AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Τα πάνω-κάτω!! Τα νέα από τις ΗΠΑ «πάγωσαν» τους Ουκρανούς!

[ad_1]

Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία μειώθηκε κατά 93,5% το τελευταίο μήνα σε σύγκριση με τις αρχές του 2023,

σύμφωνα με όσα αναφέρει το στρατιωτικό κανάλι του Telegram Ukraine Battle Map, επικαλούμενο στοιχεία του Aμερικανικού Πενταγώνου.

Τον περασμένο μήνα, η Ουκρανία έλαβε μόνο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, μετά από ένα καλοκαίρι επίσης μειωμένων αποστολών βοήθειας που συνοδεύτηκαν από την παταγώδη αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Την ίδια στιγμή, ο Μπάιντεν ζήτησε άλλα 61,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση του καθεστώτος Ζελένσκι.

Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα συμφωνήσει σε αυτό ενόψει της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας.

Συν τοις άλλοις, οι προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες ο Τραμπ είναι το μεγάλο φαβορί, ίσως καθορίσουν εν πολλοίς το αν θα συνεχίσουν οι ΗΠΑ να στέλνουν αμέτρητους τόνους στρατιωτικού υλικού.

Μέχρι στιγμής πάντως οι ΗΠΑ είναι, με διαφορά από τον δεύτερο, η χώρα που στηρίζει περισσότερο τις ουσιαστικά ανύπαρκτες ουκρανικές Ε.Δ.. Οι δε Ρώσοι κάνουν τη…δουλειά τους, μετατρέποντας αργά και σταθερά σε παλιοσίδερα ό,τι υλικό στέλνεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο πόλεμος στη Γάζα και το Ισραήλ, όπου εμπλέκονται άμεσα οι Ηνωμένες Πολιτείες, έρχεται να προστεθεί στις ανησυχίες του Ζελένσκι για νέα μείωση ή και μηδενισμό της στρατιωτικής βοήθειας το επόμενο διάστημα:

freepik photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Εκπρόσωπος ιρανικού ΥΠΕΞ: “Ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να φύγει από το Ιράκ”

Χάος στην Αϊτή: Εν μέσω κύματος βίας των συμμοριών παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός

EL – ΥΠΕΞ Ιράν: Κλήθηκαν για εξηγήσεις οι πρεσβευτές της Βρετανίας

Αφήστε ένα σχόλιο