AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – Θερμόμετρο στα ύψη! Σε αυτά τα σημεία βρίσκεται ο αμερικανικός πολεμικός στόλος


Μεγάλη κινητικότητα σε Μέση Ανατολή και όχι μόνο..

Το αεροπλανοφόρο USS  Dwight D. Eisenhower  (CVN-69 – Παρατσούκλι IKE) και συνοδευτικά πλοία του επιχειρούν στον Κόλπο του Ομάν μετά την αναχώρησή τους από την Ερυθρά Θάλασσα νωρίτερα αυτό το Σαββατοκύριακο,  ανέφερε το USNI News .

Το αεροπλανοφόρο πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ στις 4 Νοεμβρίου, έπλευσε μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και πέρασε από το Bab el Mandeb μέσω του Κόλπου του Άντεν μέχρι την σημερινή του θέση.

Η κίνηση είναι μέρος της συνολικής ναυτικής συσσώρευσης των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις της Χαμάς έξω από την Γάζα και την συνεχιζόμενη σύγκρουση στο νότιο Ισραήλ.

Ενώ το IΚΕ  επιχειρεί στα ανοιχτά της Αραβικής Χερσονήσου, το αεροπλανοφόρο USS  Gerald R. Ford  (CVN-78) και τα συνοδευτικά του πλοία παραμένουν σε σταθμό στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με το αμερικανικό πλοίο διοίκησης USS  Mount Whitney  (LCC-20), το αμφίβιο πολεμικό πλοίο USS  Mesa Verde  (LPD-19), σκάφη της 26ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών καθώς και γαλλικά και βρετανικά πολεμικά πλοία.

Κοντά στην βόρεια Ερυθρά Θάλασσα, το USS  Bataan  (LHD-5) και το USS  Carter Hall  (LSD-50) και το υπόλοιπο της 26ης MEU βρίσκονται σε σταθμό με μια ομάδα κατευθυνόμενων αντιτορπιλικών πυραύλων. Τον περασμένο μήνα, το USS  Carney  (DDG-64)  κατέρριψε μια σειρά από drones  και πυραύλους κρουζ επίθεσης ξηράς που εκτοξεύτηκαν από μαχητές Χούτι από την Υεμένη πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Δείτε ΕΔΩ την πορεία του στόλου των Αμερικανών! Δείχνει κινήσεις πλοίων και προς Κίνα!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


Source link

Related posts

Τρίτο κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια με κατεύθυνση τη Γάζα διέσχισε το πέρασμα της Ράφα, σύμφωνα με πηγές

Να κάνει τη Βηρυττό Γάζα απειλεί το Ισραήλ, η Χαμάς υποστηρίζει ότι έπληξε 160 στόχους

Γκουτέρες από Νταβός: “Ο κίνδυνος μιας πραγματικής αναμέτρησης στον Λίβανο, θα ήταν παντελής καταστροφή”

Αφήστε ένα σχόλιο