AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εργασιακα

Συμβασιούχοι: Συνεχίζονται οι περικοπές μισθών παρά τις υποσχέσεις του ΓΛΚ

[ad_1]

Οι υποσχέσεις προς τους συμβασιούχους φαίνεται ότι σε πολλούς δήμους έμειναν στα λόγια! Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, οι περικοπές μισθών, που βασίζονται σε απαράδεκτα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους  που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr , συνεχίζονται κανονικά παρά τις υποσχέσεις στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι θα «παγώσουν». Οι αποφάσεις μάλιστα προτείνουν οι περικοπές να έχουν αναδρομική ισχύ, σε βάρος των συμβασιούχων οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους με δικαστικές αποφάσεις (προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα).

Σύμφωνα με καταγγελίες στους δήμους, που μεταξύ άλλων, εφαρμόζεται η απόφαση είναι οι:

  • Ζωγράφου
  • Ηλιούπολης
  • Κισσάμου
  • Χαλανδρίου

 Δεσμεύσεις

Ειδικότερα σε συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, ο υφυπουργός Οικονομικών, Θ. Πετραλιάς και υπηρεσιακοί παράγοντες, δεσμεύτηκαν πως θα σταλούν έγγραφα σε όλους τους Δήμους προκειμένου να μην γίνει καμία περικοπή, μέχρι να δοθούν σχετικές απαντήσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με το  έγγραφο του ΓΛΚ.

Τα έγγραφα

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει τα δύο απαράδεκτα έγγραφα που έχει εκδώσει το ΓΛΚ και τις ερμηνείες τους από τις νομικές υπηρεσίες των δήμων, με βάση τα οποία θεωρείται πως οι συμβασιούχοι που εργάζονται στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα δεν μπορούν να έχουν καμιά μεταβολή στην υπηρεσιακή τους κατάσταση και δεν δικαιούνται μισθολογική εξέλιξη ή αυξήσεις.

Ετσι, χιλιάδες συμβασιούχοι απειλούνταν με περικοπές μισθών καθώς και με την αξίωση να επιστρέψουν αναδρομικά τις αυξήσεις που έχουν λάβει με βάση τον νόμο (5045/2023), τη μισθολογική τους εξέλιξη (4354/2015) και τα οικογενειακά επιδόματα!

Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο έγγραφο του Γ.Λ. του Κράτους Με αριθμ. πρωτ.: 2/13620/ΔΕΠ/5-3-2024) με το οποίο απάντησε σε ερώτημα Δήμου σχετικά με την Μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που υπηρετούν σε Δήμους με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα, δεχόμενο, ότι: «.. οι υπάλληλοι των οποίων η σύμβαση εργασίας έληξε και απασχολούνται δυνάμει προσωρινής διαταγής δεν εξελίσσονται μισθολογικά σύμφωνα με τον Ν.4354/2015, ούτε είναι δικαιούχοι των αυξήσεων του Ν.5045/2023, διότι η απασχόλησή τους κατά το χρονικό διάστημα αυτό δεν στηρίζεται στη σύμβαση εργασίας».

[ad_2]

Source link

Related posts

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕ…ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2024-ΠΟΙΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ 62! ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!

Εργατικά ατυχήματα: Μαύρο ρεκόρ με 182 νεκρούς το 2023

ΑΔΕΔΥ: Εργατικό ατύχημα δημοσίου υπαλλήλου

Αφήστε ένα σχόλιο