AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Τα μοντέλα που δείχνουν πώς ο Μπάιντεν μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ

[ad_1]

Δημοσκόπηση - Τι δείχνει για Μπάιντεν και Τραμπ

Όσο προχωρά το 2024 τόσο ανεβαίνει και το πολιτικό θερμόμετρο στις ΗΠΑ, ενόψει των πολύ κρίσιμων προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου, όπου η σύγκρουση του νυν Δημοκρατικού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, και του Ρεπουμπλικάνου πρώην πρόέδρου, Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει και αναπόφευκτη αλλά και αμφίρροπη.

Οι προβλέψεις των αγορών

Η εκλογική μάχη δεν αφήνει αδιάφορους και τους επενδυτές, καθώς ήδη, σημειώνουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Societe Generale, οι αγορές συναλλάγματος τιμολογούν μια μεγάλη ημέρα μεταβλητότητας για το ευρώ/δολάριο την επομένη των αμερικανικών εκλογών. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ανάλυση που κάνει η ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία Signum Global Advisors, έρχεται σε κόντρα με τις προβλέψεις, καθώς υποστηρίζει ότι ο Μπάιντεν θα κερδίσει τις εκλογές, ακόμη και αν οι δημοσκοπήσεις ευνοούν τον Τραμπ, ο οποίος έχει ετοιμάσει τη λίστα με τους υποψήφιους αντιπροέδρους του.

Σε αυτό το στάδιο της προεδρικής κούρσας στις ΗΠΑ, περισσότερα σημεία δεδομένων a priori φαίνεται να ευνοούν τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έναντι του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν. Προσαρμοσμένη για αυτό που θεωρούμε ως τον καθοριστικό παράγοντα σε αυτές τις εκλογές – την κινητοποίηση των ψηφοφόρων – ωστόσο, η τρέχουσα βασική μας προσδοκία είναι μια νίκη του Μπάιντεν (65%), σε συνδυασμό με ένα διαιρεμένο Κογκρέσο (Γερουσία με ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, Βουλή με δημοκρατική πλειοψηφία)“, λέει η εταιρεία σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Γιατί “βλέπουν” Μπάιντεν

Η εταιρεία, ταυτόχρονα, αναγνωρίζει και απαριθμεί και τα δεδομένα που συσσωρεύονται εναντίον του Μπάιντεν, όπως η αποδοκιμασία των ψηφοφόρων -39,7% υπέρ και 55,9% κατά- και επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν ότι οι πρόεδροι πρώτης θητείας που δεν μπορούν να φτάσουν το 50% της αποδοχής κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου του έτους πριν από τις εκλογές δεν κερδίζουν τις εκλογές. Και έπειτα υπάρχει το θέμα της ηλικίας, με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν μεγαλύτερη ανησυχία για τα 81 χρόνια του Μπάιντεν στον πλανήτη από ό,τι για τα 77 χρόνια του Τραμπ.

Αλλά τα δεδομένα της Signum καταλήγουν σε δύο από τα τρία κορυφαία μοντέλα που ευνοούν τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, εξαρτώμενα από την οικονομία που θα παραμείνει σε καλό δρόμο, την προσέλευση των ψηφοφόρων και τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που θα παραμείνουν κοντά στα ιστορικά πρότυπα. Αναμένουν ότι η προσέλευση των Δημοκρατικών θα ενισχυθεί από τους νόμους που περιορίζουν τις αμβλώσεις και τις ανησυχίες για τη διατήρηση της δημοκρατίας. Προσθέτουν ότι τα θέματα στα οποία ο Μπάιντεν υπολείπεται του Τραμπ, όπως η μετανάστευση, είναι “λιγότερο ενστικτώδη“, σημειώνοντας για παράδειγμα για τη μετανάστευση ότι μόνο το 17% δηλώνει ότι τους έχει επηρεάσει άμεσα.

Τα καλά νέα

Και υπάρχουν κι άλλα καλά νέα για τον Μπάιντεν: “Από το 1944, κανένας εν ενεργεία πρόεδρος που διεκδικεί επανεκλογή δεν έχει χάσει χωρίς ύφεση κατά τη διάρκεια ή αμέσως πριν από τον εκλογικό κύκλο“, ανέφεραν οι αναλυτές της εταιρείας. Οι πρόδρομοι οικονομικοί δείκτες την Τρίτη έδειξαν ότι τα σημάδια της επιβράδυνσης εξασθενούν. Το γεγονός ότι είναι τώρα πρόεδρος, είναι επίσης με το μέρος του Μπάιντεν, λένε οι αναλυτές, οι οποίοι σημειώνουν ότι από το 1980, το 57% των εν ενεργεία προέδρων που επιδιώκουν επανεκλογή έχουν κερδίσει και από το 1968 έως το 2016, ο εν ενεργεία πρόεδρος έχει λάβει το 52% των ψήφων.

Άλλη μια ευνοϊκή μέτρηση: οι δημοσκοπήσεις ευνοούν τον Τραμπ, αλλά αυτές έχουν αποδειχθεί ότι έχουν πέσει έξω κατά τους εκλογικούς κύκλους από το 2004 ως και το 2020. Οι αγορές στοιχημάτων, που τον ευνοούσαν με 51,7% έναντι 31,4%, έπεσαν έξω σε αυτό το στάδιο το 2016 και το 2020. “Προσαρμοσμένες για αυτές τις εκτιμήσεις, οι εκλογές είναι αναμφισβήτητα ανοιχτές σε αυτό το στάδιο (3 μονάδες για κάθε υποψήφιο) και η δική μας εκτίμηση είναι η νίκη του Μπάιντεν (σε απόδοση 65%), για τον εξής λόγο: αναμένουμε ότι οι ψηφοφόροι που κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς θα κινητοποιηθούν σε μεγαλύτερο αριθμό σε σχέση με τους ψηφοφόρους που κλίνουν προς τους Ρεπουμπλικάνους“, αναφέρουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Συνάντηση «κορυφής» Microsoft – Πεκίνου για συνεργασία στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Οι Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν 100 Παλαιστίνιους σε μια από τις φονικότερες νύχτες του πολέμου

Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία καταλήγουν σε συμφωνία για την τεχνητή νοημοσύνη

Αφήστε ένα σχόλιο