AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Σάκκαρη – Παρί 2-1: Δυσκολεύτηκε, αλλά έκλεισε θέση στις «8» η Μαρία!

[ad_1]

Η Μαρία Σάκκαρη με 6-2, 3-6, 6-3 ξεπέρασε την Παρί και είναι στις «8» του Ιντιαν Γουέλς.

Η Μαρία Σάκκαρη για άλλη μία χρονιά θα είναι στα προημιτελικά του Ιντιαν Γουέλς!

Η Ελληνίδα τενίστρια παρουσίασε δύο πρόσωπα στο ματς, ωστόσο κατάφερε και με λίγη τύχη στο τέλος να κάμψει την Νταϊάν Παρί με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-3) και να προκριθεί για 3η σερί χρονιά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου την περιμένει η Εμμα Ναβάρο.

Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο παρουσίασαν πάρα πολλά αβίαστα λάθη (37-34 η Παρί) και πολύ άσχημα ποσοστά στο σερβίς (44.4% η Γαλλίδα, 47.6% η Σάκκαρη), ωστόσο η Μαρία κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο τρίτο σετ (έχανε 5-3) και με ένα κρίσιμο break (με το φιλέ να παίζει καθοριστικό ρόλο στον κρίσιμο πόντο) κατάφερε να γυρίσει το σετ τούμπα και να πάρει την πρόκριση.

Η Σάκκαρη είχε και 3 άσους στο ματς μαζί με 21 winners (13 winners η αντιπαλός της).

Το ματς

H Παρί πήρε το πρώτο γκέιμ κυρίως λόγω των χαμένων χτυπημάτων της Σάκκαρη η οποία προσπάθησε να πιέσει στην baseline.

Το 1-1 ήρθε εύκολα για την Μαρία, που είδε την αντίπαλό της να κάνει εύκολο αβίαστο λάθος στο φινάλε του game, αλλά με δικό της αβίαστο έδωσε το επόμενο game στη Γαλλίδα που διατήρησε το προβάδισμα.

Με love game έγινε το 2-2 από την Σάκκαρη και αμέσως ήρθε το πρώτο break στο ματς. Η Μαρία πήγε σε μεγάλα ράλι, η Παρί σε νέα λάθη και το 4-2 έγινε εύκολα.

Αμέσως μετά η Γαλλίδα βρήκε τρία break point, όμως με συνοπτικές διαδικασίες, η Σάκκαρη τις έσβησε τις ευκαιρίες που είχε και έφτασε στο 4-2 και με ένα ακόμη break (που ήρθε χάρη στην υπομονή της και την σταθερότητά της στα μεγάλα ράλι), πήγε να σερβίρει για το σετ, το οποίο και έκλεισε με love game έπειτα από 42 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, με δύο love game, η Παρί είχε το προβάδισμα (2-1) και στη συνέχεια με 3-2, όπου στο 5ο game η Μαρία της έβαλε δύσκολα, αλλά βρήκε διέξοδο και κράτησε το σερβίς της η Γαλλίδα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα πολύ κακό game της Σάκκαρη, της έδωσε προβάδισμα με 4-2 και το σερβίς στα χέρια της. Αμέσως μετά ήρθε και το 5-2 με το 4ο love game της Παρί στο δεύτερο σετ, με την Γαλλίδα να έχει κερδίσει 10 συνεχόμενους πόντους επί της Μαρίας. Με love game μείωσε σε 5-3 η Σάκκαρη, αλλά η Παρί ολοκλήρωσε το εξαιρετικό της game με 32-20 πόντους υπέρ της.

Με την Μαρία να έχει προβάδισμα με 2-1 άρχισε το τρίτο σετ, αλλά στο 2-2 έκανε δύο λάθη που την «πλήγωσαν» αφού έδωσαν προβάδισμα στη Παρί με 3-2 και το σερβίς στην μεριά της.

Η απάντηση ήταν άμεση όμως. Διπλό λάθος στο σερβίς της Παρί, έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε η Σάκκαρη και με ένα τρομερό πέρασμα στη διαγώνιο ισοφάρισε σε 3-3, για να ακολουθήσει ένα πετυχημένο service game που την έβαλε ξανά σε θέση οδηγού (4-3).

Η τύχη καθόρισε το υπόλοιπο του αγώνα. Σε διπλό break point η Μαρία είδε το μπαλάκι σε χτύπημά της να χτυπά στη ταινία του φιλέ και να καταλήγει… βασανιστικά στην μεριά της Παρί, για να γίνει έτσι το 5-3. Δεν άφησε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο σερβίς της έκλεισε θέση στα προημιτελικά, αφού πρώτα έσβησε μπρέικ πόιντ από τραγικό λάθος της Γαλλίδας.


[ad_2]

Source link

Related posts

Ο Κιάσσος νέος προπονητής της Ρόδου

Επιστήμονες ανακάλυψαν το λόγο που οι άνθρωποι έχασαν την ουρά τους: Η γενετική μετάλλαξη που άλλαξε τα πάντα (vid)

Θόδωρος Θεοδωρίδης στα Gazzetta Awards: «Μακάρι να υποδεχθώ την Ελλάδα στο Euro της Γερμανίας»

Αφήστε ένα σχόλιο