένει τα γεγονότα σχετικά με μια έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα και είπε πως ήδη υπερβολικά πολλοί άνθρωποι έχουν σπεύσει να βγάλουν συμπεράσματα.

«Χθες βράδυ, υπερβολικά πολλοί έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με την τραγική απώλεια ζωών στο νοσοκομείο Αλ Άχλι», έγραψε ο Κλέβερλι σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

«Κάνοντας λάθος σε αυτό, ακόμη περισσότερες ζωές θα ετίθεντο σε κίνδυνο. Περιμένετε τα γεγονότα, αναφέρετέ τα με σαφήνεια και ακρίβεια. Η ψυχραιμία πρέπει να υπερισχύσει».

Η έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Άχλι αλ Άραμπι στη Γάζα χθες, Τρίτη, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τεράστιου αριθμού ανθρώπων, καταστρέφοντας μια επείγουσα διπλωματική αποστολή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στην ισραηλινή εκδοχή σύμφωνα με την οποία η έκρηξη προκλήθηκε από μαχητές και όχι από το Ισραήλ.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι επέρριψαν την ευθύνη σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα για την έκρηξη που τύλιξε το νοσοκομείο, ενώ το Ισραήλ λέει ότι προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την οργάνωση μαχητών Ισλαμικός Τζιχάντ — που αρνήθηκε την ευθύνη.

 

 Η Τεχεράνη καλεί τις ισλαμικές χώρες να τιμωρήσουν το Ισραήλ

 

Τουλάχιστον 3.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 13.000 έχουν τραυματισθεί από τις 7 Οκτωβρίου που το Ισραήλ άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα η παλαιστίνια υπουργός Υγείας Μάι αλ-Κάιλα.

Εξάλλου ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε σήμερα πως τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας θα πρέπει να τιμωρήσουν το Ισραήλ και να του επιβάλουν πετρελαϊκό εμπάργκο, καθώς και να απελάσουν τους ισραηλινούς πρεσβευτές.

Έκτακτη σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας διεξάγεται σήμερα στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για να συζητήσουν οι ισλαμικές χωρες την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.


[ad_2]

Source link

Related posts

Βροχή πυρών! Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ

Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για στρατιωτικά νοσοκομεία και Μετοχικά Ταμεία

Πόλεμος στο Σουδάν: Οβίδες χτύπησαν αγορά, πάνω από 20 άμαχοι νεκροί 

Αφήστε ένα σχόλιο