AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

στήριγμα στους νέους για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα

[ad_1]

Σε έναν κόσμο όπου η γνώση δεν αποτελεί απλώς δύναμη, αλλά και πολύτιμο εφόδιο για προσωπική ανάπτυξη, η πρόσβαση στην εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδη λίθο για την ατομική ευημερία και την κοινωνική πρόοδο. Ωστόσο, ακόμα και στη σημερινή εποχή, πολλοί νέοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, οι οποίες τους στερούν το δικαίωμα για πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Αυτούς τους ανθρώπους στηρίζει εδώ και 22 χρόνια η COSMOTE, με το Πρόγραμμα Υποτροφιών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που παρέχει οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, έτσι ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, τριάντα πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων έλαβαν Υποτροφίες COSMOTE συνολικής αξίας άνω των €500.000.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE αποτελεί το μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, συνολικού ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 814 φοιτητές. Σύμφωνα με τους ίδιους τους υποτρόφους, το πρόγραμμα δεν αποτελεί απλώς μία πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση. Για εκείνους είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητές τους και μία ευκαιρία να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, συμμετείχε σε συζήτηση με τους υποτρόφους και δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρόνο γεμίζω αισιοδοξία όταν συναντώ νέους και νέες, οι οποίοι με πίστη, πάθος, γενναιότητα και αξίες ξεπερνούν εμπόδια και δυσκολίες και κυνηγούν τα όνειρά τους. Είμαι περήφανος που 22 χρόνια, μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα κυρίως για τη στάση ζωής τους και δευτερευόντως για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Νέους που ξεκινούν τις σπουδές τους όχι με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά κατορθώνουν να ορίζουν τις συνθήκες για να πετύχουν τους στόχους τους. Το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας μας. Προσφέροντας στους νέους ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Ειδικότερα για το 2023-2024 δόθηκαν 30 υποτροφίες, οι οποίες περιλαμβάνουν την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000, που απονέμεται σε φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, 14 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, και από 15 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης.

Επιπλέον της υποτροφίας, η COSMOTE προσφέρει δωρεάν στους υποτρόφους σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των καθημερινών τους τηλεπικοινωνιακών αναγκών. Παρέχονται δωρεάν πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και mobile Internet για όλα τα έτη των σπουδών τους, τεχνολογικός εξοπλισμός όπως laptop καθώς και COSMOTE TV. Επίσης, οι νέοι Υπότροφοι έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ.

«Τώρα τίποτα δεν σας σταματά»

Με βασικό μήνυμα «Τώρα τίποτα δεν σας σταματά», εμπνευσμένο από τη στάση ζωής των υποτρόφων της COSMOTE, οι πρωτοετείς φοιτητές παρακολούθησαν βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι νέοι υπότροφοι συζήτησαν για θέματα που τους προβληματίζουν, μοιράστηκαν τα προσωπικά τους βιώματα καθώς και τα σχέδια τους για το μέλλον.

«Πιστεύω ότι η Υποτροφία COSMOTE θα μου δώσει ένα αληθινό κίνητρο έτσι ώστε να ολοκληρώσω τη σχολή στην ώρα μου» δήλωσε ο Φαμπιάν Μπραούσι, ο οποίος πέρασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ η Μαρία Χαρατσάρη, που σπουδάζει στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέφερε: «η υποτροφία της COSMOTE θα με βοηθήσει να εξοικονομήσω χρήματα για να πραγματοποιήσω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό σε κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο, ώστε αυτό να με βοηθήσει αργότερα στον εργασιακό τομέα».

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την COSMOTE και επικεντρώνεται στην Κλιματική Ουδετερότητα, την Κυκλική Οικονομία σε όλη την Αλυσίδα Αξίας, τη Συμπερίληψη και τις Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία και την Ψηφιακή Κοινωνία για όλους, παράλληλα με τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Στόχος του Προγράμματος Υποτροφιών της COSMOTE είναι η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των νέων στην εκπαίδευση. Γιατί, ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.


[ad_2]

Source link

Related posts

Σαμπουάν με γάλα καρύδας – Tromaktiko.gr

Θερμίδες του φούρνου και ιδέες να τις γλιτώσετε

5 λόγοι για να μην γκρινιάξεις στο οικογενειακό τραπέζι

Αφήστε ένα σχόλιο