AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εργασιακα

Συμβασιούχοι κέρδισαν την παραμονή τους – Επιστρέφουν στην εργασία τους


Τη Δευτέρα πάνε κανονικά στη δουλειά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθώς η διοίκηση, κάτω από την νέα δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα, δεσμεύθηκε για τρίμηνη ανανέωση της σύμβασής τους.

Οι συμβάσεις των 34 συμβασιούχων έληγαν 31 Μάρτη. Κάτω από τις μαζικές αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να δίνουν ενιαία τη μάχη για να μην απολυθούν οι συνάδελφοί τους, αλλά και κάτω από τη νέα δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα, η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάστηκε σε αναδίπλωση. Και ενώ σήμερα ετοιμάζονταν να υπογράψει σύμβαση για την παράδοση της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολάβο με διαδικασίες μάλιστα fast-track, τελικά δεσμεύθηκε σε τρίμηνη παράταση συνέχιση της εργασίας για τους ΣΟΧ.

Αρχικά, ο αναπληρωτής διοικητής του ΨΝΘ αρνούνταν να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και επέμενε να μιλήσει μόνο με αντιπροσωπεία. Τελικά η ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων επέβαλε την παρουσία όλων και απέσπασε τη δέσμευση.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο την παραμονή των συναδέλφων τους στην εργασία. Τη Δευτέρα προετοιμάζονται για νέα στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση ώστε να διασφαλίσουν υλοποίηση της δέσμευσης. Και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και για καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων από το χώρο της υγείας, άλλων κλάδων, οι Σύλλογοι Γυναικών της περιοχής κ.α..

Source link

Related posts

Συμβασιούχοι: Συνεχίζονται οι περικοπές μισθών παρά τις υποσχέσεις του ΓΛΚ

ΓΣΕΕ: Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι τις 5 Ιανουαρίου

Αφήστε ένα σχόλιο