AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Σύζυγος πρώην σταρ Ελλάς ο «εγκέφαλος» της «συμμορίας» που διέπραττε φορολογικές απάτες εκατομμυρίων [vid] | Ειδησεις

[ad_1]

Η ζωή «όνειρο» που έκανε με βίλες, super cars και ακριβά εστιατόρια – Επιχειρηματίας που έχει παντρευτεί με γνωστό μοντέλο κι ένα ακόμα γνωστό πρόσωπο της showbiz περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη «συμμορία» που διέπραττε φορολογικές απάτες εκατομμυρίων.

Δήλωνε επιφανής επιχειρηματίας, διέμενε σε πολυτελή σπίτια, οδηγούσε super cars, έτρωγε σε ακριβά εστιατόρια και περιστοιχιζόταν από άτομα της υψηλής κοινωνίας.

Ο λόγος για τον εγκέφαλο της οργάνωσης που «φέσωσε» το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και κατάφερε, μαζί με τους συνεργάτες του, να αποκομίσει, σύμφωνα με τις Αρχές, περίπου 15.000.000 ευρώ.

Παντρεμένος με εστεμμένη Σταρ Ελλάς, λάτρης της καλής ζωής, κανείς δεν θα περίμενε πως ο άνθρωπος αυτός θα βρισκόταν πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες που κλήθηκε να διαχειριστεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στελέχη της οποίας προχώρησαν και στην αποδόμηση της οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι άνοιγαν σωρηδόν εταιρείες τεχνολογίας, δήλωναν πλασματικές συναλλαγές, εισέπρατταν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και επιστρεπτέες προκαταβολές και μέσα από ένα πλέγμα τραπεζικών κινήσεων κατάφεραν να βγάλουν πολλά εκατομμύρια τα οποία στη συνέχεια τα «επένδυαν» στη χλιδάτη ζωή.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για το «ξέπλυμα» των χρημάτων που εισέπρατταν είχαν εγκαταστήσει ένα δαιδαλώδες διατραπεζικό κανάλι αποτελούμενο από 131 τραπεζικούς λογαριασμούς. Μέσω αυτών και πραγματοποιώντας 52.539 τραπεζικές συναλλαγές, μετέφεραν τα ποσά που εισέπραξαν από 133 επιστρεπτέες προκαταβολές και 44 επιστροφές Φ.Π.Α. σε λογαριασμούς εταιρειών που εδρεύουν σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη συνέχεια προέβαιναν στην αγορά πολυτελών οχημάτων και προϊόντων τεχνολογίας.

«Πρόκειται για άτομα με ιδιαίτερα προχωρημένες οικονομικές γνώσεις. Γνώριζαν πως να κινούνται τραπεζικά ώστε να αποκρύπτουν τα ίχνη τους. Χρειάστηκε πολύμηνη και μεθοδευμένη έρευνα για την αποκάλυψη της δράσης τους. Μόνο οι αναλήψεις και οι τραπεζικές κινήσεις που είχαν κάνει ήταν περισσότερες από 50.000» εξήγησαν στο protothema.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Αποκαλυπτική είναι μία συνομιλία που έλαβε χώρα στις 23 Μαΐου 2023 ανάμεσα στον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης και μία γυναίκα, στην οποία γίνεται λόγος για 13 εταιρείες.

Λέει λοιπόν ο «αρχηγός»: «Θυμάσαι τους λογαριασμούς, εκεί υπήρχανε κάποια χρήματα τα οποία είχαν δεσμεύσεις. Μπράβο, εγώ τώρα επειδή έχουμε μία τέτοια που θα τις βγάλουν τις δεσμεύσεις. Θέλω όμως για να μην τους στείλω σε άλλα ντι άλλων να σου στείλω ένα EXCEL με τους λογαριασμούς. Να δούμε είναι 13 εταιρείες, να δούμε σε ποιες εταιρείες υπάρχουν λεφτά οπότε μην τους βάλω να ασχοληθούνε με κάποια που δεν έχει λεφτά μέσα. Μετά ναι, εμείς θα κάνουμε το WINBANK, μετά μόλις απελευθερώνεται ο λογαριασμός. Σου στέλνω εγώ το EXCEL τώρα, σε κάνα εικοσάλεπτο θα σε ξαναπάρω τηλέφωνο μόλις σου στείλω τη λίστα με τις εταιρείες και τους λογαριασμούς ή μπορεί να φέρνω και του τέτοιου από εκεί να κάνει κατευθείαν μεταφορά μέσα στην τράπεζα, να συνεννοηθούμε να πηγαίνει σε δικό μας …δηλαδή όλες έχουν δέσμευση. Και όλες έχουν από την εφορία. Δεν έχει νόημα… αν το κάνει για μία το κάνει για όλες κατάλαβες;».

Η «αγάπη» για την τεχνολογία και τα παραστατικά «μαϊμού»

Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης περιγράφεται αναλυτικά στα σχετικά έγγραφα που συντάχθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., στα οποία σημειώνεται πως τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδιαίτερη «αγάπη» στην τεχνολογία καθώς όλες οι εικονικές εταιρείες τους ήταν σχετικές με αυτή.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα: «Για την υλοποίηση του σκοπού συγκρότησης, τα μέλη της οργάνωσης φέρεται ότι συνέστησαν, διαδοχικά, εταιρείες με δραστηριότητες, κατά περίπτωση, το «Λιανικό Εμπόριο Συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας και Εξαρτημάτων», «Χονδρικό Εμπόριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Περιφερειακού Εξοπλισμού Υπολογιστών και Λογισμικού, Χονδρικό Εμπόριο Συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας και Ανταλλακτικών τους», «Εμπορικοί Αντιπρόσωποι Η/Υ, Υπηρεσίες Εμπόριο Ηλεκτρονικών Ειδών», «Αγορά Χρόνου Ομιλίας», στις οποίες ως εκπρόσωποι διαχειριστές δηλώνοντας κυρίως περιφερειακά μέλη».

«Διαχρονικά μετέβαλαν τις μεθόδους δράσης για την επίτευξη των σκοπών τους ώστε να μην εντοπίζεται η σύνδεση των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και η ανίχνευση του εύρους του εταιρικού σχηματισμού, εντάσσοντας σε αυτή νέα μέλη και ιδρύοντας νέες οντότητες, ενώ μέσα από ένα πλέγμα τραπεζικών κινήσεων και σε συνδυασμό με αναντιστοιχίες που εμφάνιζαν μεταξύ περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, σε σχέση με τις τραπεζικές πιστώσεις και χρεώσεις των τηρούμενων τραπεζικών λογαριασμών, καθιστούσαν δυσχερή την διάκριση των πραγματικών εμπορικών συναλλαγών με τις εικονικές, και σε κάθε περίπτωση την αποφυγή αποκάλυψης στις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές ότι πρόκειται για επιχειρήσεις την πραγματική διαχείριση των οποίων είχαν από κοινού τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης».

Οι shell-companies και τα πρόσωπα «φαντάσματα»

Ως προς τη μέθοδο για την υλοποίηση των δράσεων, οι εταιρείες (shell-companies) που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης, εξέδωσαν εικονικά παραστατικά αξίας ΦΠΑ 16.000.423 ευρώ και έλαβαν εικονικά παραστατικά 13.545.119 ευρώ αντιστοίχως, για συναλλαγές στο εσωτερικό και για ενδοκοινοτικές παραδόσεις, πραγματοποιούσαν δε τις αντίστοιχες τραπεζικές καταβολές για την προσχηματική εξόφληση της αξίας των εικονικών τιμολογίων και υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις ΦΠΑ.

«Με τη διαδικασία αυτή πέτυχαν να εισπράξουν 5.426.106 ευρώ. Επίσης, με σύσταση επιχειρήσεων κυρίως σε ανύπαρκτα πρόσωπα εισήγαγαν, σύμφωνα με τραπεζικά δεδομένα, από εταιρείες με έδρες σε χώρες Κ-Μ προϊόντα αξίας 70.000.000 ευρώ και με μεθοδεύσεις πέτυχαν να οικειοποιηθούν τον αναλογούντα ΦΠΑ αξίας 13.548.387 ευρώ» αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης, αξιοποίησαν την υποδομή των επιχειρήσεων που σύστηναν και κατέστησαν παράνομα δικαιούχοι οικονομικών ενισχύσεων με τη μορφή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα και εκμεταλλευόμενοι την υποδομή των επιχειρήσεων, την εμπειρία τους και τη διαρκή παρακολούθηση λογιστικών διαδικασιών, κατέστησαν παράνομα δικαιούχοι της οικονομικής αυτής ενίσχυσης μέσω ψευδών, ανακριβών ή ελλιπών δηλώσεων Φ.Π.Α. καθώς και ακαθάριστου κύκλου εργασιών.

Με αυτόν τον τρόπο, η οργάνωση κατέστησε 69 εικονικές εταιρείες παράνομα δικαιούχους των ενισχύσεων, λαμβάνοντας συνολικά 9.695.525 ευρώ, ενώ μέσω ακόμη 13 εταιρειών αποπειράθηκαν να εισπράξουν επιπλέον 3.582.066 ευρώ.

Ο κλέψας του κλέψαντος – Πώς η νταντά «ξάφριζε» τον αρχηγό της συμμορίας με την απάτη σε βάρος του Δημοσίου

ην στιγμή που ο επιχειρηματίας και σύζυγος γνωστής σταρ Ελλάς κατηγορείται με τους συνεργούς του για απάτες μαμούθ κατά του ελληνικού δημοσίου, μια υπόθεση από το 2020 αποκαλύπτει πως το ζευγάρι με την χλιδάτη ζωή και να πανάκριβα γούστα, είχε πέσει και το ίδιο θύμα από την νταντά του παιδιού τους.

Η γυναίκα είχε καταφέρει να υπεξαιρέσει χωρίς να την αντιληφθεί μέχρι εκείνη την ώρα κανένας, μέσα από συγκεκριμένο σημείο της ντουλάπας που βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, πολλές χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις περιγραφές τους, όπως είχε αποκαλύψει ο ALPHA τον Δεκέμβριο του 2020, όλα ξεκίνησαν λίγο διάστημα μετά την γέννηση του παιδιού τους το καλοκαίρι του 2020 κι όταν το ζευγάρι αναζήτησε νταντά προκειμένου να βοηθάει την σταρ Ελλάς στο μεγάλωμα και στην προστασία του νεογέννητου κάθε φορά που εκείνοι θα έλειπαν για δουλειές ή διακοπές.

Η γυναίκα που ενδιαφέρθηκε για την κάλυψη της θέσεως προσλήφθηκε αμέσως, καθώς στο βιογραφικό της φαινόταν πως είχε εργαστεί και για άλλα επώνυμα πρόσωπα. Έτσι το ζευγάρι αποφάσισε να την προσλάβει και να την έχει μέσα στο σπίτι του πρωί – βραδύ, μιας και της είχε παραχωρήσει συγκεκριμένο δωμάτιο στην βίλα των νοτίων προαστίων όπου διέμεναν.

Σταδιακά όμως, όπως αποκαλύφθηκε, άρχισαν να χάνονται με μαγικό τρόπο διάφορα πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα, για τα οποία τόσο ο επιχειρηματίας όσο και η σταρ Ελλάς δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιος ευθύνονταν για την κλοπή τους, καθώς στο σπίτι εκτός από την νταντά εργάζονταν καθημερινά κι άλλα άτομα.Έτσι πήραν την απόφαση και χωρίς να γνωρίζει κανένας το παραμικρό να τοποθετήσουν κρυφά κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού και κυρίως του δωματίου τους. Μόλις ετοιμάστηκαν από την πλευρά τους τα πάντα σκαρφίστηκαν ένα σχέδιο πως τάχα θα φύγουν οι δυο τους για ταξίδι στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο, ώστε οι κάμερες να καταγράψουν τις κινήσεις του «ποντικού» που είχε βάλει στο μάτι την περιουσία τους.

Ο «ποντικός» δεν άργησε να πέσει στην «φάκα» τους αφού οι κάμερες κατέγραψαν όλες τις κινήσεις της νταντάς από την στιγμή που μπήκε στο δωμάτιο τους μέχρι την ώρα που αφαιρούσε χρήματα μέσα από κουτί που υπήρχε στο τελευταίο ράφι της ντουλάπας τους.Το ζευγάρι χωρίς δεύτερη σκέψη ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία η οποία συνέλαβε την νταντά. Κατά την απολογία της η γυναίκα ομολόγησε την πράξη της, ενώ αποκάλυψε και τα σημεία στο δωμάτιο της που έκρυβε τα χρήματα και τα οποία επεστράφησαν στο ζευγάρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

«Ιερή Κομπίνα»: Ο απατεώνας ιερέας που θα γινόταν… μητροπολίτης Θεσσαλονίκης -Πώς εξαπατούσαν τα θύματα | Ειδησεις

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, ζητούν την παραίτηση Φλωρίδη | Ειδησεις

Σε έξι μήνες στο ψηφιακό wallet η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο