AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Όλο το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για «την καινοτομία» και το «Κοινό Σώμα Πληροφορικής»

[ad_1]

Το militaire.gr παρουσιάζει όλο το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την «καινοτομία» που προβλέπει μεταξύ άλλων «Κοινό Σώμα Πληροφορικής».

Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο σκοπός του νομοσχεδίου είναι «η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος καινοτομίας με τη δημιουργία ενός νέου νομικού προσώπου, του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΚΑΕΑΚ). Στόχος του Κέντρου είναι η κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για έρευνα και ανάπτυξη, η αξιοποίηση των διεθνών διακρατικών σχέσεων, η μεταφορά τεχνογνωσίας, η αξιοποίηση όλων των διεθνών αμυντικών οργανισμών που συμμετέχει η Ελλάδα και η διασύνδεση των μερών με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, στο οποίο συμμετέχουν τα κέντρα ερευνών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ). Επιπλέον, επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός των ΑΣΕΙ με τη δυνατότητα διοργάνωσης διδακτορικών σπουδών, την απλοποίηση της ίδρυσης Προγραμμάτων

Μεταπτυχιακών Σπουδών και τη συμμετοχή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ερευνητικά προγράμματα. Τέλος, επιδιώκεται η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, του επιπέδου κυβερνοασφάλειας και η ενίσχυση της αξιοπιστίας των πληροφοριακών συστημάτων με την ίδρυση νέου τμήματος Πληροφορικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε όλο το νομοσχέδιο ΕΔΩ

[ad_2]

Source link

Related posts

Δυσαρέσκεια και παράπονα στρατιωτικών για Ξίφη και Διαμνημονεύσεις

aitoloakarnanianews

Η νέα βόμβα των ΗΠΑ πάνω από τη Μόσχα; «300χιλ. οι νεκροί»

Έρχονται τα πρώτα Εξήντα ΤΟΜΑ M2A2 Bradley στην Ελλάδα-Ενισχύεται κατακόρυφα η αμυντική θωράκιση σε Έβρο-νησιά

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο