AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Σοκολατένια τάρτα με πραλίνα και φουντούκια χωρίς ψήσιμο (Video) | Συνταγές

[ad_1]

Τάρτα σοκολάτας-πραλίνας με βάση μπισκότων όρεο με ψιλοτριμμένα καβουρδισμένα φουντούκια και γέμιση με μια βαλούδινη, λεία και κρεμώδη γκανάζ σοκολάτας, αναμεμειγμένη με μια γενναιόδωρη ποσότητα πραλίνας φουντουκιού που απογειώνει τη γεύση της. Μπορεί κανείς από εσάς να αντισταθεί σε αυτό το εξαιρετικό, παραδεισένιο γλυκό; Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα τέλειο για κάθε περίσταση για να το απολαύσετε όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας, της πραλίνας και του φουντουκιού και οι καλεσμένοι σας. Απλά δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα όρεο
  • 1/4 φλ. τσαγιού (60 γρ.) βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού (40 γρ.) καβουρδισμένα φουντούκια
  • 1/4 κ.γ. (1 γρ.) αλάτι
  • Για τη πραλίνα φουντουκιού (2/3 φλ. – 160 γρ.)
  • 100 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού (70 γρ.) ζάχαρη
  • 1 κ.σ. (15 ml) νερό
  • Για τη γέμιση σοκολάτας-πραλίνας
  • 200 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα σε σταγόνες ή σε σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. (5 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 2/3 φλ. τσαγιού (160 γρ.) η πιο πάνω πραλίνα φουντουκιού
  • 1/4 κ.σ. (1 γρ.) αλάτι
  • Για τη διακόσμηση
  • καβουρδισμένα φουντούκια
  • ανθός / νιφάδες αλατιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και την αφήνετε στην άκρη. Τοποθετείτε 40 γρ. φουντούκια σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 150 βαθμούς φούρνο για 15 λ. 
  2. Εναλλακτικά τα καβουρδίζετε σε τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
  3. Στη συνέχεια τα θρυμματίζετε τα 40 γρ. σε μπλέντερ ή μίξερ με μαχαίρια, προσθέτετε και τα μπισκότα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πολτοποιηθούν όλα σε ψίχουλα. Τέλος ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να υγρανθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στη βουτυρωμένη ταρτιέρα ή φόρμα και με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με τα δάχτυλά σας τη στρώνετε ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματα σε ύψος τουλάχιστον 2 εκ. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να τη χρειαστείτε. 
  5. Για την πραλίνα φουντουκιού: Σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος απλώνετε ολόκληρα τα 100 γρ. φουντούκια. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε τη ζάχαρη και το νερό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να να πάρουν ένα σκούρο χρυσό χρώμα, ανακινώντας τη κατσαρολίτσα ανά διαστήματα. (Δείτε το βίντεο).
  6. Αποσύρετε τη καραμέλα από τη φωτιά και την περιχύνετε πάνω στα ολόκληρα καβουρδισμένα φουντούκια καλύπτοντάς τα καλά. Τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως η καραμέλα. 
  7. Στη συνέχεια σπάτε με τα χέρια σας την καραμέλα με τα φουντούκια σε μέτρια κομμάτια, τα οποία τοποθετείτε σε ένα μούλτι και τα θρυμματίζετε χτυπώντας τα για τουλάχιστον 10 λ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη πάστα. 
  8. Για τη γέμιση σοκολάτας-πραλίνας φουντουκιού: Ρίχνετε τις σταγόνες ή την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ και το τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα με νερό (μπεν μαρί), φροντίζοντας το νερό στη κατσαρόλα που θα πρέπει να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα. 
  9. Τα αφήνετε στο μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε ένα λείο ρευστό σοκολατένιο μείγμα. Το αποσύρετε από το μπεν μαρί, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  10. Μετά προσθέτετε και τη πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα στη κρύα βάση όρεο και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες για να σταθεροποιηθεί πλήρως. 
  11. Για την διακόσμηση: Πριν σερβίρετε το γλυκό σας το διακοσμείτε με καβουρδισμένα φουντούκια και λίγο ανθό/νιφάδες αλατιού. Καλή σας απόλαυση.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια τάρτα με πραλίνα και φουντούκια χωρίς ψήσιμο (Video)

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Χοιρινές μπριζόλες με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών (Video) | Συνταγές

Χαλβάς με ινδοκάρυδο νηστίσιμος | Συνταγές

Κοντοσούβλι κοτόπουλο με θυμάρι | Συνταγές

Αφήστε ένα σχόλιο