AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

16.521 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο – Ο πίνακας με τις θέσεις

[ad_1]

Σε 16.521 μόνιμες προσλήψεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση το 2024, προκειμένου να ενισχυθούν οι φορείς του δημόσιου τομέα, με έναν σημαντικό αριθμό να έχει προβλεφθεί για τρεις κρίσιμους τομείς του κράτους όπως η Υγεία, η Κλιματική Κρίση και το Ταμείο Ανάκαμψης.

 Χθες, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η υφυπουργός, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού του δημόσιου τομέα για το έτος 2024. Λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση καθώς και τα αιτήματα που υπέβαλαν οι φορείς, η κ. Κεραμέως πρότεινε για το έτος 2024 την έγκριση συνολικά 16.521 νέων θέσεων εργασίας.

Οπως δήλωσε η υπουργός: «Παρουσιάσαμε σήμερα, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών για την κάλυψη 16.521 θέσεων προσωπικού στο Δημόσιο για το έτος 2024. Οπως έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βασική προτεραιότητά μας είναι οι προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, αλλά και σε άλλους κρίσιμους τομείς λειτουργίας του κράτους με στοχευμένο και εξορθολογισμένο τρόπο, προκειμένου να στελεχώσουμε τον δημόσιο τομέα με το αναγκαίο και ικανό προσωπικό. Στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη μέσα και από την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών του».

Αναλογία 1 προς 1

Ο προγραμματισμός προσλήψεων και φέτος, όπως και τα προηγούμενα έτη, θα ακολουθήσει την εφαρμογή του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Διευκρινίζεται ότι ο κανόνας του 1:1 εφαρμόζεται συνολικά σε όλο το Δημόσιο και όχι ανά κλάδο, γεγονός που επιτρέπει να καλύπτονται, κατά προτεραιότητα, οι ιδιαίτερες ανάγκες που παρατηρούνται στους διαφορετικούς κλάδους, κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, όπως ανάφερε πριν από λίγες μέρες η υπουργός, την αποχώρηση ενός μηχανικού από μία υπηρεσία θα μπορεί να καλύψει ένας γιατρός στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, μεγάλο μέρος των νέων προσλήψεων θα αφορά στο χώρο της Υγείας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν. Ο πρωθυπουργός μάλιστα, στη χθεσινή του εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, τόνισε ότι για την κυβέρνηση είναι άμεση προτεραιότητα η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας υλοποιώντας εμπροσθοβαρώς, ήδη από τώρα, μεγάλο μέρος της προεκλογικής δέσμευσης, εγκρίνοντας άμεσα 6.500 θέσεις. Μάλιστα, οι προσλήψεις αυτές έχουν να κάνουν με όλους τους τομείς, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό (π.χ. τραυματιοφορείς, παρασκευαστές και φαρμακοποιοί), με το βάρος φυσικά να πέφτει σε γιατρούς και νοσηλευτές που θα τοποθετηθούν σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Κλιματική αλλαγή – Πολιτική Προστασία

Το δεύτερο κέντρο βάρους για την κυβέρνηση αποτελούν ειδικότητες και προσλήψεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (διπλασιασμός του αριθμού των υποψηφίων, αξιοποίηση 700 θέσεων για εξειδικευμένο προσωπικό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – ΕΜΟΔΕ, χειριστές ελικοπτέρων, μηχανικοί, πλοηγοί), στην κάλυψη αναγκών σε φορείς που εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές και στην ενίσχυση κλάδων που σχετίζονται με την προστασία των δασών.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ

Πρέπει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος από τις συνολικά 16.521 προσλήψεις θα καλυφθεί από τη δεξαμενή επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο. Ηδη τρέχει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις πρώτες 1.843 θέσεις, ενώ αναμένεται και δεύτερο «πακέτο» προσλήψεων μέσα στον Νοέμβριο για τους επιτυχόντες ΠΕ, που θα περιλαμβάνει 3.500 θέσεις. Οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί αφορούν ειδικότητες όπως διοικητικοί, μηχανικοί, λογιστές, τεχνολόγοι, υπάλληλοι Πληροφορικής και εξυπηρέτησης κοινού. Οσοι απορροφηθούν, θα καλύψουν ανάγκες σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους κ.ά.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Υγείας: 6.500

Εθνικής Αμυνας: 1.757

Δικαιοσύνης: 1.260

Προστασίας του Πολίτη: 1.160

Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: 990

Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: 750

Υποδομών και Μεταφορών: 388

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: 279

Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: 208

Ναυτιλίας: 197

Πολιτισμού: 108

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 107

Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών: 103

Περιβάλλοντος & Ενέργειας: 91

Ψηφιακής Διακυβέρνησης: 80

Εξωτερικών: 48

Ανάπτυξης: 21

Τουρισμού: 19

Μετανάστευσης και Ασύλου: 17

Εσωτερικών: 9

Λοιποί φορείς*: 2.429 (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Δήμοι, Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές κ.λπ.).

[ad_2]

Related posts

Θλίψη για το θάνατο του παιδιάτρου Ιορδάνη Καραϊβάζογλου- Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου

aitoloakarnanianews

Κλείνει το Υποθηκοφυλακείο Σολλίου Ξηρομέρου & 139 υποθηκοφυλακεία σε όλη τη χώρα

aitoloakarnanianews

Αγρυπνία στο Ησυχαστήριο Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Παναιτώλιο

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο