AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Στίβος: Δρομέας μπήκε σε αμάξι για να τερματίσει γρηγορότερα, αποκλείστηκε για έναν χρόνο

[ad_1]

Με έναν χρόνο αποκλεισμό τιμωρήθηκε δρομέας που χρησιμοποίησε αυτοκίνητο για να φτάσει γρηγορότερα στον τερματισμό, σε υπερμαραθώνιο.

Η δρομέας Τζοάσια Ζακρέφσκι, από τη Σκωτία, πήρε μέρος στον υπερμαραθώνιο 50 μιλίων (80.4672 μέτρων) GB Ultras Manchester. Η ίδια τερμάτισε τρίτη στον αγώνα όμως εν τέλει… είχε κάνει κάποια χιλιόμετρα μέσα σε αυτοκίνητο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο προέκυψε πως η Ζακρέφσκι είχε διανύσει περίπου τέσσερα χιλιόμετρα με αυτοκίνητο και αυτό έγινε αντιληπτό όταν φάνηκε πως έχει τρέξει περίπου 1600 μέτρα σε μόλις 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα (!), έναν χρόνο που δεν μπορεί να τρέξει ούτε άνδρας ούτε γυναίκα όσο μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών είναι περίπου 4 λεπτά.

Το μετάλλιο που της είχε δοθεί, τελικά, της αφαιρέθηκε μετά από απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής. Η Ζακρέφσκι δήλωσε πως μπήκε στο αμάξι μετά από τραυματισμό και με την πρόθεση να μην τερματίσει τον αγώνα όμως στην πορεία ένιωσε καλύτερα και γι’ αυτό μπήκε ξανά στην κούρσα. Ωστόσο, αυτό ξέχασε να το αναφέρει αφού τερμάτισε και έτσι για έναν χρόνο δεν θα μπορέσει να τρέξει σε κανέναν αγώνα που διοργανώνει η βρτανική ομοσπονδία.

[ad_2]

Source link

Related posts

Περνά με ισοπαλία ο Παναθηναϊκός αλλά η νίκη είναι μονόδρομος για μια σειρά από λόγους | Blog – Νίκος Αθανασίου

LIVE το ΝΒΑ στο Gazzetta

Συγκλονίζει η Άντζελα Δημητρίου: «Για 27 χρόνια ο γιος μου θεωρούσε ότι είμαστε ξαδέρφια» (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο