AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Στρατηγοί προετοιμάζουν την Δυτική Ευρώπη για πιθανό πόλεμο

[ad_1]

«Καυτή» θα είναι η νέα χρονιά! Μετά την Γερμανία, η Ολλανδία…

Την ώρα που έλαβε χώρα η σφοδρότερη ίσως ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία, οι στρατηγοί της Ευρώπης προετοιμάζουν τους πολίτες τους για το πολύ πιθανό σενάριο τους Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου!

Μετά την Γερμανία, η οποία κάνει πολεμικές δηλώσεις προετοιμασίας της κοινής γνώμης, στην Ολλανδία, ο διοικητής του βασιλικού ολλανδικού στρατού, αντιστράτηγος Μάρτιν Βίνεν, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf στις 28 Δεκεμβρίου, είπε εμμέσως πλην σαφώς πως η χώρα του πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για έναν μελλοντικό πόλεμο με την Ρωσία, για παράδειγμα ενθαρρύνοντας την εθελοντική στρατιωτική θητεία, δήλωσε!

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους είπε ομοίως στην Die Welt am Sonntag σε συνέντευξή της στις 16 Δεκεμβρίου ότι η Ευρώπη «μπορεί να αντιμετωπίσει κινδύνους στο τέλος αυτής της δεκαετίας» και πρέπει να «εμπλακεί περισσότερο στην εγγύηση της ασφάλειας στην ήπειρό μας».

Η ολλανδική κοινωνία “δεν πρέπει να πιστεύει ότι η ασφάλεια είναι εγγυημένη” επειδή η χώρα της απέχει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα από τη Ρωσία, είπε ο Wijnen. «Η Ρωσία δυναμώνει».

Ο Wijnen είπε στην εφημερίδα De Telegraaf ότι η Ολλανδία  «πρέπει να εργαστεί για την επιχειρησιακή ετοιμότητα [της], να διασφαλίσει ότι έχουμε αρκετή αποτρεπτική δύναμη για να στερήσουμε από οποιονδήποτε αντίπαλο το θάρρος να μας [επιτεθεί]».

Υποστήριξε επίσης ότι  «υπάρχει μόνο μία γλώσσα που καταλαβαίνει η Ρωσία»  και αυτή είναι αυτή  «των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων». 

Ο στρατηγός, ο οποίος ηγείται του Βασιλικού Στρατού των Κάτω Χωρών από το 2019, περιέγραψε επίσης τον ολλανδικό στρατό ως  «ανάπηρο από τις περικοπές στον προϋπολογισμό»,  σύμφωνα με την De Telegraaf. Η Ολλανδία, η οποία κατάργησε τη στράτευση το 1997, αντιμετωπίζει τώρα μια  «καταπληκτική έλλειψη προσωπικού»,  ανέφερε στην εφημερίδα.

Ο Wijnen μίλησε για την ανάγκη αύξησης του μεγέθους του στρατού!

«Αν αρχίσουμε να έχουμε απώλειες, ποιος θα τις αναπληρώσει;»  ρώτησε ο στρατηγός. «Είχαμε επιλογές για αυτό, αλλά όχι πια»,  πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι Ολλανδοί δεν θα είχαν επιλογή για το αν θα πολεμήσουν ή όχι σε περίπτωση  «επιβεβλημένης σύγκρουσης». 

«Η Ολλανδία πρέπει να μάθει ξανά ότι ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να είναι έτοιμη όταν τα πράγματα πάνε στραβά»,  είπε ο Wijnen.

Αν και τα λόγια του δεν σημαίνουν ότι όλοι θα πρέπει να  «φορέσουν κράνος αύριο»,  ο ολλανδικός λαός έχει  «συνηθίσει υπέρ το δέον στην ιδέα ότι υπάρχει πάντα ειρήνη»,  πρόσθεσε ο αρχηγός του στρατού.

photo freepik


[ad_2]

Source link

Related posts

Δείτε πως είναι ένα καμένο Abrams από μέσα! Οι Ρώσοι το διέλυσαν και δείχνουν σε όλους το ΒΙΝΤΕΟ

Θρήνος για τον θάνατο του ΕΚΑΒίτη που έπεσε σε γκρεμό

aitoloakarnanianews

ΝΑΤΟ: Η σύγκρουση με τη Ρωσία θα μπορούσε να κρατήσει δεκαετίες

Αφήστε ένα σχόλιο