AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Αποφάσισαν χερσαία εισβολή οι Ισραηλινοί: «Θα γίνει σε 3 φάσεις»

[ad_1]

Ήδη από χθες έγινε γνωστό πως ο στρατός έχει το πράσινο φως να ξεκινήσει όποτε κριθεί απαραίτητο.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Yoav Gallant, παρουσίασε τα πολεμικά σχέδια και τους στόχους του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μιλώντας πριν από λίγο σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στόχοι περιλαμβάνουν την εξάλειψη της ισλαμιστικής Χαμάς καταστρέφοντας τις στρατιωτικές και κυβερνητικές της ικανότητες και την πλήρη άρση κάθε ευθύνης που έχει το Ισραήλ για τη Γάζα με τη δημιουργία ενός νέου «καθεστώτος ασφαλείας» στη Λωρίδα.

Ο Gallant τόνισε στα μέλη της επιτροπής ότι ο πόλεμος θα έχει τρεις κύριες φάσεις.

«Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση, στην οποία λαμβάνει χώρα μια στρατιωτική εκστρατεία με αεροπορικές επιδρομές και αργότερα με ελιγμούς στο έδαφος με σκοπό την καταστροφή των υποδομών της Χαμάς».

Η δεύτερη φάση, που αφορά τις επιχειρήσεις πάνω αλλά και κάτω από το έδαφος (βλ. τούνελ της Χαμάς) αναμένεται να έχει και τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, αλλά και τον βαρύτερο φόρο αίματος.

Εξάλλου ο Νετανιάχου έχει προειδοποιήσει εδώ και μέρες για έναν «μακροχρόνιο πόλεμο».

Εν συνεχεία, οι μάχες θα συνεχιστούν «με χαμηλότερη ένταση».

«Το τελικό στάδιο της εκστρατείας θα περιλαμβάνει», σύμφωνα με τον Ισραηλινό ΥΠΑΜ, «τη δημιουργία ενός νέου καθεστώτος στη Λωρίδα της Γάζας, την άρση της ευθύνης του Ισραήλ για τη ζωή στη Λωρίδα και τη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας ασφαλείας για τους πολίτες του Ισραήλ».

Στις τοποθετήσεις του δεν έχει καμία αναφορά στα εκατομμύρια των Παλαιστινίων που βλέπουν ορατό το ενδεχόμενο να ξεριζωθούν για ακόμα μία φορά από τις εστίες τους.

Θυμίζουμε πως ήδη εκατοντάδες χιλιάδες, μετά από τελεσίγραφα του Ισραήλ, εκκένωσαν προς το νότιο κομμάτη της Λωρίδας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο. Ωστόσο ξέρουν ότι ούτε εκεί είναι ασφαλείς.

(απεμπε-EPA photo)


[ad_2]

Source link

Related posts

Αποκαλυπτήρια από το Ιράν για ακόμα ένα αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα, vid

Έτσι προετοιμάζονται οι ΗΠΑ για τους υπερηχητικούς πυραύλους του Πούτιν

Ο ΣΕΚΠΥ έκοψε πίτα, η αμυντική βιομηχανία ψάχνει το φλουρί

Αφήστε ένα σχόλιο