AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Επιτυχής εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

[ad_1]

Μια επιτυχημένη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Μια επιτυχημένη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το TASS, πρόκειται για πυρηνικό πύραυλο.

Η ανακοίνωση αυτή προκαλεί ανησυχία καθώς χθες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «απείλησε» με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πει στην ομιλία του ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «προετοιμάζονται να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος, γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την απάντηση της Ρωσίας με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία υποστηρίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία των Ρώσων, ανέφερε και εκθείασε τους κατοίκους του Ντονμπάς και της Σεβαστούπολης χαρακτηρίζοντάς τους «ήρωες».

«Μόνο μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε όλα τα σχέδιά μας. Έχουμε αποδείξει ότι η Ρωσία είναι ικανή να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες προκλήσεις, τόνισε ο αρχηγός του κράτους. Υποστηρίξαμε τους αδελφούς και τις αδερφές μας· φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη θρυλική «Ρωσική Άνοιξη» είπε μεταξύ άλλων.

Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι θέλουν να σύρουν τη Ρωσία σε μια κούρσα εξοπλισμών, αναφέροντας ότι το 2018 η Ρωσία υπέβαλε πρόταση για πυρηνική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, αλλά οι ΗΠΑ την «τορπίλισαν».

Στη συνέχεια προειδοποίησε τη Δύση να μην διανοηθεί να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία γιατί η Ρωσία θα απαντήσει και πως έχει όπλα ικανά να «πλήξουν τα έδάφη τους».

«Πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε επίσης όπλα, όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στη δική τους επικράτεια», μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να «πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων».

Η Ρωσία πρέπει να «προστατευτεί κατάλληλα» μετά την επέκταση του ΝΑΤΟ για να συμπεριλάβει τη Σουηδία και τη Φινλανδία, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Ο στρατός της γερνάει, τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα σε Apple, Google και Meta

Στη Χερσόνησο του Σινά Ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130

Αφήστε ένα σχόλιο