AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

O Δέδας στον πάγκο της Φενέρ μέχρι το τέλος του χρόνου!

[ad_1]

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, o Έλληνας στενός συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη και όλο το τεχνικό επιτελείο της τουρκικής ομάδας θα μείνουν στην θέση τους μέχρι το τέλος του 2023. Οι επαφές με τρεις προπονητές, το προβάδισμα αλλά και το μειονέκτημα του Saras!

Την ώρα που μόνο η ανακοίνωση απομένει για την επισημοποίηση του διαζυγίου ανάμεσα στην Φενερμπαχτσέ και τον Δημήτρη Ιτούδη, η διοίκηση της τουρκικής ομάδας φαίνεται ότι είχε πάρει εδώ και μέρες την απόφασή της και είχε ξεκινήσει τις πρώτες συζητήσεις με τους πιθανούς αντικαταστάτες του.

Σε αυτό το πλαίσιο και πέραν των αναταράξεων που προκαλεί πάντα η απομάκρυνση ενός προπονητή με μεγάλο συμβόλαιο και με πανευρωπαϊκό κύρος, ο οργανισμός αποφάσισε να μην διακόψει την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας, μετατρέποντας σε υπηρεσιακό τεχνικό τον Στέφανο Δέδα.

Ο Έλληνας τεχνικός, που μέχρι πρότινος ήταν assistant coach του Δημήτρη Ιτούδη (και παλαιότερα για ένα διάστημα και στην ΤΣΣΚΑ) θα καθοδηγήσει την ομάδα στις επόμενες 18 μέρες, αναναλαμβάνοντας την ευθύνη της προετοιμασίας (μαζί με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο) για τους αγώνες με την Τουρκ Τελεκόμ (17/12) και την Νταρουσάφακα (25/12) στο τουρκικό πρωτάθλημα και τις αναμετρήσεις με την Μονακό (15/12), την Ζάλγκιρις (20/12), την Άλμπα (22/12) και την Εφές (28/12), για την Euroleague.

Στο μεσοδιάστημα, με τις συζητήσεις να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, οι διοικούντες εξετάζουν τρεις περιπτώσεις προπονητών στην λογική της μακράς συνεργασίας. Φαβορί θεωρείται ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που το 2011 κατέκτησε το νταμπλ σαν παίκτης της Φενέρ και το καλοκαίρι του 2020, βρέθηκε κοντά στο να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία (αλλά τελικά πήγε στην Μπαρτσελόνα).

Ο 47χρονος Λιθουανός τεχνικός έχει μεγάλη «πέραση» στο συμβούλιο της τουρκικής ομάδας, ωστόσο, στα πλην του καταγράφονται οι διαταραγμένες σχέσεις του με δύο νυν παίκτες του ρόστερ (τον Καλάθη και τον Χέιζ-Ντέιβις), από την προηγούμενη συνεργασία τους στους «μπλαουγκράνα» (2020-2022).

Έτεροι υποψήφιοι για τον πάγκο της Φενερμπαχτσέ είναι ο Ιταλός Αντρέα Τρινκιέρι και ο συμπατριώτης του Σέρτζιο Σκαριόλο, για τον οποίο, όμως, θα είναι πρόβλημα η παραμονή του στην Εθνική Ισπανίας (βρίσκεται στον πάγκο της από το 2015).

[ad_2]

Source link

Related posts

Ξανά στις κλήσεις της Εθνικής Πολωνίας ο Σιμάνσκι της ΑΕΚ και ο Κετζιόρα του ΠΑΟΚ

Κολυδάς: «Θαμπή» Πρωτοχρονιά με πολλές βροχοπτώσεις (vid)

Μπακς – Σέλτικς 135-102: Με κυρίαρχο Γιάννη τους… σκόρπισαν (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο