AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός 83-69: Αποκαρδιωτικός (vids)

[ad_1]

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων στην πρώτη εκτός έδρας αποστολή του στη φετινή Euroleague και γνώρισε την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε με 83-69.

Τραγικός Παναθηναϊκός, τραγικό μπάσκετ και φυσιολογική συντριβή!

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν στο παρκέ της «Ulker Sports Arena» μόνο για τρία λεπτά. Έκτοτε… εξαφανίστηκαν και η Φενέρμπαχτσε φρόντισε να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της και με τον πλέον… οδυνηρό για τους «πράσινους» οι οποίοι ήταν εκτός τόπου και χρόνου!

Η διαφορά πήρε από νωρίς αστρονομικές διαστάσεις με τους «πράσινους» απλά να προσπαθούν να αποτρέψουν την συντριβή. Ο δείκτης του σκορ είχε φτάσει και στο +25 για τη Φενέρμπαχτσε στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου (72-47 στο 32′) και ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει μέχρι τους 14 πόντους (76-64 στο 28′).

Το ματς: Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός

Εφιαλτικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έπαθαν… Ρόδο καθώς παρουσίασαν ανάλογο πρόσωπο με αυτό του τελικού του Super Cup. Από κακές έως κάκιστες επιλογές στην επίθεση, πολλά λάθη και τεράστιο πρόβλημα (για άλλη μια φορά) μέσα στη ρακέτα και δη στα ριμπάουντ. Μετά το αρχικό 6-4 των «πρασίνων» στο 3′ ήρθε και η καθίζηση! Η Φενέρ με μπροστάρη τον εξαιρετικό Καλάθη και τον Μότλεϊ να κάνει… πλάκα μέσα από το «ζωγραφιστό», πραγματοποίησε αρχικά σερί 10-0 το οποίο στη συνέχεια έγινε επιμέρους 23-3 (!) για το 27-9 του δεκαλέπτου.

Αν μη τι άλλο η 1η περίοδος ήταν καταστροφική για την ελληνική ομάδα καθώς δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να μοιράσει ούτε μία ασίστ (!!) ενώ είχε υποπέσει και σε 6 λάθη με 4/13 εντός παιδιάς. Την ίδια ώρα η Φενέρ είχε μετρήσει 8/13 δίποντα και 3/4 τρίποντα, έχοντας παράλληλα 6 ασίστ (σ.σ. οι 3 από τον Καλάθη) για 3 λάθη.

Κάιλ Γκάι και μετά το… χάος

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς και αυτό χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Κάιλ Γκάι ο οποίος πέτυχε 13 από τους 19 πόντους της ομάδας του. Ο μοναδικός που μπορούσε να βρει τον δρόμο για το καλάθι της Φενέρ η οποία είχε στείλει την διαφορά για πρώτη φορά και στο +19 (33-14 στο 12′).

Όμως ο Αμερικανός γκαρντ συνέχιζε το… βιολί του, ενώ την ίδια ώρα είχαν κρατήσει οι «πράσινοι» τους γηπεδούχους μακριά από τη ρακέτα. Αποτέλεσμα; Να αναλωθούν σε πολλά (και πιεσμένα) τρίποντα. Και από εκεί που μετρούσαν 6/8 έξω από τα 6.75 μέτρα, συνέχισαν την 2η περίοδο με 1/9 και 7/17 στο σύνολο όσον αφορά το πρώτο μισό του αγώνα.

Χαμένα ριμπάουντ και τραγικό μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός μείωσε και στους 10 πόντους (36-26 στο 17′) αλλά η αδυναμία στα ριμπάουντ και το γεγονός ότι η Φενέρμπαχτσε ανανέωσε 8 επιθέσεις με ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ, όχι μόνο δεν έδωσε το δικαίωμα στους «πράσινους» να πλησιάσουν περισσότερο, αλλά βρέθηκαν και πίσω στο σκορ με -15 πόντους (43-28) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Τα ίδια και… χειρότερα έγιναν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Όχι μόνο δεν μπόρεσε να «ροκανίσει» περισσότερο τη διαφορά προκειμένου να επιστρέψει στο ματς και να γίνει ανταγωνιστικός, αλλά συνέχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Και κάπως έτσι βρέθηκε στο -24 (58-34) έχοντας χάσει κάθε επαφή με το σκορ. Το ματς εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο καθώς η ομάδα το Αταμάν έπαιξε τραγικό μπάσκετ και ουδέποτε επέστρεψε στο παιχνίδι.

Συντριβή και η διαφορά στο -25

Το κακό πρόσωπο του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο. Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +25 για τη Φενέρμπαχτσε (72-47) καθώς οι «πράσινοι» απλά περίμεναν να… τελειώσει το ματς και να κοιτάξουν την αναμέτρηση με την Μακάμπι την ερχόμενη Παρασκευή (20/10, 21:15) στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Στο τέλος προσπάθησε να βγάλει μια αντίδραση ωστόσο ήταν πολύ αργά. Το «τριφύλλι» ροκάνισε την διαφορά στους 14 πόντους (72-58 στο 36′) αλλά ήταν πολύ αργά για την πιθανότητα της ολικής ανατροπής.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 43-28, 67-45, 83-69.


[ad_2]

Source link

Related posts

Αθερίδης για Πρωτοψάλτη που αφαίρεσε τη λέξη «χοντρή» από τραγούδι: «Είναι για γέλια αυτό το πράγμα» (vid)

Γκρίζλις – Μπακς 113-110: Έφτασαν κοντά αλλά…. πήγαν στράφι οι 35 πόντοι του Αντετοκούνμπο (vid)

Γιαμάλ: «Αν δεν έπαιζα ποδόσφαιρο και δούλευα ή σπούδαζα θα ήμουν καταστροφή»! (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο