AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ορθοδοξια

Λαρίσης Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Και τα μνημόνια είχαν τίτλους περί σωτηρίας και ανακούφισης»

Τις απόψεις της Εκκλησίας σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος λίγο πριν την είσοδό του στο Περιφερειακό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας.

Ειδικότερα, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε τα εξής:

«Η κουβέντα που έχει ξεκινήσει για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ίσως είναι για μας κάτι το πολυτελές, όταν θίγονται μετά από μια φυσική καταστροφή. Παρόλα αυτά, επειδή άνοιξε αυτή η συζήτηση, οφείλουμε να πούμε ότι η θέση της εκκλησίας είναι πάγια σε αυτή. Πέραν του γεγονότος ότι καταδικάζει κάποια πράγματα ως αμαρτία, χωρίς αυτό να σημαίνει απόρριψη ή αποστροφή, η Εκκλησία αναγνωρίζει το δικαίωμα κάποιου στην αμαρτία και στη μετάνοια και τον περιμένει πάντοτε. Η εκκλησία διεκδικεί να φέρει τον κάθε άνθρωπο στη σωτηρία, όμως οφείλουμε να προστατεύουμε και τον πλέον αδύναμο.

Στην παρούσα φάση ο πλέον αδύναμος είναι τα παιδιά. Το κυβερνών κόμμα ευθύνεται με ένα κόλπο το οποίο έγινε παλαιότερα το οποίο οδήγησε σε μια σημερινή κατάσταση με την οποία η εκκλησία αισθάνεται άβολα και δύσκολα. Το 2008, επί κυβερνήσεων Καραμανλή, πέρασε ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ετερόφυλα ζευγάρια, με ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επεκταθεί στα ετερόφυλα. Έτσι όπως στήνεται ο νέος νόμος που θυμίζει επανάληψη του ίδιου κόλπου. Θα πάμε σε κάτι ελαφρύ, το οποίο όμως θα μισανοίγει την πόρτα, με το οποίο κάποιοι θα μπορούν να διεκδικήσουν καταδίκες της χώρας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία ανάγκη που πρέπει να διαχειριστεί η υφιστάμενη νομοθεσία, διότι δεν υπάρχει ανισότητα, δίνουμε πηγαίους τίτλους σε νομοσχέδια δημιουργώντας εντυπώσεις. Θυμίζω ότι και τα μνημόνια είχαν τίτλους περί σωτηρίας και ανακούφισης.

Αν υπήρχε καταστρατήγηση οποιουδήποτε δικαιώματος, δεν θα είχαμε νομοθεσία, θα είχαμε νομολογία. Για να μην επεμβαίνει το συμβούλιο της επικρατείας, πάει να πει ότι δεν υφίσταται πρόβλημα συνταγματικότητας και καταπάτησης των δικαιωμάτων».

(Onlarissa – intime photo)

Source link

Related posts

Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

Sf. Antonie cel Mare (Ρουμανικά, Romanian)

Ὅλα τοῦτα ὠφελοῦν ὑπερβολικὰ ὅσους τὰ παρατηροῦν….

Αφήστε ένα σχόλιο