AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Στα Σκόπια ο Κώστας Καραγκούνης ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης

[ad_1]

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέα Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης ορίστηκε ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης που αποτελείται από τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από τα πρώτα τρία σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματα της Βουλής.

H Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αποκαλούμενη άτυπα Διαβαλκανική, (Southeastern Europe Cooperation Process-SEECP) ιδρύθηκε το 1996, κατόπιν ελληνικής και βουλγαρικής πρωτοβουλίας. Η πρώτη Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη τον Νοέμβριο 1997. Αποτελεί, μάλιστα, το μόνο σχήμα περιφερειακής συνεργασίας, στο οποίο μετέχουν αποκλειστικάόλες οι χώρες της Ν.Α. Ευρώπηςκαι το Κόσοβο. Στόχος της είναι η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των συμμετεχόντων και της περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και η κατάλληλη προετοιμασία για την ενσωμάτωση στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, με συνεργασία στους τομείς του κράτους δικαίου, της ασφάλειας και της οικονομίας.

Οι συμμετέχουσες χώρες, πέραν της Ελλάδας, είναι οι εξής: Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία. Στην Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου (25.6.14), η Σερβία συναίνεσε στην συμμετοχή του Κοσόβου στις δραστηριότητες της Διαδικασίας.

Ο κ. Καραγκούνης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα μεταβεί από 14 έως και 15 Δεκεμβρίου στα Σκόπια, τα οποία ασκούν την Προεδρεία, για να λάβει μέρος στις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της αναφερόμενης Συνέλευσης.

Related posts

Live η Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Θέρμου για το 1ο δίμηνο 2024

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο:Ανδρας χωρίς δίπλωμα ενεπλάκη σε τροχαίο

aitoloakarnanianews

Συνελήφθη γυναίκα στο Αγρίνιο διότι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση για κλοπή

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο