AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

“Τρίζει” η καρέκλα του Νετανιάχου

[ad_1]

Νετανιάχου-Γκαντζ

Προσωπικές ευθύνες στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, για την πλημμελή ασφάλεια στους ψηλούς φράχτες της Λωρίδας της Γάζας και την έγκαιρη πληροφόρηση περί επικείμενων επιθέσεων της Χαμάς, αποδίδει το 80% των Ισραηλινών πολιτών, με τα αντίστοιχα κενά ασφαλείας να διευκολύνουν – αν όχι να ενθαρρύνουν – τις πολύνεκρες επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου της Παλαιστινιακής οργάνωσης στο Ισραηλινό έδαφος, που αποτέλεσαν την απαρχή του εν εξελίξει αιμοδιψούς πολέμου στη Γάζα.

Αυτό διαπιστώνεται σε δημοσκόπηση της Ισραηλινής εφημερίδος Maariv, καθιστώντας σαφές πως οι εσωτερικές αντιδράσεις στον νυν πρωθυπουργό του Ισραήλ εντείνονται με την πάροδο των ημερών και ενώ ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς συνεχίζεται μετά την λήξη της εκεχειρίας, δίχως μάλιστα να έχει απελευθερωθεί το σύνολο των ομήρων της Παλαιστινιακής οργάνωσης.

Όπως αποκαλύπτεται, το Ισραήλ γνώριζε εγκαίρως και μάλιστα έναν χρόνο νωρίτερα πως η Χαμάς σχεδίαζε πρωτοφανή επίθεση αλλά δεν προχώρησε στις απαιτούμενες κινήσεις προκειμένου να την αποτρέψει, γεγονός που προκαλεί δημόσια αγανάκτηση και αυξάνει τις επικρίσεις εναντίον του κ.Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θεωρείται πλέον προσωπικά υπεύθυνος για τον πόλεμο που δεν απέτρεψε ενώ μπορούσε, από την πλειονότητα των πολιτών της χώρας, έχοντας απέναντί του τον διαλλακτικότερο Μπένι Γκαντζ, που θεωρείται από τους Ισραηλινούς ο καταλληλότερος για επόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ. Μάλιστα, ο κ.Νετανιάχου συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες διαφθοράς, με τη σχετική δίκη να συνεχίζεται σήμερα σε δικαστήριο της Ιερουσαλήμ, παρ’ ότι είχε διακοπεί προσωρινά ως “μη επείγουσα” υπόθεση μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και την έναρξη του πολέμου.

Δεν προξενεί σε κανέναν εντύπωση, λοιπόν, το γεγονός, ότι οι διαμαρτυρίες εναντίον του άλλοτε πανίσχυρου Ισραηλινού πρωθυπουργού, απειλούν να τινάξουν στον αέρα την κυβέρνηση συνασπισμού που συγκρότησε συμμαχώντας με την Ακρο-Δεξιά, συνιστώμενα μέρη της οποίας έχουν ήδη απειλήσει με ανατροπή της, ενώ ορισμένη μέλη του Λικούντ – του κόμματος του κ.Νετανιάχου – έχουν προειδοποιήσει για ενδεχόμενη αποχώρηση. Οι αποτυχίες και η ολιγωρία που τού αποδίδονται στις ιστορικές αυτές στιγμές για το Ισραήλ, δεν αποκλείεται να σημάνουν το τέλος της πολιτικής καριέρας του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενδεχομένως μάλιστα με φυλάκισή του για “αμαρτίες” στο παρελθόν που τού αποδίδονται και για τις οποίες δικάζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Δύσκολα τα πράγματα στο Ανατολικό Ουκρανικό μέτωπο με Ρωσία

Σενάρια για να στείλουν βοήθεια στο Κίεβο εξετάζουν οι ΗΠΑ

Δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση του Ισραήλ

Αφήστε ένα σχόλιο