AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Το “πουλέν” του Ερντογάν για την Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την παραίτησή της μέσω Χ

[ad_1]

Η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν, ένα από τα “πουλέν” του Ερντογάν για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής του, ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά της ως διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον προσωπικό της λογαριασμό X.

Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών δήλωσε ότι ήταν “προσωπική” απόφαση της Ερκάν να παραιτηθεί. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “έχει πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη στην οικονομική μας ομάδα και το πρόγραμμά μας“, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο υπουργός Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε ότι το πρόγραμμα της τουρκικής οικονομίας θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή. Ο Σιμσέκ δήλωσε ότι ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας θα διοριστεί με δική του πρόταση.

Κατηγορίες για νεποτισμό

Ο Ερκάν είχε διοριστεί από τον Ερντογάν τον Ιούνιο. Η καριέρα της περιλαμβάνει μακρά θητεία στην Goldman Sachs Group Inc. και την First Republic Bank στις ΗΠΑ. Ωστόσο, είχε κατηγορηθεί από τουρκικά ΜΜΕ για νεποτισμό και για μετατροπή της κεντρικής τράπεζας σε… οικογενειακή υπόθεση, με τον πατέρα της να έχει γραφείο και να “λύνει και να δένει”.

Σε ανάρτησή της στο Χ στις 18 Ιανουαρίου, η Ερκάν είχε γράψει ότι “τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει σκόπιμες και αναληθείς ειδήσεις, οι οποίες στοχοποιούν εμένα και την οικογένειά μου και καταστρέφουν την εμπιστοσύνη προς την Τράπεζά μας. Θα ήθελα να μοιραστώ με το κοινό την έκπληξή μου και τη λύπη μου για αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς, τους οποίους έμαθα κατά τη διάρκεια των πολύ παραγωγικών συναντήσεων που είχαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με σημαντικά ονόματα της οικονομίας και του επιχειρηματικού κόσμου. Οι ανυπόστατες κατηγορίες εις βάρος μου και της Τράπεζάς μας είναι απαράδεκτες. Θα χρησιμοποιήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου κατά των υπευθύνων“.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Απολύτως ανυποχώρητος ο Τατάρ με τον Γκουτέρες, παράλογες απαιτήσεις για επανέναρξη του διαλόγου

Σε πονοκέφαλο διαρκείας για την «ατμομηχανή της Ευρώπης» εξελίσσεται η αδύναμη οικονομία

Μεγάλη πτώση στις τιμές Λιθίου, Νικελίου και Κοβαλτίου

Αφήστε ένα σχόλιο