AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Τα 5 ισχυρά ρωσικά όπλα που κατέρριψαν τον μύθο του ΝΑΤΟ: «Δεν θα νικήσουν ποτέ την Ρωσία», vid

[ad_1]

Το ΕΛ έψαξε τις ρωσικές πηγές και σας τα παρουσιάζει!

Το 2023 θα μείνει στη μνήμη μας ως η χρονιά που η τρομακτική φήμη των ακριβών, υψηλής τεχνολογίας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ κατέρρευσε αφού αντιμετώπισε την δύναμη των ρωσικών όπλων.

Τα πέντε κορυφαία ρωσικά όπλα του 2023 που έσβησαν τον «μύθο» του ΝΑΤΟ

Πυραυλικό σύστημα Tor-M2

Αν και η Ρωσία τελικά αποδείχθηκε ικανή να διατηρήσει την αεροπορική υπεροχή έναντι της Ουκρανίας, κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ εγγύηση. Ενώ οι χώρες του ΝΑΤΟ καθυστέρησαν την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο, δεν δίστασαν να εφοδιάσουν την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας με δεκάδες αεροσκάφη σοβιετικών προδιαγραφών που γνωρίζουν οι Ουκρανοί πιλότοι, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 και Su-27 , πυροβόλα ελικόπτερα Mi-24 και ελικόπτερα μεταφοράς Mi-8. Επιπλέον, οι παραδόσεις του ΝΑΤΟ περιελάμβαναν χιλιάδες drones αναγνώρισης και κρούσης, από μικροσκοπικά Black Hornet Nanos, μέχρι αεροσκάφη Bayraktar TB2 σε μέγεθος αεροπλάνου, βαρέα quadrocopter Malloy Aeronautics T150 eVTOL, UAV καμικάζι Switchblade και Phoenix Ghost. Όσον αφορά τα συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας, η συμμαχία παρέδωσε πυραύλους κρουζ χαμηλής παρατήρησης Storm Shadow και SCALP EG, πυραύλους GMLRS και πυραύλους ATACMS υποβοηθούμενους από GPS και συστήματος αδρανειακής πλοήγησης.

Δεδομένων των πολύπλευρων απειλών που προέρχονται από την ενισχυμένη από το ΝΑΤΟ ισχύ της Ουκρανίας από τον αέρα, τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η αποτελεσματική ρωσική άμυνα αέρος, drone και πυραύλων έκανε την διαφορά!

Ο Alexei Leonkov , κορυφαίος Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, κατέταξε το πυραυλικό σύστημα Tor ως ένα από τα κορυφαία ρωσικά όπλα του 2023. «Το σύστημα αεράμυνας Tor-M2 έχει διακριθεί με την εξαιρετική δουλειά του στην κατάρριψη εχθρικών UAV. Μεταξύ των στατιστικών στοιχείων των κατεστραμμένων εχθρικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ανακοιώνονται καθημερινά από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τα δύο τρίτα έχουν καταστραφεί από αυτό το όπλο. Με άλλα λόγια, αυτό το σύστημα έχει αποδείξει τον εαυτό του και επιβεβαίωσε όλα τα δηλωθέντα χαρακτηριστικά του, [δείχνοντας ικανό] να καταρρίψει κάθε τύπο drone, τόσο απευθείας στο μέτωπο όσο και σε ζώνες δίπλα του», είπε ο Leonkov στο Sputnik.

T-90

Στις πεδιάδες του Zaporozhye και της Χερσώνας, η ρωσική «πανοπλία», που αποτελείται από αναβαθμισμένες παραλλαγές άρματος μάχης τελευταίας δεύτερης και τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των T-72, T-80 και T-90, αποδείχτηκε κάτι περισσότερο από επιτυχημένη απέναντι στα κύρια άρματα μάχης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει το T-90 Proryv, η τελευταία λέξη στην σχεδίαση των ρωσικών τανκς. 

«Αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο τανκ στον κόσμο», είπε στο Sputnik ο Ρουστέμ Κλούποφ , πρώην αξιωματικός της σοβιετικής και ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Ήρωας της Ρωσίας, έφεδρος συνταγματάρχης και βετεράνος των πολέμων στο Αφγανιστάν και την Τσετσενία.

«Η ισχύς πυρός του αποτελείται από ένα πυροβόλο 125 χιλιοστών που μπορεί να εκτοξεύσει κατευθυνόμενους πυραύλους μέσω της κάννης του. Είναι ευέλικτο και χαμηλά στο έδαφος, που του επιτρέπει να παραμένει αόρατο στον εχθρό στο πεδίο της μάχης μέχρι την τελευταία στιγμή», πρόσθεσε ο απόστρατος αξιωματικός.

Lancet

Ο Σεργκέι Λιποβόι , πιλότος που πολέμησε στο Αφγανιστάν, στον Εμφύλιο Πόλεμο στο Τατζικιστάν και στον Πρώτο και Δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, και ο οποίος τώρα υπηρετεί ως πρόεδρος της ομάδας βετεράνων Αξιωματικών της Ρωσίας, είναι πεπεισμένος ότι τα drones γενικά και ειδικά το Lancet βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα σημαντικά ρωσικά όπλα του 2023. «Το νούμερο ένα πράγμα που με εντυπωσίασε είναι τα drones, συμπεριλαμβανομένου του Lancet, το οποίο έχει αποδειχθεί εξαιρετικό, καθώς και των μικρών UAV τύπου quadcopter που έχουν συναρμολογηθεί πρακτικά σε καταφύγια χαρακωμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν drones παρατήρησης και καμικάζι. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τα λεγόμενα drones κρούσης ικανά να ρίξουν οποιαδήποτε πυρομαχικά», είπε ο Lipovoy στο Sputnik.

Ο Klupov συμφωνεί, αναφέροντας το Lancet ως ένα ξεχωριστό τακτικό όπλο: «Το Lancet, το οποίο μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 40-50 km, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, είναι ένα πολύ ισχυρό και ακριβές οπλικό σύστημα. Συνδυάζει την ακρίβεια, την εμβέλεια και την δύναμη ενός καταστροφικού φορτίου. Ανάλογα με την αποστολή του, μπορεί να εξοπλιστεί με κεφαλή κατακερματισμού υψηλής έκρηξης. Και αυτή η «tandem» κεφαλή χρησιμοποιείται εναντίον τεθωρακισμένων στόχων», είπε ο Klupov.

Οι δυνατότητες των drone αποδείχθηκαν ένα από τα αδύναμα σημεία της Ρωσίας κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2022, με την αμυντική βιομηχανία να μην μπορεί να παράσχει επαρκή αριθμό drones αναγνώρισης και επίθεσης για να έχει αποφασιστικό αντίκτυπο στις μάχες. Αυτό άλλαξε το 2023, με την Ρωσία όχι μόνο να αυξάνει την παραγωγή σχεδίων που υπήρχαν πριν από την κλιμάκωση της κρίσης, αλλά να δημιουργεί νέα UAV όπως το Lancet φαινομενικά από το πουθενά και να τα αναπτύσσει γρήγορα στο μέτωπο!

Κα-52

Δυτικοί παρατηρητές ανέφεραν την αποτελεσματική αεροπορική υποστήριξη ως βασικό παράγοντα πίσω από την επιτυχία των αμυντικών επιχειρήσεων της Ρωσίας κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού, επισημαίνοντας την αποτελεσματικότητα του επιθετικού ελικοπτέρου Kamov Ka-52 Alligator, ιδίως όσον αφορά την αναζήτηση, την εστίαση και την στόχευση κατά πάντων, από τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς μέχρι οχυρά.

Στα τέλη Ιουλίου, συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην αντεπίθεση της Ουκρανίας, μια έκθεση βρετανικών στρατιωτικών πληροφοριών χαρακτήρισε το Ka-52 ως «ένα από τα μοναδικά ρωσικά οπλικά συστήματα με την μεγαλύτερη επιρροή» στην περιοχή Zaporozhye του μετώπου. Σε συνδυασμό με τους νέους πυραύλους αέρος-εδάφους LMUR, οι οποίοι έχουν εμβέλεια βολής 15 km, τα Ka-52 λειτούργησαν πολύ έξω από το βεληνεκές του μεγαλύτερου εξοπλισμού αεράμυνας μικρής εμβέλειας που παρέχει το ΝΑΤΟ της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των Stinger MANPAD.

Το Ka-52 «έχει τεράστιες δυνατότητες και έχει αυτές τις αντίθετα περιστρεφόμενες λεπίδες στην κορυφή… Είναι πραγματικά πολύ καινοτόμο», είπε στο Sputnik η πρώην αναλυτής του Υπουργείου Άμυνας και συνταξιούχος αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Karen Kwiatkowski, χαρακτηρίζοντας το Ka-52 ως την νούμερο ένα επιλογή της ανάμεσα στα πέντε κορυφαία όπλα της Ρωσίας για το 2023.

Νο 1: Κίντζαλ

Είτε μιλάμε για το Tor, το T-90, το Lancet ή το Ka-52, όλα αυτά είναι τακτικά όπλα, που βρίσκονται απευθείας στο πεδίο της μάχης και χρησιμοποιούνται ενάντια στις εχθρικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί εκεί. Αυτό δεν ισχύει για το Kinzhal – τον ​​πρώτο στον κόσμο υπερηχητικό πύραυλο αέρος που μεταφέρεται από προσαρμοσμένους αναχαιτιστές MiG-31 και μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-34 που μπορούν να επιταχύνουν σε ταχύτητες έως και 10 Mach και να χτυπήσουν στόχους έως και 2.000 χλμ μακριά με συμβατική κεφαλή 500 κιλών ή πυρηνική κεφαλή 5-50 κιλοτόνων.

Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει τα συμβατικά Kinzhal εκτενώς στην Ουκρανία, στοχεύοντας εχθρικές αντιαεροπορικές άμυνες, αποθήκες όπλων, αεροδρόμια, ενεργειακές υποδομές και άλλα αντικείμενα.

Ο Alexei Leonkov κατέταξε το Kinzhal ως ένα άλλο από τα κορυφαία όπλα του στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. «Το Kinzhal όχι μόνο χειρίστηκε το έργο της καταστροφής προστατευόμενων αντικειμένων, αλλά προκάλεσε την καταστροφή του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος των αμερικανικών Patriot. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί μέχρι πρόσφατα υπήρχε ο μύθος ότι το Patriot ήταν το πιο προηγμένο αμερικανικό σύστημα αεράμυνας και ότι μπορούσε να καταστρέψει οποιουσδήποτε στόχους», είπε ο Λεόνκοφ.

Ο Κλούποφ συμφώνησε: «Η ισχύς, η ακρίβεια και η ταχύτητα αυτού του πυραύλου δεν είναι μόνο εντυπωσιακές, αλλά υπερκερνά οποιαδήποτε αντίμετρα και άμυνες» που έχουν σχεδιαστεί για να το σταματήσουν».

«Το πιο τρομακτικό καταστροφικό αποτέλεσμα αυτού του πυραύλου είναι η ικανότητά του να διεισδύει βαθιά στο έδαφος… Αρκετές φορές αυτοί οι πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν εναντίον κέντρων ελέγχου, αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων και άλλων στόχων. Μεταξύ των στρατηγικών όπλων, οι πύραυλοι Kinzhal είναι το νούμερο ένα», τόνισε ο βετεράνος συνταξιούχος αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών.

Και για κερασάκι στην τούρτα, η παραδοχή του Αμερικανού συνταγματάρχη, Mc Gregor, πως το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να νικήσει την Ρωσία:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

Γιατί η Αλεξ/πολη έγινε χθες θέμα στη Ρωσία;;; vid

Επικοινωνία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ

aitoloakarnanianews

Πρωτοχρονιά 1924: Το περιπετειώδες ταξίδι επιστροφής του αυτοεξόριστου Βενιζέλου στην Ελλάδα

Αφήστε ένα σχόλιο