AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Τέλειες βόλτες πριν και μετά το μουσείο

[ad_1]

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Μουσείο της Ακρόπολης, το Κυκλαδικής Τέχνης ή το Εθνικό Αρχαιολογικό… μην υπολογίσεις μόνο την ώρα που θα χρειαστείς για να τριγυρίσεις στις αίθουσές τους. Πριν ή/και μετά την επίσκεψή σου, έχεις πολλά να κάνεις και να δεις στις γειτονιές γύρω τους: Από χαλαρές βόλτες με τα πόδια και καφεδάκια στον ήλιο, μέχρι φαγητό, σου τα συγκεντρώσαμε όλα σε τρεις μικρές αλλά περιεκτικές λίστες.

Ξεκινάμε από το Αρχαιολογικό…

Το μουσείο των αθηναϊκών μουσείων, αυτό που αν ήσουν επισκέπτης με περιορισμένο χρόνο στην Αθήνα θα σου λέγαμε να προτιμήσεις έναντι των άλλων, φτάνει και περισσεύει να γεμίσει μισή μέρα. Και πάλι, βέβαια, σου μένει η άλλη μισή…

Για καφεδάκι ή αλκοόλ: To Match Point είναι σούπερ κουλ, είναι εναλλακτικό, παίζει μουσικάρες, απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο μπροστά του και σερβίρει ωραία καφεδάκια και brunch τα πρωινά, φτηνά ποτά (από 6€) και κοκτέιλ (από 7,50€) αργότερα. Είναι all day, ανοίγει από τις 9 το πρωί και ξενυχτάει ως τη 1 το βράδυ, οπότε ό,τι ώρα και αν περάσεις στις επάλξεις θα το βρεις.

Για φαγητό: Το Ρίνι, «δίπλα στο μουσείο» όπως λέει και ο υπότιτλός του, είναι το νέο μαγαζί της σεφ Μαρίνας Χρονά, που απλώνει τραπεζάκια στον παρακείμενο πεζόδρομο και τα φορτώνει με δημιουργικές νοστιμιές σαν τα τσαουλιά με αβοκάντο και ψημένα αμύγδαλα, το κριθαράκι με γαρίδες και μπισκ, και τη μπουράτα Κερκίνης με βερίκοκα, αντράκλα κι αγουρέλαιο. Αν πάλι είναι νωρίς, μπορείς να πιάσεις τραπεζάκι για brunch και καφέ, ή για συναρπαστικά γλυκά σαν το blondie με φυστικοβούτυρο. Για φαγητό με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσεις περί τα 25€ το άτομο.

Για βόλτα με τα πόδια: Πόσο καιρό έχεις να διασχίσεις το Πεδίο του Άρεως; Αν η απάντηση είναι παραπάνω από διετία, ετοιμάσου να εκπλαγείς. Πάρε καφεδάκι στο χέρι, και μετά κάνε κλικ εδώ για να πάρεις μια πρώτη γεύση από το πόσο όμορφες είναι πλέον οι διαδρομές εντός του πάρκου.

Συνεχίζουμε στο Μουσείο της Ακρόπολης…

Το καινούριο μας καμάρι, που δεν είναι πια και πολύ καινούριο αλλά παραμένει καμάρι. Το μουσείο με την ωραιότερη θέα Ακρόπολη, αυτό που βρίσκεται στον ωραιότερο πεζόδρομο της Αθήνας, και κάπου εδώ σταματάμε με τα ωραιότερα γιατί θα κατηγορηθούμε για υπερβολή.

Για καφεδάκι ή αλκοόλ: Πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα στέκια στη γειτονιά του, θα ξεχωρίσουμε όμως το Little Tree Books & Coffee, που ταιριάζει γάντι στις ιντελεκτουέλ βόλτες σου, και απλώνει τα τραπέζια του σε ένα χαριτωμένο πλατειάκι όλο φυλλωσιές. Εδώ θα χαζέψεις καινούριες κυκλοφορίες βιβλίων, όσο απολαμβάνεις καφεδάκια και brunch στις αναπαυτικές του πολυθρόνες, και θα το γυρίσεις σε μπυρίτσες, κρασιά ή ποτά όσο παίρνει να σκοτεινιάζει. Το βρίσκεις ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12.30 το βράδυ.

Για φαγητό: Μπορεί η Πλάκα να φημίζεται για τις τουριστοπαγίδες της, το Καφενείο όμως όπως σου έχουμε ξαναπεί, εκτός από τρισχαριτωμένο και πεντανόστιμο, με τις προτάσεις του να περιλαμβάνουν αυτά τα κολασμένα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και κάρυ, χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, μπεκρή μεζέ, ένα καταπληκτικό σπετσοφάι και τυροκροκέτες με απάκι. Λογαριασμός με κρασί, στα 17€ περίπου το άτομο.

Για βόλτα: Εννοείται πως θα διασχίσεις τα δρομάκια της Πλάκας και θα ανηφορίσεις στα Αναφιώτικα, ειδικά αν πετύχεις φθινοπωρινή λιακάδα, για έξτρα αίσθηση ότι βολτάρεις σε νησί. Κλικ εδώ για την έμπνευση, και εδώ για μια μεγαλύτερη διαδρομή, που συνδέει τα Αναφιώτικα με τον Κεραμεικό μέσα από την Πλάκα. 

Και καταλήγουμε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα μουσείο-κόσμημα που συμπληρώνει το top3 των αρχαιολογικών μουσείων της Αθήνας, το Κυκλαδικής Τέχνης είναι αυτό που φιλοξενεί σταθερά και τις πιο ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις –έχει όμως και μια μόνιμη συλλογή που αξίζει και με τον παραπάνω τον κόπο (ειδικά αν πήγες στο Αρχαιολογικό και δεν χόρτασες κυκλαδίτικα ειδώλια).

Για βόλτα: Θα περάσεις απέναντι τη Βασιλίσσης Σοφίας, για να περπατήσεις τα χωμάτινα δρομάκια του Εθνικού Κήπου (κλείνει παραδοσιακά την ώρα που δύει ο ήλιος, οπότε μην το αφήσεις για απόγευμα) που, όπως λέγαμε και παραπάνω για το Πεδίο του Άρεως, θα σε εκπλήξει αν δεν τον έχεις βολτάρει πρόσφατα. Για του λόγου μας το αληθές, δες εδώ. 

Για καφέ ή μπύρες: Θα πιάσεις τραπεζάκι κάτω από τις πέργκολες στο Καφενεδάκι του Κήπου που ναι, είναι τσιμπημένο από άποψη τιμών, για ένα καφεδάκι ή μια μπύρα όμως παλεύεται (για φαγητό θα πάμε αλλού μετά) και το περιβάλλον είναι τέλειο, λες και βρίσκεσαι εξοχή.

Για φαγητό: Θα βγεις από την κάτω μεριά του Εθνικού Κήπου, και θα περάσεις απέναντι στα δρομάκια κάτω από το Σύνταγμα, για να πιάσεις τραπεζάκι στο Spitjack, για ένα πανηγύρι κρεατοφαγίας που δεν έχει προηγούμενο. Σημείωσε στα «οπωσδήποτε» τα μοσχαρίσια μάγουλα που σερβίρονται με πουρέ πατάτας με τρούφα, την τραγανή πορκέτα που θα σου φέρει στο μυαλό γουρουνοπούλα στα καλύτερά της, και την picanha από Black Angus που σερβίρεται με μια απίθανη gremolata φρέσκων μυρωδικών. Με ποτήρι κρασί, λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο.

Διαβάστε περισσότερα – Τι τρώμε στα δρομάκια γύρω από το Σύνταγμα; 


[ad_2]

Source link

Related posts

Είμαι ο Μαραντόνα. Βάζω γκολ και κάνω λάθη

Μόνος στις γιορτές; Κανένα πρόβλημα!

Βιέννη: Έξυπνα tips για να τη ζήσεις low budget!

Αφήστε ένα σχόλιο