AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Σχεδόν 35% περισσότερο ηλιέλαιο εισήγαγε η ΕΕ από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες

[ad_1]

Σχεδόν 35% περισσότερο ηλιέλαιο εισήγαγε η ΕΕ από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου, η ΕΕ εισήγαγε ελαφρώς περισσότερους από 620 χιλ. τόνους ουκρανικού ηλιελαίου, σε σύγκριση με τους 460,4 χιλ. τόνους του προηγούμενου χρόνου.

Αύξηση των αποστολών στην Ευρώπη καταγράφεται και για το ουκρανικό κραμβέλαιο – από 21,2 χιλ. τόνους την περασμένη σεζόν σε 53,2 χιλ. τόνους την τρέχουσα σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η Ουκρανία κατετάγη μόνο τρίτη όσον αφορά τις εξαγωγές αυτού του προϊόντος, πίσω από τη Λευκορωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι πλέον τέταρτη και δεύτερη στην κατάταξη, αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, η προσφορά ουκρανικού σογιέλαιου στην ΕΕ, αντίθετα, μειώθηκε από 70,4 χιλ. τόνους το έτος 2022/23 σε 53,6 χιλ. τόνους το επόμενο έτος. Η μείωση οφείλεται στη σημαντική αύξηση των αγορών τελικού προϊόντος στην ΕΕ από την Αργεντινή. Η περιοχή της Νότιας Αμερικής σταθεροποίησε σταδιακά τους κλάδους των λιπών και ελαιών μετά από έλλειψη πρώτων υλών που προέκυψε λόγω της χειρότερης ξηρασίας που υπέστη η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: ukragroconsult.com

 

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – Η προσωρινή λύση

Χωρίς φράγματα ο κάμπος στο σχέδιο των Ολλανδών για τη Θεσσαλία, μένει αναπάντητο το ζήτημα της άρδευσης

Αγροτικές Ειδήσεις: Ψηφιακή Γεωργία: Η Promex Οδηγεί Το Μέλλον Στην Agrotica 2024

Αφήστε ένα σχόλιο